Diskuse k článku

Místo krkovičky zkuste grilovat raději jehněčí, doporučuje šéfřezník

Zkuste zaexperimentovat a vyměnit kuřecí nebo krkovičku za méně obvyklé druhy masa. Dočkáte se tak nových chutí, říká Pavel Holeček, šéf řezníků z Globusu. Doporučuje i telecí, různé šašliky, básní o chuti plecka, které ovšem musí být „říznuté“ tak, aby se z něj udělaly plátky na gril.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M50i69r36o20s10l94a71v 76S50t78e88i92n45e85r 2556600400336

Jehněčí je podvod, nabízí se zpravidla maso už starší ovce nebo kozy. Pak je ovšem třeba, to maso naložit, aby zkřehlo, t.j. stejně jako hovězí, do kyselého láku s kořením. Po asi 5 - 7 dnech se může grilovat, menší kousky se podaří spíše, než ty větší.

Na lák neberu chemii, t.j. jakési Balzamico, ale docela nejobyčejnější Bzenecký ocet, stejně jako na saláty. Před grilováním natřít olivovým olejem a dávat nejdřív na nejžhavější místo, aby se maso uzavřelo a zachovalo šťávu. Potom dogrilovat trochu vedle, aby se na povrchu nepřipálilo.

+1/0
22.6.2018 21:51

H62o48n58z72a 30K84r41o52u58ž28e33k 3564909908367

V Globusu jsem si koupil vakuovný vyzrálý "flank steak". Po rozbalení se žádný nekonal, protože se jednalo o velmi dobře naaranžované 4 dlouhé ořezy. Takže doporučuji vakuované maso u těch podvodníků nekupovat.

0/0
10.6.2018 19:11

F33r53a30n18k 58N38o64v21a65k 5435335151239

Tak nebyl to flank spiz limited edition? Asi bych to pomlel a udelal luxusni burger.. Ale drzost to od nich je..vyfotit a poslat na zakaznickou podporu, vrati prachy..

0/0
11.6.2018 8:37
Foto

J93a85n 67D62o66č11e42k20a92l 1914956161345

Tak v některých zemích na západ od nás jsou už oblasti, kde to vepřové pomalu už ani neseženete :-P

+4/0
9.6.2018 23:39

F67r51a22n58k 26N32o96v11a19k 5625125391329

Potvrzuji, najit krkovici v UK je trapeni.. kazdej rok je veprova cast v supermarketu mensi a mensi :D

+1/0
11.6.2018 8:41

M73i34c82h46a16l 85T61r36i39s64k42a 2640927332887

Burger s obsahem tuku 10% urcite ne - bude suchy. Bezny pomer je 80/20, ja delam 25. Odpocinuti masa pri pokojove teplote je pitomost, ktera se v CR stala mantrou, stejne jako soleni steaku po grilovani. Varil jsem v N.Y., Italii a maso se zasadne solilo pred pripravou a steaky se rozhodne pred upravou rozhone "nezahrivaly".

https://www.seriouseats.com/2013/06/the-food-lab-7-old-wives-tales-about-cooking-steak.html

+4/0
9.6.2018 18:21

K92a22r59e38l 21F51r13a96n68ě52k 3848163817255

Když mi poradí, kde koupit telecí nebo jehněčí za cenu krkovičky, tak do toho jdu.;-)

+12/−1
9.6.2018 16:10

O91d75s15t60r37a78n67ě85n20ý 54U89ž30i72v40a22t57e25l

Uživatel požádal o vymazání
+1/0
9.6.2018 14:42

Najdete na iDNES.cz