Kuřecí bábovku máte hotovou za hodinku a nakrmíte s ní celý regiment

aktualizováno 
Komu se nedaří klasická kuřecí roláda, může vyzkoušet geniálně jednoduchý recept a maso spolu s libovolnou náplní upéct v klasické formě na bábovku. Výsledné chutě jsou jen na vás.

Struktura hotové bábovky | foto: Jiří Vařečka

Čtenář Hobby Jiří Vařečka nám poslal fotky "své" bábovky, kterou nazývá Bab-Off-Kou. Už její fotografie vyvolávají nadměrnou produkci slin, je tedy nebezpečné prohlížet je v čase před obědem.

Základ tvoří kuřecí prsa. Dále budete potřebovat několik plátků anglické slaniny, oblíbenou klobásku, vejce, sýr na strouhání, petrželku, sůl a pepř.

Krok za krokem

Vyložte formu na bábovku pečicím papírem. Pokud máte silikonovou formu, obejdete se i bez něj. Méně se potraviny lepí například i na titanové nebo teflonové nádobí.

Začněte vrstvou lehce naklepaných a okořeněných prsíček, pak pokračujte slaninou, nastrouhaným sýrem, klobáskou a vejci.

Pak opět pokračujte další vrstvou masa, sýra a slaniny. Poslední vrstvu uzavřete masem a zalijte rozkvedlaným vejcem. Jednotlivé vrstvy prosolujte, pepřete, průběžně také přidávejte petrželku nebo jakékoliv jiné oblíbené bylinky.

Bábovku pečte zhruba hodinu při 250 °C. Některé nádobí (silikon nebo teflon) se doporučuje používat jen do 230 °C, takže úměrně tomu prodlužte dobu pečení.

Hotovou masovou bábovku vyklopte na talíř a můžete zakrojit. Recept berte jako orientační, podle postupu jasně vidíte, že každý si může přidat libovolné ingredience podle svých chutí.

Jednotlivé vrstvy se dají skládat také tak, aby se vám na řezu objevila mozaika podle vašich vlastních požadavků. A místo formy na bábovku můžete použít i formu na srnčí hřbet.

Autoři:

Nejčtenější

Jídlo se má zapíjet, klidně i ryba mlékem. Panák na vytrávení je však zlo

Pivo je oblíbené zejména v kombinaci s obtížněji stravitelnými pokrmy. Ty jsou...

Zatímco Francouzi a Italové při jídle obvykle sáhnou po sklence vína, drsní seveřané dávají přednost...

Vrcholným projevem kočičí lásky je olizování, prozradila expertka

Kočičí psycholožka Klára Nevečeřalová v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel....

Kamkoliv přijde, usadí se na zem, aby měla co nejblíž ke kočkám, kterým rozumí jako málokdo. Většinou si ji zvou k těm,...

Nejjednodušší zabezpečení domu a bytu. Funguje pravidlo pěti minut

Podle průzkumu zloději většinou volí okna nebo terasy ze zahrady, kde mají čas...

Cena vybavení v domácnosti je mnohdy vyšší, než se předpokládá. Když se sečte hodnota elektroniky, nábytku, vybavení...

V Ugandě staví odolná kola z bambusu. Vydrží víc než z oceli nebo hliníku

Noordin Kasoma z Ugandy se rozhodl vyrábět kola z bambusu.

V Kampale, která leží v africké Ugandě, žije Noordin Kasoma, který se rozhodl pro neobvyklou výrobu kol. Místo dnes...

Kocoura šéfujícího majitelům trenérka srovnala klikrem a pamlskem

Čaky se něco odnaučil, našel si ovšem jinou zábavu, jak svými majiteli...

Představte si nudícího se kocoura, který si udělá doslova otroky ze svých majitelů a dobře se tím baví. To přesně je...

Další z rubriky

Hrablo, lopata, fréza, háky na střechu. Boj se sněhovou nadílkou

Lopata na sníh: základní příslušenství, které u domu nesmí chybět.

Po delší době v Česku pořádně nasněžilo. Jak se s ním co nejsnadněji popasovat? Týká se to všech, kteří sníh potřebují...

Jídlo se má zapíjet, klidně i ryba mlékem. Panák na vytrávení je však zlo

Pivo je oblíbené zejména v kombinaci s obtížněji stravitelnými pokrmy. Ty jsou...

Zatímco Francouzi a Italové při jídle obvykle sáhnou po sklence vína, drsní seveřané dávají přednost...

Kysané zelí je vitaminová bomba, kterou si snadno vyrobíte doma

Kysané zelí je vitaminová bomba, která od pradávna sloužila přes celou zimu...

Udělejte si zásoby vitaminů na zimu a rozjeďte pořádný zelný proces. Návod je zároveň fermentačním autopilotem, který...

Najdete na iDNES.cz