Diskuse k článku
Testujeme kurzy vaření: U Pauluse se naučíte luxusní hovězí steaky
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
Carmel TeldakujemJeden by čekal, že se třeba dozví, co se vařilo - namísto toho se dozví, jak dlouho autorka chlemtala víno a jak dlouho ji potom bolel žaludek. Skutečně pozoruhodné. |
![]() |
aza_...nechápu smysl těchhle kurzů...
0/0
24.3.2011 19:23
|
![]() |
Hoa.Maioběd v AlcronuAsi před rokem jsem měla možnost poobědvat v Alcronu při příležitosti obchodních jednání, kterých jsem se účastnila a která se konala právě v zasedačkách hotelu. Speciální menu bylo pro účastníky připravováno právě panem Paulusem. Krom toho, že v zasedačkách, kde jsme i jedli, bylo poměrně horko (což chuti k jídlu moc nepřidalo), mě jídlo dost zklamalo. Ne, že by bylo špatné, ale bylo takové nijaké a zajímavé na něm byly snad jen honosné názvy dlouhé na 4 řádky. Coq au vin (kohout na víně) byl pak zklamání největší, by docela tuhý, z vinné omáčky víno cítit rozhodně nebylo a celkově bylo v jídle málo zeleniny. Např. jídelní lítek avizoval v předkrmu cherry rajčátka, ve skutečnosti jsem ale dostala cherry rajčátko (JEDNO!!!), jen rozkrojené napůl. A přestože byl oběd 4chodový, byly porce tak malé, že 90 procent účastníků se půl hodiny po něm motalo kolem stolků s malým občerstvením (a nebyli to jen češi, ale hlavně zahraniční kolegové) protože měli hlad. |
![]() |
Hoa.MaiRe: oběd v AlcronuOd té doby se musím smát, kdykoliv si přečtu něco o tom, jak luxusního jídla stačí mít na talíři tři kouštíčky a stejně se budete rozplývat blahem. Já jsem se teda nerozplývala. Kdybych si to jídlo platila sama, asi bych toho dost litovala, tím spíš, že cena menu byla přes 1000 korun. Upřímně bych za to byla ochotná zaplatit max. 250 kč. Tohle byla jen další z věcí, o které by se dalo říct navch huj a uvnitř...no ne přímo fuj, ale spíš nic moc. Nebo za hodně peněz málo muziky. Po mamčině obyč. kuřeti s rýží chrochtám blahem mnohem víc. |
![]() |
flames828Re: oběd v AlcronuViz. Tichá Bolest. Kdyby z té slivky zbyla jen kapka, byla by v ní obsažena všechna moudrost světa. |
![]() |
Hoa.MaiRe: oběd v AlcronuS tím naprosto souhlasím, ale takové věci jsou na chuť a ne na hlad (případně na žízeň). Když mám hlad, tak očekávám dostatečně vydatné a chutné!!!! jídlo, klidně úplně jednoduché, a potom můžu pohladit smysly douškem padesátileté domácí slivovice. Kohoutek pana Pauluse byl moc velké božátko, aby se dal přirovnat k té Hrušínského slivovici a co se týká obsahování vší moudrosti světa, tak mi připadalo, že se tak tváří spíš ty popisy jídel dlouhé jak mexická telenovela. |
![]() |
flames828...Nevím, z článku jsem se nic moc nedověděl, teda až na to, že je to drahé, zabořené v koberci a budu se chtít vyspat s šéfkuchařem a můžu tam zadáčo chlemtat víno. K tomu nějaké sypání ingrediencí do pánve (čehož se týká snad jediná reálná rada v článku). Trochu mi to přípomíná reporty z metalových akcí, které se taky často zvrhnou v ´kdo se s kým ožral, poblil a vyspal a "děkuji všem organizátorům, bylo to super, příští rok zas'', hlavně že nám někdo zaplatil lupen/dostali sme ho zadáčo).
0/0
23.3.2011 21:22
|
![]() |
RADA11Udělat stejk umí každý B L B proto je Amíci tak rádidělají. Šetřete, za takový peníze si kupte Kobe nebo Wagyi hovězí. Bez kvalitní suroviny neudělá ani mišelínský kuchař nic a v tom je ten problém!!! |
![]() |
MPíkRe: Udělat stejk umí každý B L B proto je Amíci tak rádiFakt? Kolik jste jich dělal a jak? A taky z čeho? |
![]() |
opportunityRe: Udělat stejk umí každý B L B proto je Amíci tak rádiZ dobrého masa se stejk dělá skoro sám. |
![]() |
Kurt21Zajímavý článekJeden by čekal, že se třeba dozví, co se vařilo - namísto toho se dozví, jak dlouho autorka chlemtala víno a jak dlouho ji potom bolel žaludek. Skutečně pozoruhodné. |
![]() |
DiXXRe: Zajímavý článekA ze varila na podpatcich. kdo jde na kurz vareni na podpatcich proboha? |
![]() |
EMShltala vínoto mě pobavilo, že prý několik hodin hltala víno, to musel tu akci pak někdo natáčet, aby byla schopná napsat oněm článek???
