Diskuse k článku
VIDEO: Hůlkami se můžete najíst jako člověk, radí Tomio Okamura
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
svejkusjojo ale vidlicka je vidlicka, at si kazdej rika co chce,
0/0
7.3.2011 1:17
|
![]() |
l.gTreninkVýtečný trénink je brát hůlkami arašidy. Asiati jsou schopni uchopit hůlkami 2-3 arašidy v řadě naráz a strčit si je do úst. Chce to ale poctivý trénink. Pokud zvládnete toto a zvládnete kompletně ohlodat kuřecí stehno tak, že si ho držíte před ústy hůlkami, tak je to v podstatě maturita. |
![]() |
mpes3Re: TreninkNení tomu tak, arašidy umí nabrat hůlkou kde kdo. Zkus ale nabrat něco velmi velmi měkkého. Tam se teprve pozná cit pro hůlky. |
![]() |
Ondra SuchomelRe:Bomba instruktážní video! Díky, Tomio.
0/0
3.3.2011 11:35
|
![]() |
jolenúplně nejlepšíje prý jíst hůlkami čistý vývar...to by nám mohl pan všeználek Tomio ukázat |
![]() |
Jandik73Re: úplně nejlepšíVysrknul by ho z té misky. Je politováníhodné, když se hlupak snaží být vtipný. |
![]() |
l.gRe: úplně nejlepšíKrom toho jíst hůlkami ještě neznamená, že asiati neznají lžičku. |
![]() |
TacudddDuté hůlky na polévkuDivím se že pan Okamura neuvedl že na polévku se používají silnější důté hůlky (brčkivcuci). Možná proto, že se používají jenom v jihozápadním Japonsku - pan Okamura nejspíš pochází z jiné oblasti. |
![]() |
TacudddRe: Duté hůlky na polévkuJinak, tohle měla být jen sranda - kdyby si to někdo vykládal nějak útočně. Panu Okamurovi fandím, (i když s tím jeho nedávným vychvalováním Dělnické Strany si to mě trochu po...) |
![]() |
Kozel_Článek k ničemuČínské restaurace v ČR někdy navštívím, zatím jsem ale vždy dostal evropský příbor. Nezajímají mě asijské konvence, ať japonské nebo čínské. U nich nevadí pít polévku a srkat, u nás to přece jen vadí. Nevidím důvod učit se jíst hůlkama, příbor je evidentně praktičtější. Hůlkama se samozřejmě nenakrájí maso ani nenabere polévka. Jistě, čínská jídla mají maso na kousíčky, polévka se pije. Ale já se to nechci učit. Budu-li v Čechách srkat apod. budu za burana. V Koreji se ve společnost např. nesmí smrkat, srkání a mlaskání nevadí. Pokud bych jel do těchto zemí, tak jako turista bych dodržoval evropské konvence, nebyl bych jediný evropan, co tam jede. Případně bych se naučil pár věcí, které i jako Evropan bych měl dělat po jejich (ale oni zde se taky chovají dle svých konvencí). Pokud bych tam měl žít déle, tak bych opět zjistil, jak se mám chovat jako cizinec, který tam nějakou dobu žije. A natrvalo se tam určitě neusadím, nejen kvůli věku. Takže shrnu, doma se budu chovat dle české |
![]() |
Kozel_Re: Článek k ničemuetikety, vč. návštěvy čínské restaurace. Nebudu se přizpůsobovat čínskému nebo vietnamskému personálu těchto restaurací, jsem ve své zemi. Ostatní hosté jsou taky většinou Češi nebo z Evropy, příp. USA. Já nemám v sobě polovinu japonské krve, abych měl potřebu zachovávat japonské zvyklosti, jako pan TO. Jemu to neberu, ale mě japonské zvyky nic neříkají, obdiv k té kultuře fakt nemám |
![]() |
hrcprcsalalaRe: Článek k ničemuTakže abychom si rozuměli. Knedlo-vepřo-zelo bys v české restauraci v Japonsku jedl hůlkama nebo příborem? |
![]() |
