náhledy
Je neuvěřitelné, co všechno v našem těle dokážou obyčejné ředkvičky.
Autor: Getty Images
Nejenže je polníček bohatým zdrojem vitaminů, doplní i hořčík či železo, a to se počítá.
Autor: Getty Images
Kozlíček polní neboli polníček ve volné přírodě
Autor: Martina Čermáková
Salát se nezdá, ale doplní, co vám chybí, a bude po únavě.
Autor: Getty Images
Rukola se dá pěstovat i v truhlíku a vždy si odstřihnete jen tolik lístků, kolik potřebujete.
Autor: Getty Images
Pampeliška neboli smetanka lékařská (Taraxacum officinale)
Autor: Martina Čermáková, Hobby.cz
S pampeliškami si můžete do salátu rovnou natrhat i květy sedmikrásek.
Autor: Martina Čermáková
Falešné olivy z pampeliškových poupat s nefalšovanou bresaolou
Autor: www.kytkykjídlu.cz
Z úplně uzavřených poupat pampelišek snadno připravíte falešné kapary.
Autor: Martina Čermáková
Pampeliškový salát s kozím sýrem a ořechy
Autor: Kulinární studio MAFRA
Pampeliškový sorbet z okvětních lístků pampelišek
Autor: David Turecký pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Na přípravu sorbetu využijete jen žluté okvětní lístky bez zeleného okvětního lůžka.
Autor: Martina Čermáková