Od loňského podzimu je šéfem sám sobě, se společníkem si v centru Prahy otevřeli restauraci KK káva a kuchyně. Od rána funguje jako snídaňová kavárna, odpoledne se mění v klasickou restauraci.
V Česku žijete už sedm let. Co vás sem přivedlo?
Měl jsem restauraci na Ukrajině, ale kvůli rostoucímu nájmu jsem ji musel zavřít. Potřeboval jsem změnu. Jeden můj známý byl zrovna v Česku a tvrdil mi, že máte gastronomii na vysoké úrovni. Tak mě tím vyprávěním nadchnul, že jsem si nasadil batoh na záda a vyrazil jsem. Ale vůbec jsem nepočítal s tím, že se tady usadím… Nejprve jsem tady byl jen tři měsíce, protože jsem neměl delší vízum. Ale na Ukrajině jsem si uvědomil, že bych u vás chtěl být delší dobu, a tak jsem si zařídil doklady.
Jsem rád, že u nás hosté jen opravdu velmi výjimečně poprosí o sůl nebo o pepř. Od loňského podzimu, kdy jsme otevřeli, se nám to stalo asi třikrát.