Úterý 31. března 2020, svátek má Kvido
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 31. března 2020 Kvido

Diskuse k článku

Pražané mění kvásky o sto šest, přišli na chuť domácímu chlebu

Pražané si našli v domácím pečení chleba novou vášeň a o své kvásky pečují jako o potomky. Tedy téměř - jsou totiž ochotni se o ně i dělit. Nadšené domácí pekaře nejen z hlavního města sdružuje i sociální síť, díky níž si lidé místo fotek z dovolené vyměňují kvásek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P39e21t75r 61N73o30v47á66k 8275179690

Jak upéct nekvašený chléb  ?

http://jaknatoo.blogspot.co.uk/2008/02/jak-upect-nekvaseny-chleb.html

R^

0/0
5.8.2013 13:59

P87e69t95r 44N98o36v98á25k 8865149410

Jak upéct tmavý chléb?

 

:-)

http://jaknatoo.blogspot.co.uk/2008/02/jak-upect-tmavy-chleba.html

R^

0/0
5.8.2013 13:57

P11e62t56r 38N74o90v16á80k 8605319220

Konec českého chleba ???

 ;-(

http://cukrar.gastronews.cz/show.asp?id=1401

  :-/

0/0
5.8.2013 14:02

P21a96v46e29l 47O27d12r33a43z28i22l 6804119127150

Majitel cvrčovické pekárny je tedy řádný truhlík.8-o

0/0
6.8.2013 15:39

A66n64n39a 12K41o38l96o63c74o98v27á 9910721753203

Pečivo je jedna z mála chloub Kolína... Vyhlášený Hankovec a kolínský chléb... mňaaaaam. Upřímně tady v supermarketech pečivo lidi moc nekupují, protože Zdejší pekárna je v každé samoobsluze a dokonce Hankovcovy rohlíky jsou k dostání i ve zdejší Bille. R^ Upřímně tady nevidím důvod péct si vlastní pečivo;-D;-)

0/0
1.8.2013 18:09

P35a19v66e56l 83O47d62r16a61z97i84l 6804979387870

Zmatenému panu Kovačovi a jeho Tesco pekárně!

0/0
1.8.2013 12:09

M80i54l36o68š 33K51o50v57a89č 7835248426700

jsem to delal tyhle chleby domáci,ale na kupovaný to nemá ,takový Bevit doma neupečeš,nejlepší chléb je z Tesca co pečou v jejich pekárne,predse hocjaký domáci samoukové nemohou upéct lepší chléb jako technologicky zdatná firma

+2/−4
30.7.2013 21:46

P55a57v98e35l 86O27d71r64a13z51i68l 6844609767710

;-D;-D;-D

0/−1
31.7.2013 9:26

O69n14d90ř86e41j 72K55u33d74r45n83a 4666107189105

Čemu se směješ ? ! :-/ Rv

0/0
1.8.2013 10:30

P29a92v72e53l 43O35d24r17a82z12i57l 6694359157630

Zmatenému panu Kovačovi a jeho Tesco pekárně!

A programátorům java.

0/0
1.8.2013 12:10

P17e51t46r 81Š56t62e22f70k46a 9411981340331

To už je Praha na tom tak blbě, že se tam nedá koupit normální dobrý chléb? 8-o

+2/−1
30.7.2013 16:01

J89a13n 59Z71e55l12i32n74a22r 3176425467546

nejenom Praha, da se koupit, ale na malo mistech

+1/0
30.7.2013 18:12

O96d17s83t82r12a30n27ě20n37ý 41U30ž27i60v47a17t32e35l

Uživatel požádal o vymazání
+2/0
30.7.2013 19:12

P21e43t10r 90N26e79s51v84a23d32b82a 2874945446139

A kde se teda prodává dobrý chleba;-D

0/0
30.7.2013 21:23

P12e65t14r 85Š62t39e78f16k22a 9611701390541

celkem všude, jen se nesmíte dívat po supermarketech, kde nabízejí už i nakrájené děsy...

0/0
31.7.2013 17:36

P94e64t25r 52Š85t95e97f45k63a 9791371420961

zabalené v igelitu, brrr

+1/0
31.7.2013 17:37

P87e96t44r 32N41e96s27v81a58d80b12a 2454715816649

Jediný "dobrý" chleba je Kovářův tuším že jej máj pouze v Kaufu. Jinak pekárny které dodávají chleba do supermarketu je dodávají i jinam :-P

0/0
1.8.2013 19:39

P93a77v64e19l 22O40d28r66a67z45i19l 6474149987470

Kovářův? To myslíte ten "ze zmrazeného polotovaru?"

0/0
2.8.2013 15:13

L85u76d52v64í50k 80G71a89j29d72o22š71í45k 2835223164232

Ono je to spíš tak, že lidem v Praze kvalita prodávaného chleba už nestačí a raději si připlatí a ještě s tím mají práci. To spíš mimo Prahu jsou na tom tak blbě, že na ten rozdíl ještě nepřišli. :-)

0/−1
31.7.2013 10:31

M23a43r51t85i25n 27K29r65č69i39l 6760858328589

Byly doby kdy se takovy chleba prodaval v obchode.

