Diskuze
Kysané zelí s vitaminy si snadno můžete udělat přímo do zavařovaček
Děkujeme za pochopení.
J45i76ř42i35n54a 75C36h59l38e72b56o21v86s57k18á
Již několikrát jsme zkoušeli dělat kvašené domácí okurky,dopadlo to špatně.
Vždy byly velmi měkké a uvnitř duté.
Dostala jsem nad 100 rad,ale vždy se opakovalo jedno a to samé.
Kdo mi dál poradí???
K67r70i97s64t12i78n84a 75W96e42h93b78e
zeli?do velke zavarovaci sklenice-napechovat jemne nakrajene zeli s trochou cibule,jednim pokrajenym jablkem,trochou soli-nejdriv vse dohromady propracovat,stavy je dost-pak zatizim mensi sklenici,prevazu uterkou a svrchu na sklenici uvnitr dam kamen ci zavazi.kdyz dozraje-rozdelim do mikrotenovych sacku a ulozim do mrazaku,zbylou stavu ulozim do lednicky-pokud budu nekdy potrebovat pri vareni.
E83l52i50š98k48a 84K53u18č25e84r59o16v60á
upřímně řečeno - nevím.
moje máma chodila z práce v 15.00. v 15.15 byla doma. začínala v sedm. do práce 12 minut pěšky. otec to samé, i když dělal jinde. Já jsem pryč z domu od 7.00 do 18.00 protože dojíždím. manžel to samé. práce za rohem se dneska nějak sehnat nedá. nevím, čím to.
J65u70l60i10u45s 92C59h95a51l17o86u72p17k36a
To samozásobitelství pomohlo přežít 40 let socialismu. Mladí teď objevují "Ameriku". Dnes jsou na zahradách bazény a konifery a dřív tam byly brambory, mrkev, cibule, králíkárna a občas i ohrádka pro slepice. Není nutné nic vymýšlet, požádejte prarodiče, ať vám vypráví o svém životě. Za minulého režimu to bylo normální, ale dnes se tomu říká těžká krize.
E48l91i81š20k90a 13K14u35č27e40r20o58v40á
normální to sice bylo, ale lidi měli nějak víc času na tohle všechno. taky jsme to dělávali... a dnes už nevím, kdy bych to stihla, nosit z lesa kýble borůvek a malin na džemy.
M23i58r52o91s41l53a28v 82S57t25e49i65n55e64r
Nám se osvědčily plastové (polyethylénové) asi pětilitrové soudky od řeckých feferónů. Jsou zelené nebo černé a brání tím přístupu světla, které kazí zelí nejvíce.
Zelí se připraví jak popsáno ve vaničce, dáváme do něj i kmín a kdo chce kvašení urychlit, může tam nastrouhat i oloupané jablko.
Nejdřív se nahńátá jak to jde, víčko se nechá půl otáčky povolené a všechny soudky musí do vaničky, ze zelí ten kvas přetéká. Asi po týdnu si svařím osolenou vodu, asi 20g soli na litr, nechám vychladnout. Soudek otevřu, zelí opět šťouchadlem zhutním a pro jistotu přidám tu slanou studenou vodu tak, aby zelí bylo spolehlivě pod hladinou. Potom pevně přitáhnu a dám do sklepa. Tam vydrží do příštího podzimu.
Soudky stojí v kbelících od řezaných květin, které naši květináři vyhazují.
Podobně děláme i kvašené okurky, nálev má pouze 60g soli na litr- všechny ostatní chutě obstará kopr, křen a vinné listy. Okurky se umyjí ve studené vodě, do druhého dne vymočí, okapají, napíchnou vidličkou a naskládají do sklenic spolu s kouskem křenu, hodně kopru, jedním nebo dvěma listy vinné révy a vše se zaleje tím solným roztokem. Kvasí stejně, jako zelí. A zase- uchovají se ty okurky jenom v temnu a chladu ve sklepě. Občas je zkontroluji a doplním solný roztok. Jsou i po roce výborné. Můžete přidat i stroužek česneku.
P55a45v78e71l 77J56a29n26s42a
fůůůj, kopr...
tak schválně - kdo je tady kromě mě další odpůrce toho příšernýho kopru?
L26e47n75k91a 61C44h42y68l34í43k29o82v91á
A není lepší a jednodušší pořídit si kameninový minikvašák?
H64a61n66a 47N25o55v24á32k36o80v63á
ano, znám, dělám v panelákové kuchyni už několikátou zimu. Někdy v kombinaci s mrkví, řepou, křenem, ředkví... co lednice dá. A funguje to i se šroubovacími víčky.
R81a82d39i24m 48P69o35l65á82š92e41k
Když tam dáváte ředkev, mrkev, křen, tak to už je pomalu jakési kimči.
J13a55n 92K10ř91í40ž
Hezký článek!
Já ale zelí, bohužel, nesmím-užívám Warfarin a vitami K,v zelí obsažený,je pro mně kontraindikací.
J19i85ř76í 37Š51v75e12h49l21a
Zajímavý.. Jsem se díval, kysané zelí má relativně vysoký obsah vitáminu K, takže obecně lidé s nadměrnou srážlivostí krve by si asi měli dávat bacha, aby ho příliš nejedli.
J75i31ř28í 31R18a66k93u17š64a38n
tak chleba už pečeme,zavařuji do sklenic guláš pečené maso,včera jsem naložil utopence a na vaření piva už taky brzy příjde.A to kysané zelí v zeláku se dá taky zavařit do sklenic (jen ať chytne víčko) a je jak čerstvě vytáhnuté ze zeláku i po roce.
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek
V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu
Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...
Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc
Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů
Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...
Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu
Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti
Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...
Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů
Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...
Akční letáky
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!