Majitel palírny Jiří Omelka a jeho manželka Barbara Omelková | foto: Stanislav Heloňa / MAFRA / Profimedia, Profimedia.cz

Když už si koupím pivo, tak jen malé, a stejně ho dopije manželka, říká sládek

Do zaměstnaneckého poměru už bych se nechtěl vracet. Vyhovuje mi, že jsem zodpovědný jen sám sobě, říká Jiří Omelka, který kvůli rodině opustil dobře placenou práci v mezinárodní firmě. Místo toho se zaměřil na zcela nové obory - vaření piva a nyní ještě pálení whisky a ginu. Do všeho z toho šel s nadšením a jako samouk.

Vystudoval jste psychologii. Věnoval jste se někdy tomuto oboru profesně?
V první řadě jsem vystudovaný mechanik letadlových přístrojů. Měl jsem stavět letadla, ale pak jsem se dostal čirou náhodou na psychologii. Nikdy jsem se ale oboru nevěnoval, protože jsem už ve třetím ročníku na praxi zjistil, že to není nic pro mě. Asi bych skončil podobně jako někteří naši tehdejší vyučující, kteří měli vždy nějakou kompenzaci bokem. Většinou dost pili.

U whisky je to jako s kávou – když se jí napijete poprvé, většinou vám nechutná, ale protože obsahuje kofein, naučíte se ji pít.

Přečetli jste jen část článku. Pokračujte s iDNES Premium.

Akční nabídka první měsíc za 1 Kč, následně za 39 Kč měsíčně. Členství je možné kdykoliv zrušit a je bez závazků.

Již máte předplatné? Přihlaste se a čtěte dál.