GhostDogXXLRe: Článek k ničemuShrnu ti to za něj: v ČR v čínských nebo asijských restauracích na mě s hůlkama nechoďte, protože jsme v Čechách. A když pojedu do ciziny, tak se budu řídit taky podle sebe. Tzn. cizí zvyky mě nezajímají, nechci je zkoumat ani zkoušet. Přesto (a nebo proto) to musím všem v diskuzi napsat |
![]() |
l.gRe: Článek k ničemuPokud máte tento postoj, tak nepochybně do asijských restaurací vůbec nechodíte. Pak ovšem nechápu, proč to řešíte a proč vůbec toto čtete. |
![]() |
ChytraciskoRe: Článek k ničemutak oni v těch restauracích logicky předpokládají, že průměrný Evropan jíst hůlkami nezvládá. Ale stačí si o ně říct, že ano... Některé jídlo mi dřevěnými hůlkami chutná víc než kovovou lžící, doporučuji vyzkoušet (tedy pokud nejste úplné nemehlo a hůlkami si nevypíchnete oko). |
![]() |
unununRe: Článek k ničemuno tak se to neuč, nikdo tě nenutí. já se to rád naučím, to samý jako cizí řeči, to samý jako se rád dovídám o cizích zvycích. |
![]() |
tomizmanRe: Článek k ničemuToto je článek pro ty co to chtějí zkusit.Nikdo Vám to nenutí ani číst natož zkoušet s nimi jíst |
![]() |
Jan MotůrekRe: Článek k ničemuVy jste vtipný :) Takový dlouhý příspěvek o ničem :) - a co jako? No tak nemáte chuť se to učit, a? Někdo to chce zkusit a zase umět něco jiného. Nechápu, proč bych se měl prostě držet pevně příboru a nezkusit jiný způsob. Dle vaší logiky bychom ještě teď jedli rukama případně špičatým klackem |
![]() |
LenaJilRe: Článek k ničemuZ Vašeho příspěvku se zdá, že žijete v domění, že všechny články jsou psány jen kvůli Vám. Takže Vy do Asie nechcete,proto to musí být i pro ostatní nezajímavé. Opravdu nevšední a velmi sobecký přístup. Velmi české :-( |
![]() |
zuza0007Re: Článek k ničemualedity - ignoranty najdeš všude a myslím, že procento je zhruba stejné... |
![]() |
l.gRe: Článek k ničemuA co jste vlastně chtěl říct? Že u nás čínu budete jíst bagrem a když pojedete do Asie, tak hůlkama? Mimochodem v každé asijské restauraci u nás vám na požádání velmi ochotně a rádi přinese hůlky. Navíc to bude mít ještě jeden, pro vás možná nepodstatný efekt. Personál té restaurace na vás přestane koukat jako na burana. |
![]() |
čtunovinyEtiketa - Ladislav Špaček v rádiu......považuje podle evropské etikety jako nepřípustné držet vidličku v levé ruce hroty nahoru. Musí být vždycky dolů a pouze na kratičkou chvilinku , když vkládáme přílohu ( rýže...) do úst , je možné mít tyto hroty nahoru. Ovšem vidlička v pravé ruce už je v pohodě a hroty můžou být libovolně. Porušení tohoto pravidla je údajné velké " fóóó páááá". Mají Evropané také nějaka etická pravidla pro používání asijských hůlek při nóóóbl slavnostních žranicích ??? |
![]() |
roedorRe: Etiketa - Ladislav Špaček v rádiu...teda, tak to jsem pěkný buran, vidličku otočenou hrotama dolů u ostatních lidí jsem vždycky považovala za nějakou osobní libůstku |
![]() |
pomocný učitel Václav PoustkaRe: ???A proč ne? Nikdo vás k tomu nenutí a můžete se sám rozhodnout. |
![]() |
ChytraciskoRe: ???třeba proto, že hůlky jsou oproti většině příborů ze dřeva? Na jídlo (některé) má vliv čím ho konzumujete. Někoho to také baví. Možností a důvodů je samozřejmě i více. |
![]() |
l.gMalé doplněníTechnika držení hůlek není všude stejná. Může se i dost lišit. Dokonce někteří tvrdí, že způsob držení hůlek byl znakem určitých kast a společenství. Při odkládání hůlek je vysloveně neslušné hůlky zapíchnout do misky s jídlem. Může se to vkládat tak, že vám jídlo nechutná, nebo je vám nepříjemná stolující společnost tak, že nechcete dále v jídle pokračovat. |