0/0
23.3.2011 9:08
|
![]() |
Lenka S.No nevím..Jestli je zrovna fakt, že je všechno nakrájené v mističkách plus a výhoda..To by pak mohl být kurz nahrnování ingrediencí do pánve.. |
![]() |
roedorRe: No nevím..to bych klidně brala, správná technika krájení je při vaření základ |
![]() |
Kurt21Re: No nevím..No tak možná by za těch 7 hodin trvání kursu nějakou tu papriku či mrkev nakrájet mohla. |
![]() |
Lenka S.Re: No nevím..No tak nevím jak vy, ale já znám pár osob které by snad byly schopny si třeba i u krájení zeleniny ufikat prsty, případně ji nakrájet tak, že třetina skončí v znehodnocená v koši. Taky mi z článku není jasné zda bylo již nakrájeno i maso..o tom, že by se spoustě lidí hodil kurz správného čištění a krájení masa snad není pochyb.. |
![]() |
usernameRe: No nevím..promiňte ale člověk, který si u krájení zeleniny ufikne prsty nemá co chodit na kurz vaření (resp. naopak má, ale na nějakou začátečnickou přípravku). Na fotkách vidím, že i maso bylo zřejmě nakrájené a v tom případě fakt nevím, co se tam učili, kromě toho jak vybrat maso, jak ohřát pánev a jak dlouho maso dělat (což jsme se mimochodem z článku nedověděli). Tj. z celého kulinářského procesu probrali vlastně jen finálních 10 % času |
![]() |
myslivečekProsil bych redakci,aby paní redaktorce napříště zaplatila raději kurzy českého jazyka pro začátečníky. Bude to ku prospěchu všem. Díky.
0/0
23.3.2011 7:56
|
![]() |
bludickanVýhody a nevýhodyVyšší počet účastníků x skupinky po třech Předem nakrájené maso bych jako výhodu neviděla, třeba u hovězího je rozdíl jestli krájíte po vláknu nebo přes. A mušle svatého Jakuba, jsou rodu ženského. A i kdyby byly rodu mužského, tak na talíři budou spíš neživotné. Je to učivo čtvrté třídy základní školy, které by hlt vína po každém soustu neměl u rekatora novin odplavit..... |
![]() |
milamacRe: Výhody a nevýhodyAť jsou mušle mrtvé nebo živé - v tomto případě jsou "předmět" - ne "podnět". |
![]() |
Lenka S.Re: Výhody a nevýhodyTřeba jako, že tam těch skupinek po třech bylo až moc |
![]() |
MPíkPánevJakou pánev doporučujete rozpálit? Teflon jak píšete ne... Titanovou? Litinovou? |
![]() |
kabalenkaRe: Pánevnebo keramickou? ty jsou teď moderní.. Teda nevím jak vy, ale já dělám jen na teflonce, takže tato rada jde mimo mě.. |
![]() |
Kurt21Re: PánevAle teflon se skutečně na vysoké teploty nehodí - uvolňuje toxické sloučeniny. Na vysoké teploty buď nerez nebo litinu. |
![]() |
tak jsem tadyRe: Pánevjá fakt nevím, ale zkoušel/a :) jste někdy rozpálit litinovou nebo nerez pánev tak, aby se z ní kouřilo? Na to pak nalijete olej a budete přinejlepším puntikovaná při nejhorším spálená od olejových kapek... Možná ta výše zmíněná keramika (teflon samozřjemě ne, to už jsem pochopila) |
![]() |
Kurt21Re: PánevZkoušel/a Ta keramika má nevýhodu v tom, že její jádro tvoří obvykle hliník. Čili nádoba je z hliníku a na něm je napařená vrstva té keramiky. No a problém hliníku je mj. v tom, že nemá žádné zázračné fyzikální vlastnosti (elektrikáři vědí) a tak není příliš odolný vysokým teplotám. čili se celá "keramická pánev" zkroutí - to litina prostě neudělá. |
![]() |
Milan_SeligaHezky clanekNicmene bych autorce doporucil spise kurz ceskeho jazyka. V dnesni dobe muze delat novinare uplne kazdy :-/
0/0
23.3.2011 6:39
|