Diskuse k článku

KVÍZ: Umíte nakupovat maso, abyste uvařili klasická česká jídla?

Jiné maso potřebujete na karbanátky, jiné na cikánskou pečeni nebo ke koprovce. Umíte si u řezníka říci, které maso vám má říznout? Vyzkoušejte se v našem kvízu, jak se vyznáte v mase pro ty nejobvyklejší české pokrmy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

D43e76n37i54s 13H67u39m32l 4892445655936

Na guláš z kližky mám opravdu z českých jídelen alergii. Není nic hnusnějšího, než kus který nejde ani rozžvýkat. Člověk to pak musí jít vyplivnout na záchod.

+1/−4
16.6.2018 15:01

B91a90r64b43o43r35a 60S51v88o48b28o32d63o32v11á 6332727558260

Ve spravnem gulasi by se klizka mela skoro rozpoustet v puse.

+10/0
16.6.2018 15:55

R30o15b62e20r73t 80K66u71b94i89s72t51a 8720207359865

Z jídelen možná, ale pokud se udělá, jak má, je vynikající.

+3/0
17.6.2018 21:01

K16a80t30e29ř98i22n14a 33F54e38n18c31l49o45v38á 8973277888483

Tradiční receptury a nejrůznější doporučení si můžu strčit za klobouk, když chlap doma vyžaduje, aby všechno maso (i na guláš) bylo stoprocentně libové, bez "tlustého". Sledovat ho, jak vynimrává každý nevhodný kousíček mi způsobuje tiky v oku a vzbuzuje vražedné sklony :-D Tak vařím z libového a u řezníka nic neříkám.

0/0
15.6.2018 19:29

T72o86m38á53š 69L62u68d87v56í98k 5740758593526

Jako dite jsem to mel taky. Dejte tomu par let, az vyroste, pochopi.

+3/0
16.6.2018 2:29

K95a23t26e90ř34i95n31a 91F57e86n28c52l57o49v55á 8543437528543

Nevím, už mu táhne na čtyřicet, z toho už asi nevyroste :-) já jsem taky nevyrostla z nechuti ke králíkovi

+1/0
16.6.2018 6:41

V31á85c23l29a52v 76P59o45u53s25t75k54a 3620421712

Mňam, králík...

+2/0
17.6.2018 8:08

K95a48t25e81ř36i63n52a 51F94e79n65c50l20o20v48á 8113547418323

Fůj králík, ani Piňda už to nežere :-D

0/0
17.6.2018 11:06

B14a31r19b98o96r47a 57S45v84o47b42o20d73o89v24á 6762587158270

Jo to mam doma taky. Doufam, ze to po nem syn neokouka.

+1/0
16.6.2018 15:58

V70a28c66l43a71v 33M72e20d19e35k 5431752745105

hmm, umíte nakupovat maso - a polovička otázek je na téma okurek, zelí, špenátu...

+7/−1
14.6.2018 17:16
Foto

M30a20r67u74š38k25a 83S87t16e16r65n56o46v55á 3760290942706

No co co, řeknu "Dobrý den, jedno maso prosím" a je to...

+4/−1
14.6.2018 13:03

J48a23k60u84b 63R75o36u72s 3743470364592

Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše :-)

+1/0
12.8.2018 9:47

T14o65m44á72š 68L14u19d82v76í12k 5850408603366

"Váš výsledek: 100 % Vás nemůže v české kuchyni nic rozhodit."

Ale může - třeba, když dojde strouhanka. :-P

+11/−1
14.6.2018 12:35
Foto

M16a76r35u64š42k15a 47S15t33e61r17n59o82v20á 3620870212226

Výmluvy!

Taky nikdy nevyndavám ježka z klece, ale postup umím nazpaměť ;-)

+1/0
14.6.2018 13:20

T68o79m15á51š 79L20u13d60v89í60k 5680718213736

Přesně tak! A čistě ze zvědavosti - do instantní hrachovky si smažíte housku, nebo chleba? :-)

+1/0
14.6.2018 14:30
Foto

M53a13r49u30š94k48a 81S93t53e65r60n21o21v61á 3540360722236

Představuju si Backerbsen.

