Diskuse k článku

Pražané mění kvásky o sto šest, přišli na chuť domácímu chlebu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P87e10t45r 28N27o72v49á23k

5. 8. 2013

Jak upéct nekvašený chléb  ?

http://jaknatoo.blogspot.co.uk/2008/02/jak-upect-nekvaseny-chleb.html

R^

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

P74e38t83r 55N30o79v48á19k

5. 8. 2013

Jak upéct tmavý chléb?

 

:-)

http://jaknatoo.blogspot.co.uk/2008/02/jak-upect-tmavy-chleba.html

R^

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

P41e47t93r 13N14o92v67á87k

5. 8. 2013

Konec českého chleba ???

 ;-(

http://cukrar.gastronews.cz/show.asp?id=1401

  :-/

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

P54a68v80e67l 56O53d31r65a67z40i85l

6. 8. 2013

Majitel cvrčovické pekárny je tedy řádný truhlík.8-o

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

A98n68n12a 41K93o34l59o27c65o43v26á

1. 8. 2013

Pečivo je jedna z mála chloub Kolína... Vyhlášený Hankovec a kolínský chléb... mňaaaaam. Upřímně tady v supermarketech pečivo lidi moc nekupují, protože Zdejší pekárna je v každé samoobsluze a dokonce Hankovcovy rohlíky jsou k dostání i ve zdejší Bille. R^ Upřímně tady nevidím důvod péct si vlastní pečivo;-D;-)

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

P19a32v65e75l 12O33d88r77a15z98i54l

1. 8. 2013

Zmatenému panu Kovačovi a jeho Tesco pekárně!

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

M76i46l59o25š 95K90o18v69a52č

30. 7. 2013

jsem to delal tyhle chleby domáci,ale na kupovaný to nemá ,takový Bevit doma neupečeš,nejlepší chléb je z Tesca co pečou v jejich pekárne,predse hocjaký domáci samoukové nemohou upéct lepší chléb jako technologicky zdatná firma

2 4
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

P85a19v62e19l 86O45d13r25a89z74i95l

1. 8. 2013

Zmatenému panu Kovačovi a jeho Tesco pekárně!

A programátorům java.

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

P22e15t72r 54Š28t62e67f47k51a

30. 7. 2013

To už je Praha na tom tak blbě, že se tam nedá koupit normální dobrý chléb? 8-o

2 1
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

J28a63n 29Z32e73l41i93n91a40r

30. 7. 2013

nejenom Praha, da se koupit, ale na malo mistech

1 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

P76e82t51r 95N84e23s34v95a48d62b45a

30. 7. 2013

A kde se teda prodává dobrý chleba;-D

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

P31e24t93r 14Š64t66e88f18k46a

31. 7. 2013

celkem všude, jen se nesmíte dívat po supermarketech, kde nabízejí už i nakrájené děsy...

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

P54e13t24r 22Š84t65e24f37k98a

31. 7. 2013

zabalené v igelitu, brrr

1 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

P81e27t23r 55N89e88s97v16a27d22b61a

1. 8. 2013

Jediný "dobrý" chleba je Kovářův tuším že jej máj pouze v Kaufu. Jinak pekárny které dodávají chleba do supermarketu je dodávají i jinam :-P

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

P60a14v24e46l 86O63d37r77a39z64i12l

2. 8. 2013

Kovářův? To myslíte ten "ze zmrazeného polotovaru?"

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

L15u90d42v90í63k 97G84a81j57d23o52š77í35k

31. 7. 2013

Ono je to spíš tak, že lidem v Praze kvalita prodávaného chleba už nestačí a raději si připlatí a ještě s tím mají práci. To spíš mimo Prahu jsou na tom tak blbě, že na ten rozdíl ještě nepřišli. :-)

0 1
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

M16a54r41t26i87n 85K51r15č37i13l

30. 7. 2013

Byly doby kdy se takovy chleba prodaval v obchode.

