Úterý 18. února 2020, svátek má Gizela
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 18. února 2020 Gizela

Diskuse k článku

Pražané mění kvásky o sto šest, přišli na chuť domácímu chlebu

Pražané si našli v domácím pečení chleba novou vášeň a o své kvásky pečují jako o potomky. Tedy téměř - jsou totiž ochotni se o ně i dělit. Nadšené domácí pekaře nejen z hlavního města sdružuje i sociální síť, díky níž si lidé místo fotek z dovolené vyměňují kvásek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P79e86t73r 56N35o59v95á48k 8635769150

Jak upéct nekvašený chléb  ?

http://jaknatoo.blogspot.co.uk/2008/02/jak-upect-nekvaseny-chleb.html

R^

0/0
5.8.2013 13:59

P27e97t86r 67N43o16v15á24k 8635459640

Jak upéct tmavý chléb?

 

:-)

http://jaknatoo.blogspot.co.uk/2008/02/jak-upect-tmavy-chleba.html

R^

0/0
5.8.2013 13:57

P76e25t57r 53N70o84v24á91k 8835979350

Konec českého chleba ???

 ;-(

http://cukrar.gastronews.cz/show.asp?id=1401

  :-/

0/0
5.8.2013 14:02

P47a74v27e53l 29O46d60r75a36z18i52l 6704679827330

Majitel cvrčovické pekárny je tedy řádný truhlík.8-o

0/0
6.8.2013 15:39

A57n48n27a 75K10o81l43o24c20o57v98á 9800881213343

Pečivo je jedna z mála chloub Kolína... Vyhlášený Hankovec a kolínský chléb... mňaaaaam. Upřímně tady v supermarketech pečivo lidi moc nekupují, protože Zdejší pekárna je v každé samoobsluze a dokonce Hankovcovy rohlíky jsou k dostání i ve zdejší Bille. R^ Upřímně tady nevidím důvod péct si vlastní pečivo;-D;-)

0/0
1.8.2013 18:09

P17a97v53e14l 60O17d94r29a64z71i64l 6114469607630

Zmatenému panu Kovačovi a jeho Tesco pekárně!

0/0
1.8.2013 12:09

M75i32l21o17š 58K39o17v46a93č 7345678856130

jsem to delal tyhle chleby domáci,ale na kupovaný to nemá ,takový Bevit doma neupečeš,nejlepší chléb je z Tesca co pečou v jejich pekárne,predse hocjaký domáci samoukové nemohou upéct lepší chléb jako technologicky zdatná firma

+2/−4
30.7.2013 21:46

P19a19v51e83l 59O96d83r19a47z55i60l 6424939677130

;-D;-D;-D

0/−1
31.7.2013 9:26

O62n83d57ř88e75j 67K20u12d57r57n70a 4506647689965

Čemu se směješ ? ! :-/ Rv

0/0
1.8.2013 10:30

P46a85v72e74l 54O62d71r96a15z85i61l 6444189797230

Zmatenému panu Kovačovi a jeho Tesco pekárně!

A programátorům java.

0/0
1.8.2013 12:10

P83e14t26r 19Š85t91e95f47k10a 9921631600231

To už je Praha na tom tak blbě, že se tam nedá koupit normální dobrý chléb? 8-o

+2/−1
30.7.2013 16:01

J54a84n 31Z61e88l26i74n19a97r 3506195797896

nejenom Praha, da se koupit, ale na malo mistech

+1/0
30.7.2013 18:12

O85d52s12t23r33a12n32ě44n73ý 65U33ž55i81v14a50t47e71l

Uživatel požádal o vymazání
+2/0
30.7.2013 19:12

P81e89t11r 58N52e29s64v98a54d90b14a 2144855636179

A kde se teda prodává dobrý chleba;-D

0/0
30.7.2013 21:23

P69e60t38r 78Š79t29e96f16k16a 9211331700351

celkem všude, jen se nesmíte dívat po supermarketech, kde nabízejí už i nakrájené děsy...

