ilustrační snímek | foto: Depositphotos

Káva se sýrem nebo omáčkou z černého piva? V gastronomii je nový trend

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Lahodný černý nápoj máme spjatý s dezerty. Skvěle se však hodí i ke slaným ingrediencím. Se kterými ladí nejlépe? To s velkou fantazií vymýšlejí a zkoušejí expertka na kávu Michaela Illíková a šéfkuchař Marek Raditsch.

Co nového přináší párování kávy a jídla?
Míša:
Přínos vidím v tom, že zjistíte, jak dobře se káva hodí i ke slaným pokrmům. Jde o bourání stereotypu, že je vhodná jen k bábovce.
Marek: I pro mě je to nová, zajímavá věc. Existují samozřejmě recepty s kávou jako ingrediencí. Chtěl jsem ale vytvořit něco neotřelého. Spolu s Míšou jsme zjistili, že existuje prostor pro párování kávy a jídel a výsledkem jsou nové chutě.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se