9 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

P35e96t68r 15K69r74a50t36k34ý

30. 7. 2013

Pražané objevili Ameriku.

5 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

M36i97c82h82a25l 40P78i90n57d33j32a28k

30. 7. 2013

velmi prekvapive kdyz osmina lidi pochazi z mesta ktere ma cca osminu obyvatel CR.:-)

4 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

K62a91r12e24l 62S36o10c39h81ů81r30e12k

30. 7. 2013

Toto byl zřejmě poslední článek paní Římanové. Tohle se Babišovi líbit nebude.

20 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

M16i68c91h22a10l 55P91i34n84d17j91a32k

30. 7. 2013

no moc směšné to není :-)...na druhou stranu reklamni plochu si taky nekoupim, abych na ni vylepil něco jiného než reklamu pro sebe případně antireklamu na konkurenci.

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

M81a16r77e69k 45S67u53c13h34á90n30e80k

31. 7. 2013

Babiš se spíše bude smát. Ti "domácí pekaři" budou mít podíl tak max. 1 %.

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

F69r55a44n21t55i11š95e17k 55M32o20s12s

30. 7. 2013

Může mi prosím nějaký pekař nebo prodejce pečiva vysvětlit, proč je výhodnější dělat chleba ze směsí a přidávat různá chemická dochucovadla a stabilizátory než upéct prostě chleba z mouky a vody?

Vzpomínám na to překvapení, když jsem před lety koupil domácí pekárnu, dal do ní jen vodu, mouku a droždí a vyšel mi krásný chleba, který vydržel jedlý 7 dní!

1 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

Š62t80ě18p14á95n 73F37r78a34n55c34l

30. 7. 2013

Cena těch chemickejch sajrajtů je výrazně nižší než cena mouky.

2 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

K85a48r75e35l 97D96l44o89u35h98ý

30. 7. 2013

Protože je to rychlejší. A jak známo, čas jsou peníze. A také je to levnější, protože čas jsou peníze atd atd atd

 Pro velké pekárny je "efektivnější" péct chleba z připravené směsi, než čekat 2-3 dni na kvalitní kvásek. Ale už si neuvědomují, že lidi začínají hledat kvalitu

2 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

T45o76m87á10š 90K38n77a60i68f22l

30. 7. 2013

protože kdyby udělal chleba z kvásku apod. tak půlka národa bude psát do TV NOVA jak je chleba drahej ...

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

D78r53a95h60o40m70í79r 74S55t66r74o55u82h16a68l

30. 7. 2013

recept na chleba:

Nejprve si zaděláme na kvásek. Do misky si dáme asi 3 polévkové lžíce vlažné vody, 5 dkg kvasnic a 1 kávovou lžičku cukru. Dobře rozetřeme a dáme na teplé místo vykynout.

Do větší mísy dáme 1 kg hladké mouky, 1 polévkovou lžíci soli s kmínem, přidáme vykynutý kvásek a 1/2 litru vlažné vody, dobře vypracujeme těsto. Já těsto prvně zpracuji hnětačem a potom si ho předělám na vál a rukama dodělám. Pokud se bude zdát těsto řídké, můžeme přidat trochu mouky. Necháme dobře vykynout.

Z těsta utvoříme 2 bochánky a dáme na vymazaný plech nebo na pečící papír. Ještě chvíli necháme na plechu nakynout. Potom vložíme do předehřáté trouby na 10 minut zapéct, potřeme rozpuštěným máslem a slanou vodou a domácí chléb pečeme podle potřeby asi 1/2 hodiny. Každá trouba peče jinak, tak je třeba chléb hlídat.

Problém je ten, že je to časově náročné. Zadělat na kvásek trvá občas fakt dlouho.