0/0
31.7.2013 17:36

P67e28t78r 41Š43t33e46f23k77a 9201271400871

zabalené v igelitu, brrr

+1/0
31.7.2013 17:37

P11e26t26r 85N98e97s12v85a22d38b72a 2794715106679

Jediný "dobrý" chleba je Kovářův tuším že jej máj pouze v Kaufu. Jinak pekárny které dodávají chleba do supermarketu je dodávají i jinam :-P

0/0
1.8.2013 19:39

P92a48v79e80l 42O59d94r87a59z63i70l 6294979717900

Kovářův? To myslíte ten "ze zmrazeného polotovaru?"

0/0
2.8.2013 15:13

L49u20d48v91í27k 79G88a29j21d35o68š49í55k 2895153614712

Ono je to spíš tak, že lidem v Praze kvalita prodávaného chleba už nestačí a raději si připlatí a ještě s tím mají práci. To spíš mimo Prahu jsou na tom tak blbě, že na ten rozdíl ještě nepřišli. :-)

0/−1
31.7.2013 10:31

M78a30r38t40i46n 96K37r15č38i66l 6310378788149

Byly doby kdy se takovy chleba prodaval v obchode.

+9/0
30.7.2013 15:46

J23a30n 88Z61e40l78i82n86a13r 3286675557736

pred valkou?

+2/−1
30.7.2013 18:12

A20n49t97o53n12í98n 95S28e50b61e19r73a 7503638210519

Pod pultem. ;-D

+1/−2
30.7.2013 21:26

P32e97t83r 55K63r35a34t11k53ý 1308917493917

Pražané objevili Ameriku.

+5/0
30.7.2013 15:22

M27i20c71h89a33l 27P65i40n22d29j37a81k 5843714677787

velmi prekvapive kdyz osmina lidi pochazi z mesta ktere ma cca osminu obyvatel CR.:-)

+4/0
30.7.2013 15:12

K87a89r25e70l 44S79o30c83h98ů19r83e24k 2960106819175

Toto byl zřejmě poslední článek paní Římanové. Tohle se Babišovi líbit nebude.

+20/0
30.7.2013 15:02

Š56t36ě33p51á46n 82F27r45a55n21c19l 8774559734780

;-D

+2/0
30.7.2013 15:16

M63i66c31h64a39l 76P77i56n46d89j87a90k 5233434507437

no moc směšné to není :-)...na druhou stranu reklamni plochu si taky nekoupim, abych na ni vylepil něco jiného než reklamu pro sebe případně antireklamu na konkurenci.

0/0
30.7.2013 15:20

M22a47r30e35k 57S48u26c41h14á72n78e25k 2331706518379

Babiš se spíše bude smát. Ti "domácí pekaři" budou mít podíl tak max. 1 %.

0/0
31.7.2013 10:40

F35r40a30n57t74i44š51e39k 77M79o85s60s 8582913139129

Může mi prosím nějaký pekař nebo prodejce pečiva vysvětlit, proč je výhodnější dělat chleba ze směsí a přidávat různá chemická dochucovadla a stabilizátory než upéct prostě chleba z mouky a vody?

Vzpomínám na to překvapení, když jsem před lety koupil domácí pekárnu, dal do ní jen vodu, mouku a droždí a vyšel mi krásný chleba, který vydržel jedlý 7 dní!

+1/0
30.7.2013 14:51

Š14t77ě96p40á35n 47F30r24a50n89c60l 8664969614330

Cena těch chemickejch sajrajtů je výrazně nižší než cena mouky.

+2/0
30.7.2013 15:16

K75a47r60e64l 82D22l92o67u76h94ý 2892565772615

Protože je to rychlejší. A jak známo, čas jsou peníze. A také je to levnější, protože čas jsou peníze atd atd atd

 Pro velké pekárny je "efektivnější" péct chleba z připravené směsi, než čekat 2-3 dni na kvalitní kvásek. Ale už si neuvědomují, že lidi začínají hledat kvalitu

+2/0
30.7.2013 15:21

T64o82m21á68š 75K21n54a72i20f12l 6863190157170

protože kdyby udělal chleba z kvásku apod. tak půlka národa bude psát do TV NOVA jak je chleba drahej ...