![]() |
Rudla01Re: Malé doplněníJá myslel, že je to neslušné, protože tak se v Japonsku obětuje jídlo zemřelým... |
![]() |
l.gRe: Malé doplněníTo se týká podávání jídla hůlkami jiné osobě, která si ho hůlkami převezme. To je pak faux pas pro oba zůčastněné. Zdaleka to není ale tak trapné, jako zapíchnité hůlky do misky. |
![]() |
_luRe: Malé doplněníjo, to je pravda... ostatně jako s příborem - čím blíže držíme hůlky/příbor k části, kterou jíme, tím jsme větší vidláci:-) |
![]() |
vrgf-hezky. ale co ta cinska hudba, kdyz uz o japoncich :)
0/0
2.3.2011 12:13
|
![]() |
l.gRe: zlepšovákTakhle to samozřejmě nefunguje |
![]() |
novakp74Lakované?Nevím, jak to může dělat těmi lakovanými hůlkami - strašně to klouže. Má ještě někdo tu zkušenost? Navíc se mi zdá, že mi víc vyhovuje držet spodní prsteníčkem - takhle mi ty hůlky jdou vždy šejdrem, což navíc podporuje proklouznutí vrchní části na kloubu ukazováčku. |
![]() |
pomocný učitel Václav PoustkaRe: Lakované?Mě na ruce nekloužou. Ale je fakt, že jsem si na ně docela zvykl a používám je poměrně často. |
![]() |
mike_cRe: Lakované?Hůlky v ruce snad nikdy nekloužou, ale z lakovaných klouže jídlo. Je potřeba, aby byly na konci zdrsněné, pak to jde i s nimi. Dneska už to snad není problém sehnat i u nás. |
![]() |
novakp74Re: Lakované?Tak mi asi nějak blbě narostly ruce - mě to pekelně klouže. Asi se mi zpotí ruce a pak přes nějaký kloub, který je má držet na místě - šup. Asi si musím vymyslet nějaký trochu rozumější úchop. |
![]() |
ChytraciskoRe: Lakované?asi takhle, že? http://www.vitalorient.cz/viewProduct.html?catId=23&productId=VO-000065 mně to také vyhovuje víc, dá se tak líp jíst i z talíře v české čínské restauraci. To Okamůrovo držení "dlabák" je tak na tu misku s rýží. |
![]() |
LenaJilRe: Lakované?Jezdím do Asie poměrně často a mnohokrát jsem se ptala, jak správně držet hůlky. Ve všech zemích mi bylo řečeno, že je to úplně jedno, hlavně když se dobře a pohodlně najím. Hůlky jsou praktické a na některé pokrmy je běžně používáme i doma. Prostě vyhovují víc než klasická vidlička |
![]() |
Rubik1Re: Lakované?Lakované hůlky jsou opravdu dost nepraktické, ale mají blízko kovovým hůlkám, které se hojně používají v Jižní Koreji. Jíst s nimi je poněkud obtížnější než s bambusovými, ale je to takové noblesnější, stejně jako u nás pěkný nerezový příbor. |
![]() |
error404_is_backmám nápad na další dílpříště by nám pan Okamura mohl předvést japonskou společenskou hru Bukkake… |
![]() |
generalmajorRe: mám nápad na další dílNení problém, ale zatím vás mohu odkázat na www. seznam/erotika.cz |
![]() |
error404_is_backhezkýještě bych z praxe doplnil, že je dobrý ty klacky držet skoro na konci. není pak potřeba taková síla a nechytnete křeč |
![]() |
kacineckaNo jo, hůlkyZnám takový našince, co se nezvládnou kloudně najíst ani obyčejným příborem nebo rukama, tak na co je učit jíst hůlkama
0/0
2.3.2011 11:33
|
![]() |
pomocný učitel Václav PoustkaRe: Haši;Ach jo. Dvacet vteřin práce s vyhledávačem: http://www.reanimated.eu/clanky/japonska-kuchyne-1_hulky#jak-je-sehnat Vsadím se, že napsání dotazu vám trvalo déle. |
předchozí | 1 2 3 | další |