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

K84r56y13š60t27o30f 32L73a34n73í80k

30. 7. 2013

není nutné používat kvasnice

2 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

L26u75d28v22í67k 65G54a11j37d34o17š14í55k

31. 7. 2013

Naopak je to zcela nevhodné. V obchodě prodávané kvasnice nemají s chlebovým kváskem nic společného. To je úplně jiná kvasinková kultura.

...

Na jednoduchý bílý chléb ten recept možná i funguje. Ale takovýhle chleba je asi jednodušší si koupit. Pečení chleba má smysl jen když je lepší, než ten který dostanete v supermarketu.

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

M33a50r77t24i78n 25K39v18e12t52k86o

30. 7. 2013

Tak nevim jestli Prazane, ale my "vidlaci" uz to delame dlouho, to co prodavaji retezce se neda zrat vubec a poctivi pekari jaksi nejsou k sehnani, takze nezbyva nez si uupect chleba bez chemie co vydrzi mnohem dele nez retezcovy prefabrikat upect sam :-D

8 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

A76d60a40m 46P47u54r78k25r44t

30. 7. 2013

Z kvásku je dobré i kyselo. Musí být ovšem dobrý kvásek, resp. právě tak se podle mě pozná dobrý - že je z něj dobré kyselo (přiměřeně husté). Ze špatného "je to kyselo moc kyselý" :)

2 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

O64n52d66ř17e88j 21K72u27d58r97n64a

30. 7. 2013

Ty lidi se musí zoufale nudit, když vymejšlí takový  ..... Zřejmě bezdětná zlatá mládež.

2 21
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

P39a33v62e82l 12O50d16r44a26z70i37l

30. 7. 2013

Tak speciálně lidé s dětmi, kteří mají rozum, se starají o jejich stravu. A vlastní pečivo, jakožto základní a největší složka potravy do toho pochopitelně výtečně zapadá.

11 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

T39o97m67á81š 31K28n10a32i22f89l

30. 7. 2013

tak ti nevím ... celé generace lidí vyrostly na obyčejném chlebu apod... a přežily to bez obav :)

tohle je jenom hipsterství a "móda" .)

3 2
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

V52i60k87t25o61r 66W50o60l66f

30. 7. 2013

Celé generace totiž vyrůstaly na tom opravdovém kváskovém chlebu, víme?

6 1
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

T40o52m71á29š 34K93n57a88i39f12l

30. 7. 2013

heh .. ty si myslíš, že to, co lezlo za socíku z pekáren, mělo něco společného s kváskovým chlebem? :-D :-D

2 6
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

J37a17r87o14m65í84r 83V84í70t

24. 9. 2013

Naopak, to až kapitalista zničil co mohl. http://life.ihned.cz/c1-43526780-kde-koupit-dobry-chleba

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

K20r50y15š68t55o14f 51L17a11n26í61k

30. 7. 2013

vite co, ja treba jim temer jen zitny (a tim myslim 100% zitny) chleb. ten maji malokde a pokud ano, není moc dobrý a skoro z nej kape olej. takze si delam svuj, muzu si jej upravit dle chuti (i kdyz nejlepsi je stejne obycejny jen s mletym kminem) a vydrzi v pozivatelnem stavu vice nez tyden (tedy vetsnou ne, protoze par hodin po vyklepnuti z pekarny je pulka pryc).

1 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

O88n49d14ř72e97j 17K15u14d19r92n91a

1. 8. 2013

Ok. Díky za vysvětlení. Nechci házet všechny domácí pekaře do jednoho pytle, třeba jste výjimka :-)

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

P26a72t24r33i84k 85S75v13o40b89o55d10a

30. 7. 2013

Nechci se nikoho dotknout, ale pán uprostřed je až moc přírodní.....

6 2
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

D47a36n80i82e68l 38U47r75b20á69n61e43k

30. 7. 2013

Napadlo mě přesně totéž :-)

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

A50n28n34a 77N94ě81m35č22í92k12o27v18á

30. 7. 2013

No Vy taky nejste žádný hezoun.;-D

0 1
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít