náhledy
Paličky připomínající lízátka vytvoříte s pomocí ostrého nožíku z úplně obyčejných kuřecích křidýlek. Namarinované je poskládáte nastojato do pekáčku a za 12 minut je máte upečené.
Autor: FTV Prima
Z kuřete zužitkujete všechno a může to dobře chutnat i vypadat, jen si dát trochu práci. Tuhle dobrotu připravíte z kuřecích křidýlek.
Autor: FTV Prima
Vlevo kuřecí křidýlka, jak je běžně koupíte na váhu nebo v balíčku.
Autor: FTV Prima
Z křidýlek využijete jen tu "nejmasovější" část , špičky křidýlek odřízněte.
Autor: FTV Prima
Torzo křidýlka držte za tu silnější část a zhruba od prostředka zajeďte nožíkem mezi kost a svalovinu a odřízněte, a to zezhora i zespoda.
Autor: FTV Prima
Torzo křidýlka držte za tu silnější část a zhruba od prostředka zajeďte nožíkem mezi kost a svalovinu a odřízněte, a to zezhora i zespoda.
Autor: FTV Prima
Maso pak stáhněte k té silnější straně.
Autor: FTV Prima
Vznikne jakási palička...
Autor: FTV Prima
Šéf připraví marinádu z rajského protlaku, trochy sojové omáčky, oleje, vinného octa, javorového sirupu, přidá pepř, sůl a lístečky oregana.
Autor: FTV Prima
Marinádu dobře ochuťte - a přitom ochutnávejte!
Autor: FTV Prima
Paličky namarinujte tak, aby obnažená kost zůstala pokud možno čistá.
Autor: FTV Prima
Na pekáček dejte trochu rostlinného oleje, naskládáte na něj paličky namočené v marinádě a dáte péct do trouby rozpálené na 185 °. Za dvanáct minut budou budou hotové.
Autor: FTV Prima
Představte si, že má šéf v jedné ruce skleničku s vínem, pak jsou podobné jednohubky ideálním občerstvením. Když se pije, jíst se musí.
Autor: FTV Prima
Čerstvé bylinky můžete přidat jak do marinády, tak je využít při servírování.
Autor: FTV Prima
Podle instrukcí šéfa se dá doma připravit i chobotnice.
Autor: FTV Prima
Grilovaná chobotnice s omáčkou z chleba a sezamové pasty.
Autor: FTV Prima