Diskuse k článku

KVÍZ: Umíte nakupovat maso, abyste uvařili klasická česká jídla?

Jiné maso potřebujete na karbanátky, jiné na cikánskou pečeni nebo ke koprovce. Umíte si u řezníka říci, které maso vám má říznout? Vyzkoušejte se v našem kvízu, jak se vyznáte v mase pro ty nejobvyklejší české pokrmy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

D92e90n92i59s 29H62u83m83l 4662785455326

Na guláš z kližky mám opravdu z českých jídelen alergii. Není nic hnusnějšího, než kus který nejde ani rozžvýkat. Člověk to pak musí jít vyplivnout na záchod.

+1/−4
16.6.2018 15:01

B52a23r74b30o24r90a 75S60v24o90b26o49d85o48v49á 6262887118240

Ve spravnem gulasi by se klizka mela skoro rozpoustet v puse.

+10/0
16.6.2018 15:55

R20o67b12e28r37t 90K85u16b84i11s83t39a 8650147489685

Z jídelen možná, ale pokud se udělá, jak má, je vynikající.

+3/0
17.6.2018 21:01

K38a96t92e17ř81i15n12a 73F53e73n79c22l66o94v64á 8643567888413

Tradiční receptury a nejrůznější doporučení si můžu strčit za klobouk, když chlap doma vyžaduje, aby všechno maso (i na guláš) bylo stoprocentně libové, bez "tlustého". Sledovat ho, jak vynimrává každý nevhodný kousíček mi způsobuje tiky v oku a vzbuzuje vražedné sklony :-D Tak vařím z libového a u řezníka nic neříkám.

0/0
15.6.2018 19:29

T55o71m11á86š 98L89u54d38v89í42k 5200298433116

Jako dite jsem to mel taky. Dejte tomu par let, az vyroste, pochopi.

+3/0
16.6.2018 2:29

K57a60t13e31ř80i60n14a 65F38e74n62c20l72o48v89á 8453287818763

Nevím, už mu táhne na čtyřicet, z toho už asi nevyroste :-) já jsem taky nevyrostla z nechuti ke králíkovi

+1/0
16.6.2018 6:41

V72á92c95l36a20v 92P26o37u75s22t41k42a 3530461212

Mňam, králík...

+2/0
17.6.2018 8:08

K18a44t60e43ř74i37n37a 88F43e35n33c88l26o15v48á 8533237378523

Fůj králík, ani Piňda už to nežere :-D

0/0
17.6.2018 11:06

B70a18r60b33o92r37a 64S33v38o52b95o41d19o73v61á 6402547838840

Jo to mam doma taky. Doufam, ze to po nem syn neokouka.

+1/0
16.6.2018 15:58

V17a48c44l13a62v 10M86e14d98e31k 5361672285155

hmm, umíte nakupovat maso - a polovička otázek je na téma okurek, zelí, špenátu...

+7/−1
14.6.2018 17:16
Foto

M11a74r13u57š20k67a 15S19t14e98r45n47o92v24á 3240640742926

No co co, řeknu "Dobrý den, jedno maso prosím" a je to...

+4/−1
14.6.2018 13:03

J68a37k29u13b 35R14o97u32s 3153330644112

Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše :-)

+1/0
12.8.2018 9:47

T11o84m76á36š 17L97u57d81v44í26k 5780968443456

"Váš výsledek: 100 % Vás nemůže v české kuchyni nic rozhodit."

Ale může - třeba, když dojde strouhanka. :-P

+11/−1
14.6.2018 12:35
Foto

M24a17r72u88š43k56a 43S97t89e84r97n48o97v58á 3860610802546

Výmluvy!

Taky nikdy nevyndavám ježka z klece, ale postup umím nazpaměť ;-)

+1/0
14.6.2018 13:20

T12o96m60á69š 66L16u25d16v91í58k 5520578323676

Přesně tak! A čistě ze zvědavosti - do instantní hrachovky si smažíte housku, nebo chleba? :-)

+1/0
14.6.2018 14:30
Foto

M89a47r82u25š42k44a 30S54t66e85r85n50o19v59á 3590320562636

Představuju si Backerbsen.

