Diskuse k článku

Jím všechno, ale přepálený tuk mi páchne, říká šéfkuchař Jaroslav Sapík

Jí v podstatě všechno, hady i brouky, nesnědl by leda něco zkaženého. Ale vadí mu, když hned ve dveřích ucítí puch přepáleného omastku. „Okamžitě tak poznám, že všechno smaží ve fritézách, ve kterých nemění olej,“ říká proslulý kuchař propagující českou kuchyni Jaroslav Sapík v týdeníku 5plus2.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A53l81e23n67a 44R45i39s58o87v72á 4156420549585

I na to vypadá, že jí všechno...;-D

+1/0
19.5.2017 9:50

K18a83t67e76ř90i97n69a 24V55a22š79á98k12o86v22á 5111922809465

No, spikovane hovezi mi neprijde jako nejjednodussi recept na zacatek ;-D Ale budiz.

+1/−1
17.5.2017 16:02

V48á67c17l36a40v 33P83o64u87s35t41k81a 3270371112

Pro vegetariána asi ne. :-P:-P

+1/0
17.5.2017 16:06

K60a74t80e16ř77i92n45a 96V68a42š68á42k57o27v56á 5941902689925

to pomijim... kdyz se specializuje na ceskou kuchyni...:-)

A ve svych kucharskych zacatcich jsem maso jedla, takze ho i pripravit umim :-)

0/0
17.5.2017 18:35
Foto

L85i51b80o52r 43V91y35k19o43u82p72i94l 9526975509227

Po vláknu zabodnete nůž dranžírák, otočíte s ním, do vzniklé díry strčíte prst a pak klínek osolené, případně okořeněné slaniny. Zopakujete 3x až 5x, víckrát to na té ploše řezu nejde. Co je na tom?

+2/0
17.5.2017 23:06

T40o93m24á87š 11D50v98o73ř67á97k 7745656177921

Připravená slanina se může dát chvíli do mrazáku, a pak už to zvládne opravdu každý.

+5/0
18.5.2017 17:34

M44i71c87h41a84e29l 18K40a87d79e67r58a61v34e72k 8891694918454

Má pravdu,max 4 jídla dvě přílohy a hotovo.Pokud se prodá je konec a ráno znova.Podle mě ideální koncept. R^

+12/0
17.5.2017 15:51
Foto

E85l62e79n13a 67V52o85j77a23n54o68v36á 4286261983208

Koncept restaurací, kdy mají jen dvě jídla na výběr, je sice hezký, ale pokud je v obou z nich smetana, jsem jako alergik naprosto v háji.

Pak vám do té hospody přijde skupinka, kdy jeden je alergický na laktózu, druhý je celiak, třetí vegan a čtvrtý nejí nic, co mu může opětovat pohled.... to aby se jeden zbláznil

Minulý týden jsem byla v restauraci, kde byl můj "oblíbený alergen sedmička" úplně ve všem. Úplně. I v majonéze, což naprosto nechápu. A na otázku, zda něco z toho (cokoli) nedokáží udělat s vynecháním mléka a másla, mi bylo řečeno, že to nejde. Tak přírodní kuřecí plátek s opečenými brambory? Nelze. Nemají na to kalkulaci. Odešla jsem hladová....

+3/−5
17.5.2017 10:38

P83e63t66r77a 42H81e52l24i55k38a48r26o35v82a 9968164397784

Žádná restaurace není schopná uspokojit všechny dietáře a alergiky...

+17/0
17.5.2017 12:04
Foto

E54l22e40n13a 45V54o17j16a62n71o61v61á 4506581513498

To je v pořádku. Ale měli by být schopni alespoň nějak vyjít vstříc, pokud jde o alergie....

+4/0
17.5.2017 12:47

R19a33d91e58k 63N43e47u33m73a29n36n 5592932258485

s EET?

0/−1
19.5.2017 0:15

K38a56t73e14ř67i16n48a 18V58a70š78á19k90o62v14á 5791962769255

jenze to je problem te restaurace....v dobre restauraci vam zkombinuji cokoliv, pripadne sami navrhnou...jsem vegetarian, takze vim, o cem mluvim.