+2/0
14.6.2018 14:39

T23o74m27á91š 55L10u34d55v53í38k 5540568533646

;-DR^

+1/0
14.6.2018 16:51

M88a94r84i38á17n 22P67i25l73c 2850852612

To mi chcete říct, že segedín je lepší z plecka než z bůčku? To jste kde slyšel takovou hloupost? Celý život dělám segedín z prorostlého bůčku(t.j. hubeného bůčku) a v šírém okolí si ho pochvalují...

0/0
14.6.2018 22:16
Foto

M84a29r97u91š98k45a 34S95t57e97r98n35o21v92á 3290690922376

Hubený bůček!! Řadím si do sbírky hned k pěší chůzi, ozbrojené přestřelce, písemnému dopisu a hipoterapii na koních :-P

+1/0
15.6.2018 12:06

P65e98t18r 16H56o31c65h68m96a64n 2110546585531

Segedín z bůčku je humus.

+1/−4
15.6.2018 22:56

P15e69t48r 48N35o54v46o55t21n28y 1681410961

Sypat mouku do výpeku, s tím jděte někam. A kvíz měl být o mae a ne o okurkách. :-)

+6/−2
14.6.2018 10:49

R85o13m94a29n 48D54o80r57s30k61ý 1756234510698

Kvíz na maso a přitom z 10ti otázek jsou minimálně dvě otázky na okurky, další dvě na přílohy a jedna na omáčku.... super....

+7/−1
14.6.2018 9:49
Foto

M42a75r37u40š56k52a 49S81t15e32r79n31o66v81á 3280530962866

A navíc pár odpovědí je přímo na ilustračním fotu :-D

To muselo dát strašnou práci, todlencto!

+7/0
14.6.2018 13:12

P87a89v68l82a 93H68r81a16d14i72l57o49v86a 3717221131754

No a otazka : veprove v mrkvi se dela : odpoved a/ z hoveziho ;-D

+7/0
14.6.2018 13:14

T23o44m90á37š 83L53u45d31v89í95k 5670338233746

No, když uvážíte ten chyták se španělským ptáčkem, jež není ani ze Španělska, ani z ptáčka...;-)

+5/0
14.6.2018 14:29
Foto

H11a18n78a 35A62n78t72o92n42o70v74á 6467459184574

A ještě vám tam dají obrázek, kde ty okurky jsou.

+4/0
14.6.2018 15:02

V82l92a58d54i78m52í40r 62V95á59v16r25a 9467724787848

Tak nevím, ptát se u testu o znalostech masa na to jestli se někam přidávají okurky mi nepřijde úplně ideální. Také mě překvapil máslový řízek, to je česká klasika? Nevím, nikdy jsem ho nedělal ani neviděl v okolí jako klasiku. Ještě tak vídeňský dělaný na másle. Nevím možná neznám klasická jídla. Kde je svíčková nebo rajská? :)

+12/−1
14.6.2018 8:59
Foto

M48a79r59u81š48k77a 92S86t49e96r49n50o57v66á 3190160102226

To už mlaďoši z Lupy neznaj ani jménem :-P

+1/0
14.6.2018 13:08

B42á22r73a 74T68e95s58n76e25r39o13v72á 5565550694909

test si ani dělat nebudu, páč klasická česká jídla nevařím, neb je já ani muž nejíme ;-D jo kdyby tak byl test na steaky, to by byla jiná ;-)

+2/−8
14.6.2018 8:04
Foto

I88v97o 64C58h74u44d25o64b67a 9380546891214

co je na moravském vrabcovi českého?!!:-P

+4/−1
14.6.2018 8:44

V47a92c95l19a45v 60M45e72d74e15k 5891852895105

a co na španělském ptáčkovi? ;-)

+3/0
14.6.2018 17:17

J77a57r46o34m92í94r 87Š74t29o18h45a62n67s77l 5584209104672

Test si neuděláte, ale při tom je životně důležité nám to sdělit. :)

+3/−1
14.6.2018 13:31

B13a86r13b90o19r75a 47S19v19o55b26o33d58o67v88á 6542247858200

Ja to taky nedelam, ale mam 100%. Nechapu proc chodite jeste k tomuto tematu na diskusi.

