Půst může mít nejrůznější podoby podle dané tradice a náboženství, ovšem nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka od kořene po nať z nakladatelství Smart Press, od šéfkuchaře Pavla Drdela ukazuje, že není nutné vzdát se dobré chuti jídla nebo radosti z vaření.
Otestujte se, co víte o předvelikonočním půstuKdo odpověděl do 1. března 2024 do 12:00 správně na všechny otázky, mohl vyhrát právě tuto Postní kuchařku. Vylosovány byly Hana Vacková, Eva Pravdová, Michaela Jaklová, Hanka Danihelová a Jitka Buchtová. Gratulujeme výherkyním, knihy jim zašleme na adresu, kterou uvedly při registraci do soutěže. Vy ostatní si alespoň můžete kvíz zopakovat. |
O kvalitě autorské kuchařky šéfkuchaře strakonické restaurace Sůl & Řepa s vegetariánskými recepty bez masa svědčí stříbro, které získala v mezinárodní soutěži Gourmand Cookbook Awards v kategorii Šéfkuchaři.
Ocení ji každý milovník zdravého životního stylu, udržitelnosti i vaření z lokálních a sezonních potravin. Je také skvělým průvodcem pro všechny, kteří v kuchyni rádi experimentují s různými způsoby přípravy jídla a poznávají nové chutě.
5. října 2022 |
Uznejte, že tento jihočeský kouzelník se zeleninou rozhodně stojí za pozornost. Koneckonců, zaregistrovat jste ho mohli i v Pohlreichově Souboji restaurací, kde jeho strakonický podnik Sůl & Řepa reprezentoval českou kuchyni.
22. března 2023 |
Přestože Pavel Drdel používá lokální a sezonní potraviny, jeho kuchařka je stejně jako menu jeho restaurace plná pestrých pokrmů ze zeleniny, luštěnin a občas i mléka nebo vajec. Úrodu letních a podzimních měsíců umí uchovat naloženou nebo usušenou a používá ji v zimních receptech. Není problém se tak naučit vařit také. Vyplatí se to nejen o půstu.
Dobrá mouka se po čtrnácti dnech zkazí, ta dnešní je mrtvá, říká šéfkuchař![]() |