0/0
30.7.2013 15:28

D84r83a83h42o26m56í20r 22S96t36r30o88u20h19a29l 4455448902524

recept na chleba:

Nejprve si zaděláme na kvásek. Do misky si dáme asi 3 polévkové lžíce vlažné vody, 5 dkg kvasnic a 1 kávovou lžičku cukru. Dobře rozetřeme a dáme na teplé místo vykynout.

Do větší mísy dáme 1 kg hladké mouky, 1 polévkovou lžíci soli s kmínem, přidáme vykynutý kvásek a 1/2 litru vlažné vody, dobře vypracujeme těsto. Já těsto prvně zpracuji hnětačem a potom si ho předělám na vál a rukama dodělám. Pokud se bude zdát těsto řídké, můžeme přidat trochu mouky. Necháme dobře vykynout.

Z těsta utvoříme 2 bochánky a dáme na vymazaný plech nebo na pečící papír. Ještě chvíli necháme na plechu nakynout. Potom vložíme do předehřáté trouby na 10 minut zapéct, potřeme rozpuštěným máslem a slanou vodou a domácí chléb pečeme podle potřeby asi 1/2 hodiny. Každá trouba peče jinak, tak je třeba chléb hlídat.

Problém je ten, že je to časově náročné. Zadělat na kvásek trvá občas fakt dlouho.

0/0
30.7.2013 15:54

K61r84y17š48t97o30f 49L77a12n37í58k 1779720175855

není nutné používat kvasnice

+2/0
30.7.2013 16:51

L82u91d21v57í39k 30G51a51j84d84o47š85í11k 2455523744662

Naopak je to zcela nevhodné. V obchodě prodávané kvasnice nemají s chlebovým kváskem nic společného. To je úplně jiná kvasinková kultura.

...

Na jednoduchý bílý chléb ten recept možná i funguje. Ale takovýhle chleba je asi jednodušší si koupit. Pečení chleba má smysl jen když je lepší, než ten který dostanete v supermarketu.

0/0
31.7.2013 10:44

M94a66r52t31i77n 45K85v21e75t78k17o 8843481585579

Tak nevim jestli Prazane, ale my "vidlaci" uz to delame dlouho, to co prodavaji retezce se neda zrat vubec a poctivi pekari jaksi nejsou k sehnani, takze nezbyva nez si uupect chleba bez chemie co vydrzi mnohem dele nez retezcovy prefabrikat upect sam :-D

+8/0
30.7.2013 14:21

A81d33a36m 37P33u85r60k31r20t 5426312638608

Z kvásku je dobré i kyselo. Musí být ovšem dobrý kvásek, resp. právě tak se podle mě pozná dobrý - že je z něj dobré kyselo (přiměřeně husté). Ze špatného "je to kyselo moc kyselý" :)

+2/0
30.7.2013 14:17

O44n48d41ř58e61j 90K81u15d63r64n15a 4566357469635

Ty lidi se musí zoufale nudit, když vymejšlí takový  ..... Zřejmě bezdětná zlatá mládež.

+2/−21
30.7.2013 13:36

P51a43v66e45l 35O88d13r76a19z25i50l 6804449447420

Tak speciálně lidé s dětmi, kteří mají rozum, se starají o jejich stravu. A vlastní pečivo, jakožto základní a největší složka potravy do toho pochopitelně výtečně zapadá.

+11/0
30.7.2013 13:41

T87o55m81á34š 76K36n46a58i32f57l 6763510287680

tak ti nevím ... celé generace lidí vyrostly na obyčejném chlebu apod... a přežily to bez obav :)

tohle je jenom hipsterství a "móda" .)

+3/−2
30.7.2013 15:28

V30i79k97t49o96r 79W75o75l85f 8372708403716

Celé generace totiž vyrůstaly na tom opravdovém kváskovém chlebu, víme?