+9/0
30.7.2013 15:46

J22a81n 21Z94e35l91i16n41a82r 3316865447466

pred valkou?

+2/−1
30.7.2013 18:12

A10n67t82o82n54í39n 94S34e70b57e60r69a 7583338980809

Pod pultem. ;-D

+1/−2
30.7.2013 21:26

P81e59t29r 98K80r80a29t97k85ý 1558317563377

Pražané objevili Ameriku.

+5/0
30.7.2013 15:22

M34i51c34h59a34l 75P68i17n59d41j36a82k 5473324107777

velmi prekvapive kdyz osmina lidi pochazi z mesta ktere ma cca osminu obyvatel CR.:-)

+4/0
30.7.2013 15:12

K58a94r66e25l 87S52o20c37h61ů88r76e13k 2100936949725

Toto byl zřejmě poslední článek paní Římanové. Tohle se Babišovi líbit nebude.

+20/0
30.7.2013 15:02

Š56t68ě87p57á64n 72F62r20a53n97c31l 8284919264420

;-D

+2/0
30.7.2013 15:16

M63i35c78h44a52l 22P85i41n56d71j88a31k 5903444447557

no moc směšné to není :-)...na druhou stranu reklamni plochu si taky nekoupim, abych na ni vylepil něco jiného než reklamu pro sebe případně antireklamu na konkurenci.

0/0
30.7.2013 15:20

M91a15r18e73k 26S23u10c55h69á55n76e17k 2201386428179

Babiš se spíše bude smát. Ti "domácí pekaři" budou mít podíl tak max. 1 %.

0/0
31.7.2013 10:40

F65r67a77n81t78i14š85e49k 62M38o16s72s 8842613939399

Může mi prosím nějaký pekař nebo prodejce pečiva vysvětlit, proč je výhodnější dělat chleba ze směsí a přidávat různá chemická dochucovadla a stabilizátory než upéct prostě chleba z mouky a vody?

Vzpomínám na to překvapení, když jsem před lety koupil domácí pekárnu, dal do ní jen vodu, mouku a droždí a vyšel mi krásný chleba, který vydržel jedlý 7 dní!

+1/0
30.7.2013 14:51

Š53t18ě95p73á71n 61F80r88a54n63c88l 8804579454100

Cena těch chemickejch sajrajtů je výrazně nižší než cena mouky.

+2/0
30.7.2013 15:16

K97a40r34e74l 86D29l67o20u87h17ý 2362705172605

Protože je to rychlejší. A jak známo, čas jsou peníze. A také je to levnější, protože čas jsou peníze atd atd atd

 Pro velké pekárny je "efektivnější" péct chleba z připravené směsi, než čekat 2-3 dni na kvalitní kvásek. Ale už si neuvědomují, že lidi začínají hledat kvalitu

+2/0
30.7.2013 15:21

T91o26m38á31š 70K18n30a95i97f29l 6423180547130

protože kdyby udělal chleba z kvásku apod. tak půlka národa bude psát do TV NOVA jak je chleba drahej ...

0/0
30.7.2013 15:28

D50r91a81h27o92m81í29r 20S82t96r52o42u40h36a21l 4515968592724

recept na chleba:

Nejprve si zaděláme na kvásek. Do misky si dáme asi 3 polévkové lžíce vlažné vody, 5 dkg kvasnic a 1 kávovou lžičku cukru. Dobře rozetřeme a dáme na teplé místo vykynout.

Do větší mísy dáme 1 kg hladké mouky, 1 polévkovou lžíci soli s kmínem, přidáme vykynutý kvásek a 1/2 litru vlažné vody, dobře vypracujeme těsto. Já těsto prvně zpracuji hnětačem a potom si ho předělám na vál a rukama dodělám. Pokud se bude zdát těsto řídké, můžeme přidat trochu mouky. Necháme dobře vykynout.

Z těsta utvoříme 2 bochánky a dáme na vymazaný plech nebo na pečící papír. Ještě chvíli necháme na plechu nakynout. Potom vložíme do předehřáté trouby na 10 minut zapéct, potřeme rozpuštěným máslem a slanou vodou a domácí chléb pečeme podle potřeby asi 1/2 hodiny. Každá trouba peče jinak, tak je třeba chléb hlídat.

Problém je ten, že je to časově náročné. Zadělat na kvásek trvá občas fakt dlouho.

0/0
30.7.2013 15:54

K24r75y92š58t84o65f 61L85a64n49í42k 1689330235415

není nutné používat kvasnice

+2/0
30.7.2013 16:51

L63u92d16v18í31k 42G84a80j43d40o78š37í77k 2935843554322

Naopak je to zcela nevhodné. V obchodě prodávané kvasnice nemají s chlebovým kváskem nic společného. To je úplně jiná kvasinková kultura.

...

Na jednoduchý bílý chléb ten recept možná i funguje. Ale takovýhle chleba je asi jednodušší si koupit. Pečení chleba má smysl jen když je lepší, než ten který dostanete v supermarketu.

0/0
31.7.2013 10:44

M82a45r39t36i56n 43K95v61e41t95k64o 8703491385289

Tak nevim jestli Prazane, ale my "vidlaci" uz to delame dlouho, to co prodavaji retezce se neda zrat vubec a poctivi pekari jaksi nejsou k sehnani, takze nezbyva nez si uupect chleba bez chemie co vydrzi mnohem dele nez retezcovy prefabrikat upect sam :-D

+8/0
30.7.2013 14:21

A29d98a71m 27P45u87r37k40r38t 5946592288168

Z kvásku je dobré i kyselo. Musí být ovšem dobrý kvásek, resp. právě tak se podle mě pozná dobrý - že je z něj dobré kyselo (přiměřeně husté). Ze špatného "je to kyselo moc kyselý" :)

+2/0
30.7.2013 14:17

O37n83d90ř78e92j 20K85u86d82r15n16a 4596197559895

Ty lidi se musí zoufale nudit, když vymejšlí takový  ..... Zřejmě bezdětná zlatá mládež.

+2/−21
30.7.2013 13:36

P45a29v20e92l 12O59d18r77a31z67i20l 6434559157110

Tak speciálně lidé s dětmi, kteří mají rozum, se starají o jejich stravu. A vlastní pečivo, jakožto základní a největší složka potravy do toho pochopitelně výtečně zapadá.

+11/0
30.7.2013 13:41

T41o95m24á89š 34K57n14a85i76f39l 6513410457920

tak ti nevím ... celé generace lidí vyrostly na obyčejném chlebu apod... a přežily to bez obav :)

tohle je jenom hipsterství a "móda" .)

+3/−2
30.7.2013 15:28

V65i66k35t41o46r 93W18o83l65f 8252558283156

Celé generace totiž vyrůstaly na tom opravdovém kváskovém chlebu, víme?

+6/−1
30.7.2013 15:46

T68o20m81á75š 39K80n81a73i19f44l 6293310427410

heh .. ty si myslíš, že to, co lezlo za socíku z pekáren, mělo něco společného s kváskovým chlebem? :-D :-D

+2/−6
30.7.2013 15:51

J43a42r63o59m27í72r 84V65í10t 2843127181210

Naopak, to až kapitalista zničil co mohl. http://life.ihned.cz/c1-43526780-kde-koupit-dobry-chleba

0/0
24.9.2013 11:33

K91r56y40š97t43o16f 51L44a74n94í62k 1219590625295

vite co, ja treba jim temer jen zitny (a tim myslim 100% zitny) chleb. ten maji malokde a pokud ano, není moc dobrý a skoro z nej kape olej. takze si delam svuj, muzu si jej upravit dle chuti (i kdyz nejlepsi je stejne obycejny jen s mletym kminem) a vydrzi v pozivatelnem stavu vice nez tyden (tedy vetsnou ne, protoze par hodin po vyklepnuti z pekarny je pulka pryc).

+1/0
30.7.2013 14:54

O55n31d16ř20e14j 61K74u51d12r65n37a 4546297139205

Ok. Díky za vysvětlení. Nechci házet všechny domácí pekaře do jednoho pytle, třeba jste výjimka :-)

0/0
1.8.2013 10:29

P96a73t31r69i89k 26S78v46o84b24o89d95a 3689471116475

Nechci se nikoho dotknout, ale pán uprostřed je až moc přírodní.....

+6/−2
30.7.2013 12:57

P67a20v64e20l 78O78d90r13a58z26i15l 6374429167600

?

0/0
30.7.2013 13:40

P32a41v64e96l 87G89a89v71l12á75k 5841307948243

Mr. Burns?

+1/0
30.7.2013 14:23

D65a16n14i10e27l 69U44r64b91á40n28e82k 6287208729218

Napadlo mě přesně totéž :-)

0/0
30.7.2013 15:35

A51n13n78a 63N67ě63m13č49í22k57o76v47á 4612444924570

No Vy taky nejste žádný hezoun.;-D

0/−1
30.7.2013 22:38

Premium

Španělská nepoučitelnost. Proč zde koronavirus řádí jako v Itálii nebo Číně

Dlouhé týdny Španělé sledovali, co se děje v Číně, Íránu a Itálii. Ale nepoučili se. Laxní politici opakují stejné...

Premium

INTERAKTIVNÍ GRAF: Porovnejte, jak se koronavirus šíří v různých zemích

Statistik, jak se šíří pandemie nového koronaviru, existují spousty. Někdy je ale těžké dát různá čísla do kontextu....

Premium

Milostná zápletka mladých lidí. Ústřední dvojice tuší, proč je Slunečná hitem

V lednu vstoupil na televizní obrazovky seriál Slunečná a od té chvíle si získal velké množství fanoušků. Nemalou...

Najdete na iDNES.cz