Presne to, o cem se mluvi v rozhovoru, totiz ochota cisnika se s vami dohodnout, u me hraje jednu z nejdulezitejsich roli.

Jidel bez mlika je spousta, a da se to v pohode kombinovat, zaklad je delat zeleninu, maso a prilohu zvlast, Pak neni problem. Ja treba fakt nejsem narocna...staci ryze a zelenina.

Chodila jsem kdysi do restaurace, docela vyhlasene, na takove male ceske vesnici. Meli staly jidelni listek, a xkrat jsem tam byla a "neni ryze". Kram naproti. Muj pristup v takovem pripade je, nakoupit v tom maloobchode, nez tri dny cekat na obvykleho zasobovace s "neni".

+3/0
17.5.2017 16:01

J59i15n56d75r45i16c88h 66K83o19l93a23r 7900240425143

"Pak vám do té hospody přijde skupinka, kdy jeden je alergický na laktózu, druhý je celiak, třetí vegan a čtvrtý nejí nic, co mu může opětovat pohled" ... no, tak takova particka at si radeji vari doma ;-D ... tem musi byt jasne, ze v klasicke hospode nemaji sanci, ne?

+8/0
18.5.2017 8:20

P87a46v89e44l 10K11r73ů30t79a 9530517848287

Nechápu, proč když asi umí vařit, tak vystupuje s Babicou?

Stojí to za to, takhle si kazit jméno?

+4/−2
17.5.2017 10:29

M92a32r58t43i43n 19B91e62r20a66n 6249105326391

On moc kvalitně vařit neumí, i když se o něm říká a píše leccos...

+1/−7
17.5.2017 12:18

M23a44t79o64u76š 85B74á67r88t61a 2755244844

Byl jsem u něj mnohokrát, dokonce i v kuchyni, známe se. Vím, jak učil vařit svého syna, který dělá ve Zlaté studni. Takže můžu říct, že kecáte.

+5/0
17.5.2017 13:45

M84a76r31t93i30n 69B73e61r59a60n 6799805326791

Ano, osobně ho neznám. Ale osobně jsem viděl asi 20 dílů, kde vařil s Babicou...

Takže doufám, že to samé nepředvádí i jinde, protože to bych si musel něco myslet o Vašem vkusu a objektivitě...

+1/−3
17.5.2017 14:35

M93a30r31i88e 21C70h86m39e49l25a75ř64o20v60á 8145696817299

Já jsem viděla asi tři díly s Babicou a konečně už vím proč do sebe Sapík každou chvíli lil to víno. Babica ho nutil. Jinak, radši jídlo od Babici než jídlo od nechutně tlustého, spoceného Sapíka. A netvrďte mi že se 150ti kilový tlouštík se nepotí a že si 2x denně v kuchyni vymění aspoň tričko. "Dočuchtané" to má proto že v té restauraci nevaří on. Odpověď pro paní Drozdovou.

0/−1
19.5.2017 9:17

E57v33a 24D40r25o45z54d36o70v78á 7629647985415

Proč to má Sapík v té televizi tak "dočuchtané"? Z restaurací od něj znám něco jiného.

+4/0
17.5.2017 23:01

J96o91s53e45f 98S50k15a36l55k45a 1612549384204

Asi má na Babicovo vaření jiný názor, než váš.

0/0
17.5.2017 13:55

M19a68r90t76i40n 31B56e17r48a77n 6839765616491

A nebo prostě - peníze... :-P

+11/0
17.5.2017 14:36
Foto

L90i34b73o50r 82V78y72k66o25u14p28i75l 9916115879627

Jste velmi. velmi blízko. :-)

+3/0
17.5.2017 23:07

J84a85n 35C45o67n78s12t31a43n51t34i57n 1232681673460

"jím všechno" ...... a je to vidět, Jardo! ;-D

+10/0
17.5.2017 8:57

G10e24o12r81g94e 77B75u65r53i93a63n 3718101483299

Souhlas, hlavne sama (P)otraviny. Dobry nabeh na cukrovku, infarkt nebo mozkovou mrtvici. :-)

+1/−4
17.5.2017 11:19

J68i53n62d90r58i41c93h 70K87o13l40a97r 7580300585963

kazdej na neco umre

+2/0
18.5.2017 8:24

Najdete na iDNES.cz