+6/−1
30.7.2013 15:46

T32o42m20á20š 47K69n30a75i59f74l 6103680367150

heh .. ty si myslíš, že to, co lezlo za socíku z pekáren, mělo něco společného s kváskovým chlebem? :-D :-D

+2/−6
30.7.2013 15:51

J84a43r87o58m46í84r 17V87í45t 2513407461640

Naopak, to až kapitalista zničil co mohl. http://life.ihned.cz/c1-43526780-kde-koupit-dobry-chleba

0/0
24.9.2013 11:33

K66r21y68š53t63o45f 64L23a26n21í46k 1399810965925

vite co, ja treba jim temer jen zitny (a tim myslim 100% zitny) chleb. ten maji malokde a pokud ano, není moc dobrý a skoro z nej kape olej. takze si delam svuj, muzu si jej upravit dle chuti (i kdyz nejlepsi je stejne obycejny jen s mletym kminem) a vydrzi v pozivatelnem stavu vice nez tyden (tedy vetsnou ne, protoze par hodin po vyklepnuti z pekarny je pulka pryc).

+1/0
30.7.2013 14:54

O70n15d97ř79e70j 73K90u42d96r78n33a 4546647449965

Ok. Díky za vysvětlení. Nechci házet všechny domácí pekaře do jednoho pytle, třeba jste výjimka :-)

0/0
1.8.2013 10:29

P67a79t10r15i63k 63S89v30o45b33o71d90a 3679311506295

Nechci se nikoho dotknout, ale pán uprostřed je až moc přírodní.....

+6/−2
30.7.2013 12:57

P64a87v23e26l 39O53d59r75a89z74i78l 6704739407900

?

0/0
30.7.2013 13:40

P10a77v28e53l 66G38a75v42l39á79k 5831617568973

Mr. Burns?

+1/0
30.7.2013 14:23

D82a32n21i55e59l 67U65r50b27á66n24e29k 6347248889848

Napadlo mě přesně totéž :-)

0/0
30.7.2013 15:35

A70n23n49a 77N83ě89m87č55í83k46o55v90á 4122764174520

No Vy taky nejste žádný hezoun.;-D

0/−1
30.7.2013 22:38

Premium

Trend u rozvodů: čím dál více dětí končí ve střídavé péči

Neustálé pendlování mezi dvěma domácnostmi dětem škodí, varují odborníci. Ve střídavé péči je v Česku stále více dětí....

Premium

Jak se falšuje maso. Šunku bez „éček“ by nikdo nekoupil, říká odborník

Podvody s potravinami jsou staré jako lidstvo samo. Jen se postupně změnily metody. „Za záměnu hovězího masa za koňské...

Premium

Karlův most je jen most, stěžují si turisté. Kritika nešetří ani další památky

Do Česka loni přijel rekordní počet turistů. Památky si u nich leckdy vysloužily i bizarní recenze na internetu,...

První slečna Kateřina Zemanová přiznala po letech účast na pornovečírku

Kateřina Zemanová (26) přiznala v rozhovoru pro časopis Téma svou účast na pornovečírku. Ten se konal před sedmi lety,...

Rád Lucince barvím vlásky a starám se o ni jako o své miminko, říká Matuš

Vztah Bohuše Matuše (46) a jeho partnerky, o třicet let mladší studentky Lucie (16) vzbuzuje v posledních dvou letech...

Napřed dezinfekce, pak manželka, šokoval Tomáš z Výměny svými prioritami

Jestli se televizním divákům zdál Tomáš z Výměny manželek jako docela starostlivý otec, při závěrečném setkání obou...

RECENZE: Pád až na nula procent. Snímek Chlap na střídačku je nestydatost

Třebaže kritikovu odolnost už zocelily Špindl 2, Ženská na vrcholu, Šťastný nový rok či Příliš osobní známost,...

Sex máme se ženou několikrát denně, mobil do ložnice nesmí, říká Bieber

Justin Bieber (25) prozradil svůj recept na úspěšné manželství. Důležité prý je, najít k sobě toho pravého člověka....