+2/0
14.6.2018 14:39

T97o52m41á47š 15L54u49d65v72í37k 5630848553426

;-DR^

+1/0
14.6.2018 16:51

M62a39r58i59á75n 71P28i46l33c 2570402742

To mi chcete říct, že segedín je lepší z plecka než z bůčku? To jste kde slyšel takovou hloupost? Celý život dělám segedín z prorostlého bůčku(t.j. hubeného bůčku) a v šírém okolí si ho pochvalují...

0/0
14.6.2018 22:16
Foto

M82a26r96u65š56k68a 11S87t59e78r36n51o42v38á 3740750712926

Hubený bůček!! Řadím si do sbírky hned k pěší chůzi, ozbrojené přestřelce, písemnému dopisu a hipoterapii na koních :-P

+1/0
15.6.2018 12:06

P89e81t40r 53H86o78c10h10m56a84n 2440606295821

Segedín z bůčku je humus.

+1/−4
15.6.2018 22:56

P17e40t70r 33N68o16v80o93t82n66y 1811830131

Sypat mouku do výpeku, s tím jděte někam. A kvíz měl být o mae a ne o okurkách. :-)

+6/−2
14.6.2018 10:49

R17o27m46a95n 51D74o39r67s57k44ý 1396384270658

Kvíz na maso a přitom z 10ti otázek jsou minimálně dvě otázky na okurky, další dvě na přílohy a jedna na omáčku.... super....

+7/−1
14.6.2018 9:49
Foto

M55a22r26u53š98k59a 52S43t11e67r50n17o64v22á 3940980722706

A navíc pár odpovědí je přímo na ilustračním fotu :-D

To muselo dát strašnou práci, todlencto!

+7/0
14.6.2018 13:12

P13a75v92l81a 19H87r91a85d88i25l59o95v40a 3947511501344

No a otazka : veprove v mrkvi se dela : odpoved a/ z hoveziho ;-D

+7/0
14.6.2018 13:14

T81o66m23á82š 34L59u72d25v78í54k 5440208273716

No, když uvážíte ten chyták se španělským ptáčkem, jež není ani ze Španělska, ani z ptáčka...;-)

+5/0
14.6.2018 14:29
Foto

H57a70n67a 35A50n71t73o12n37o60v22á 6697369834154

A ještě vám tam dají obrázek, kde ty okurky jsou.

+4/0
14.6.2018 15:02

V36l55a65d23i87m23í41r 58V87á77v25r30a 9667404437578

Tak nevím, ptát se u testu o znalostech masa na to jestli se někam přidávají okurky mi nepřijde úplně ideální. Také mě překvapil máslový řízek, to je česká klasika? Nevím, nikdy jsem ho nedělal ani neviděl v okolí jako klasiku. Ještě tak vídeňský dělaný na másle. Nevím možná neznám klasická jídla. Kde je svíčková nebo rajská? :)

+12/−1
14.6.2018 8:59
Foto

M74a71r53u11š34k71a 68S10t77e60r79n39o62v69á 3640330872196

To už mlaďoši z Lupy neznaj ani jménem :-P

+1/0
14.6.2018 13:08

B51á97r78a 95T38e58s25n21e79r56o34v51á 5175700924139

test si ani dělat nebudu, páč klasická česká jídla nevařím, neb je já ani muž nejíme ;-D jo kdyby tak byl test na steaky, to by byla jiná ;-)

+2/−8
14.6.2018 8:04
Foto

I47v96o 81C81h80u64d85o64b44a 9370436121954

co je na moravském vrabcovi českého?!!:-P

+4/−1
14.6.2018 8:44

V27a23c91l41a56v 88M44e77d78e43k 5941842225915

a co na španělském ptáčkovi? ;-)

+3/0
14.6.2018 17:17

J22a75r36o53m18í45r 59Š32t66o51h15a38n86s21l 5244609114242

Test si neuděláte, ale při tom je životně důležité nám to sdělit. :)

+3/−1
14.6.2018 13:31

B23a24r62b42o42r19a 59S81v58o34b67o63d85o96v67á 6712737888180

Ja to taky nedelam, ale mam 100%. Nechapu proc chodite jeste k tomuto tematu na diskusi.

