Diskuse k článku
Tvrdé sýry jsou obvykle tučnější než smetanové, boří mýty technoložka
Obvykle hledáme na potravinách údaj o celkovém obsahu tuku, jenže u mléčných výrobků převládá značení obsahu tuku v sušině, což je pro mnohé spotřebitele trochu matoucí. Od poloviny prosince by mohl mít jasno každý, protože na výrobcích bychom měli najít energetické tabulky v přepočtu na 100 gramů.
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Zobrazit příspěvky:
Všechny podle vláken Všechny podle času
![]() |
O86l11d57ř70i11c88h 13H54o65r58á31k 2164499661565Ono se to opravdu těžko v obchodě poznává co znamená obsah tuku v sušině když nevíte kolik sušiny je ve výrobku. Normální by byla informace obsah sušiny v sýru X a z toho Y tuku. |
![]() |
K54a15t28e36ř59i14n84a 28V68a22š35á54k34o89v69á 5211752119165ja mam pocit, ze na tvrdych syrech,ktere kupuju obsah susiny prave je...ale stejne spis jedu stylem radej mensi kousek kvalitniho tucneho nez hafo tech nizkotucnych umelin |
![]() |
P48e49t25r 14M38u39r58č28e64k 3168556770Pak přijde jiný technolog všechno obrátí ale to už dávno víme.Musím se tomu smát,máslo je nezdravé,zdravé jsou stužené tuky pak zas obraceně a pod.Chce to používat selský rozum a je klid. |