+2/−1
14.6.2018 23:00

B90á30r96a 26T58e27s75n10e10r96o77v93á 5265940894279

protože mohu nepřímo navrhnout redakci, aby udělali test na steaky :-P

+1/0
14.6.2018 23:50

T85o23m73á65š 36L57u55d84v78í29k 5130848853936

Dodejte, otestuju. :-P

0/0
15.6.2018 13:08

J77a33k43u33b 89R75o81u89s 3853420914982

Když chcete kvalitní maso, základ je si pohlídat, aby nebylo od nějaké firmy z Babišova koncernu. To samo o sobě je polovina úspěchu

+14/−5
14.6.2018 1:10

Z46b19y21n76ě31k 16U63h77l70í67ř 9105223531640

Před pár lety jste ani nevěděl, že někdo takový existuje a pochutnával jste si na jeho výrobcích...

+1/−8
14.6.2018 7:00

A71l50e41n79a 97V72e25s23e12l10á 3703811715988

Třeba na kterém konkrétně? 8-o

+2/−1
14.6.2018 7:48

V51á14c32l87a32v 44K57r19á74l 1665529819770

Co maso z Přeštíka?

0/0
14.6.2018 10:07

J32a26k17u65b 42R20o45u21s 3193480544622

Proč lžete?

+2/−1
14.6.2018 7:58
Foto

R92i36c30h95a18r76d 59P34o91l78á29š62e76k 9344303290239

Podle mě má být správný segedín namíchaný z plecka a trochy bůčku. Plecko je na to moc suché.

+5/0
14.6.2018 0:55

K41a65r22e55l 89D47o89k85t91o15r 4487609624390

Může být. Ona je to otázka chuti jednotlivce. Já tam dávám minimálně ještě klobásu a případně kuličky mletého.

Každopádně ten kvíz se jednak z velké části netýká přímo masa (jak by člověk čekal po přečtení titulku), druhak mi přijde poměrně jednoduchej (místy až trapně) a treťjak je často sporné, co nejlépe použít.

+7/−1
14.6.2018 6:30
Foto

I93v83o 42C69h50u31d87o78b57a 9750316531404

to potom není segedin ale buřtguláš;-D;-D;-D

+5/0
14.6.2018 8:42

V46l87a12d64i85m24í90r 94V16á87v49r47a 9457824157328

Souhlasím, já třeba na segedín vybírám libovější bůček a všem to vyhovuje. I těm co bůček normálně nejí. :D

+4/0
14.6.2018 8:54

P83a54v84e40l 26A88d68á92m90e60k 3785913538858

Zkuste segedín z krkovičky a nebudete ho dělat již jinak.

+1/0
14.6.2018 8:56
Foto

M63a79r68u93š59k48a 14S13t82e73r47n48o97v76á 3540300122846

Chtěl jste říct libové, jen se nedělejte :-)

0/0
14.6.2018 13:06

M15a73r35i90á75n 67P98i30l98c 2420712942

Když jsme u segedínu. Loni na koncertě GNR jsem se zakecal s dvěma Maďarama ze Szegedu a pojem segedínsky guláš neznali. Tak jsem jim to popsal jak se to vaří. Z nich vypadlo nějaké maďarské slovo a bylo to ono...

Něco jako francouzské brambory, ti jim taky tak neříkaj (a nedávaj do něj točeňák)...

A když použijete pěkně libový bůček, t.j. hodně masa a skoro bez sádla, tak to plecko tam cpát ani nemusíte. A i v blbé Bille, když pěkně poprosíte řezníka, tak vám takový bůček najde. Není nutno hledat nějaké speci řeznictví...

+1/0
14.6.2018 22:27

J63a22n13a 62M11a85l67á 5754889547828

vy jste někdy v Bille viděl řezníka? co já znám Billu tak tam mají jen maso v chlaďáku v plastových pikslách

+4/0
15.6.2018 8:06

Najdete na iDNES.cz