+2/−1
14.6.2018 23:00

B83á34r66a 46T93e56s49n36e27r12o32v63á 5285410794719

protože mohu nepřímo navrhnout redakci, aby udělali test na steaky :-P

+1/0
14.6.2018 23:50

T96o39m78á42š 27L92u35d86v34í64k 5130648183696

Dodejte, otestuju. :-P

0/0
15.6.2018 13:08

J24a47k35u52b 27R89o55u77s 3673850914822

Když chcete kvalitní maso, základ je si pohlídat, aby nebylo od nějaké firmy z Babišova koncernu. To samo o sobě je polovina úspěchu

+14/−5
14.6.2018 1:10

Z42b79y35n70ě48k 31U16h34l69í42ř 9945553891900

Před pár lety jste ani nevěděl, že někdo takový existuje a pochutnával jste si na jeho výrobcích...

+1/−8
14.6.2018 7:00

A98l79e21n39a 53V84e27s56e86l84á 3383751245898

Třeba na kterém konkrétně? 8-o

+2/−1
14.6.2018 7:48

V25á29c70l92a49v 44K60r55á60l 1635269809580

Co maso z Přeštíka?

0/0
14.6.2018 10:07

J82a10k80u52b 78R61o36u89s 3753650374422

Proč lžete?

+2/−1
14.6.2018 7:58
Foto

R17i64c84h91a49r42d 71P17o25l19á50š70e11k 9164543390529

Podle mě má být správný segedín namíchaný z plecka a trochy bůčku. Plecko je na to moc suché.

+5/0
14.6.2018 0:55

K57a23r72e36l 44D56o16k42t58o23r 4877989494620

Může být. Ona je to otázka chuti jednotlivce. Já tam dávám minimálně ještě klobásu a případně kuličky mletého.

Každopádně ten kvíz se jednak z velké části netýká přímo masa (jak by člověk čekal po přečtení titulku), druhak mi přijde poměrně jednoduchej (místy až trapně) a treťjak je často sporné, co nejlépe použít.

+7/−1
14.6.2018 6:30
Foto

I43v59o 42C79h74u62d21o31b53a 9730426731584

to potom není segedin ale buřtguláš;-D;-D;-D

+5/0
14.6.2018 8:42

V19l50a72d17i95m46í57r 18V24á69v79r29a 9377854177828

Souhlasím, já třeba na segedín vybírám libovější bůček a všem to vyhovuje. I těm co bůček normálně nejí. :D

+4/0
14.6.2018 8:54

P57a28v25e68l 86A37d51á72m74e64k 3895163368688

Zkuste segedín z krkovičky a nebudete ho dělat již jinak.

+1/0
14.6.2018 8:56
Foto

M97a92r70u96š95k90a 85S16t91e61r90n54o28v89á 3620590462766

Chtěl jste říct libové, jen se nedělejte :-)

0/0
14.6.2018 13:06

M13a47r94i54á27n 14P71i81l98c 2980422412

Když jsme u segedínu. Loni na koncertě GNR jsem se zakecal s dvěma Maďarama ze Szegedu a pojem segedínsky guláš neznali. Tak jsem jim to popsal jak se to vaří. Z nich vypadlo nějaké maďarské slovo a bylo to ono...

Něco jako francouzské brambory, ti jim taky tak neříkaj (a nedávaj do něj točeňák)...

A když použijete pěkně libový bůček, t.j. hodně masa a skoro bez sádla, tak to plecko tam cpát ani nemusíte. A i v blbé Bille, když pěkně poprosíte řezníka, tak vám takový bůček najde. Není nutno hledat nějaké speci řeznictví...

+1/0
14.6.2018 22:27

J56a50n80a 55M70a85l58á 5394889257968

vy jste někdy v Bille viděl řezníka? co já znám Billu tak tam mají jen maso v chlaďáku v plastových pikslách

+4/0
15.6.2018 8:06

Najdete na iDNES.cz