Hobby.cz

KVÍZ: Pamatujete si, jak se rval Zdeněk Pohlreich za dobré jídlo?

aktualizováno 
Deset let jezdil po celé republice a snažil se pomoci hospodským, kteří o to projevili zájem. Pocity marnosti ze setkání s hochštaplery, lenochy a neschopnými kuchaři střídaly i okamžiky čisté radosti a nadšení z těch, pro které je vaření a služba lidem životním posláním.

Zdeněk Pohlreich | foto: iDNES.cz

Možnost nakouknout do kuchyně nejrůznějších restaurací, pod pokličku jejich podnikání i do způsobu uvažování jejich majitelů, byla fascinující. A pro řadu diváků už sama o sobě dost dobrým důvodem, proč pořad Ano, šéfe! sledovali.

Otestujte se, co si z Ano, šéfe! pamatujete

Víte, kde se natáčel první díl pořadu, a kde po deseti letech poslední? Utekl někdy Zdeněk Pohlreich z natáčení, kdo ho znechutil a kdo nadchl? A co kuchařům radil?

Jestli někdo udělat pro změny v české gastronomii spoustu mravenčí práce, pak právě Zdeněk Pohlreich, který se nebál zajet do těch nejzapadlejších koutů vlasti a zkoušel tam zarputile měnit zaběhnuté zvyky i pohledy na věc.

Právem se pak jako hlavní protagonista pořadu postupně stal největším tahákem pořadu. Během deseti let natáčení, od roku 2008 až do letoška, zrál jako víno. Profesně i lidsky.

A jestli mnozí od prvních dílů pořadu utíkali od televize pro jeho slovník, který nebyl o nic jemnější než u britského drsňáka a šéfkuchaře Gordona Ramsayho, „šéf“ se za pár let doslova před očima proměnil v člověka, jenž sice nejde pro sprosté slovo daleko, ale jako argument ho dávno nepotřebuje.

Autor:
zpět na článek