Diskuze

VIDEO: Hůlkami se můžete najíst jako člověk, radí Tomio Okamura

Dejte Japonci hůlky a polévku mu naservírujte na polévkový talíř. Nenají se. Když mu ji ale přelijete do misky, sní ji rychleji než vy lžící. Manipulace s hůlkami je totiž technicky velmi jednoduchá a miska jí vydatně pomáhá.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

svejkus

7. 3. 2011 1:17
jo

jo ale vidlicka je vidlicka, at si kazdej rika co chce,

0 0
možnosti

l.g

3. 3. 2011 16:15
Trenink

Výtečný trénink je brát hůlkami arašidy. Asiati jsou schopni uchopit hůlkami 2-3 arašidy v řadě naráz a strčit si je do úst. Chce to ale poctivý trénink. Pokud zvládnete toto a zvládnete kompletně ohlodat kuřecí stehno tak, že  si ho držíte před ústy hůlkami, tak je to v podstatě maturita.

0 0
možnosti

Lukas1000

4. 3. 2011 7:13
Re: Trenink

Tak to ja mam uz doktorat, vypiju hulkama pivo za 5 sekund. ;-D

0 0
možnosti

Ondra Suchomel

3. 3. 2011 11:35
Re:

Bomba instruktážní video! Díky, Tomio.R^

0 0
možnosti

jolen

2. 3. 2011 21:26
úplně nejlepší

je prý jíst hůlkami čistý vývar...to by nám mohl pan všeználek Tomio ukázat:-)

0 0
možnosti

Jandik73

3. 3. 2011 11:42
Re: úplně nejlepší

Vysrknul by ho z té misky. Je politováníhodné, když se hlupak snaží být vtipný.

0 0
možnosti

Tacuddd

2. 3. 2011 18:26
Duté hůlky na polévku

Divím se že pan Okamura neuvedl že na polévku se používají silnější důté hůlky (brčkivcuci). Možná proto, že se používají jenom v jihozápadním Japonsku - pan Okamura nejspíš pochází z jiné oblasti.

0 0
možnosti

Tacuddd

2. 3. 2011 21:47
Re: Duté hůlky na polévku

Jinak, tohle měla být jen sranda - kdyby si to někdo vykládal nějak útočně. Panu Okamurovi fandím, (i když s tím jeho nedávným vychvalováním Dělnické Strany si to mě trochu po...)

0 0
možnosti

Kozel_

2. 3. 2011 17:16
Článek k ničemu

Čínské restaurace v ČR někdy navštívím, zatím jsem ale vždy dostal evropský příbor. Nezajímají mě asijské konvence, ať japonské nebo čínské. U nich nevadí pít polévku a srkat, u nás to přece jen vadí. Nevidím důvod učit se jíst hůlkama, příbor je evidentně praktičtější. Hůlkama se samozřejmě nenakrájí maso ani nenabere polévka. Jistě, čínská jídla mají maso na kousíčky, polévka se pije. Ale já se to nechci učit. Budu-li v Čechách srkat apod. budu za burana. V Koreji se ve společnost např. nesmí smrkat, srkání a mlaskání nevadí.

Pokud bych jel do těchto zemí, tak jako turista bych dodržoval evropské konvence, nebyl bych jediný evropan, co tam jede. Případně bych se naučil pár věcí, které i jako Evropan bych měl dělat po jejich (ale oni zde se taky chovají dle svých konvencí). Pokud bych tam měl žít déle, tak bych opět zjistil, jak se mám chovat jako cizinec, který tam nějakou dobu žije. A natrvalo se tam určitě neusadím, nejen kvůli věku.

Takže shrnu, doma se budu chovat dle české

0 0
možnosti

Kozel_

2. 3. 2011 17:19
Re: Článek k ničemu

etikety, vč. návštěvy čínské restaurace. Nebudu se přizpůsobovat čínskému nebo vietnamskému personálu těchto restaurací, jsem ve své zemi. Ostatní hosté jsou taky většinou Češi nebo z Evropy, příp. USA.

Já nemám v sobě polovinu japonské krve, abych měl potřebu zachovávat japonské zvyklosti, jako pan TO. Jemu to neberu, ale mě japonské zvyky nic neříkají, obdiv k té kultuře fakt nemám

0 0
možnosti

čtunoviny

2. 3. 2011 14:06
Etiketa - Ladislav Špaček v rádiu...

...považuje podle evropské etikety jako nepřípustné držet vidličku v levé ruce hroty nahoru.

Musí být vždycky dolů a pouze na kratičkou chvilinku , když vkládáme přílohu ( rýže...) do úst , je možné mít tyto hroty nahoru.  Ovšem vidlička v pravé ruce už je v pohodě a hroty můžou být libovolně. Porušení tohoto pravidla je údajné velké     " fóóó páááá".

 Mají  Evropané  také nějaka etická pravidla pro používání asijských hůlek   při nóóóbl  slavnostních žranicích   ???

0 0
možnosti

roedor

2. 3. 2011 21:25
Re: Etiketa - Ladislav Špaček v rádiu...

teda, tak to jsem pěkný buran, vidličku otočenou hrotama dolů u ostatních lidí jsem vždycky považovala za nějakou osobní libůstku;-DJsem společensky odepsána, můj dosavadní život je jedno velké fópá;-(;-D

0 0
možnosti

vlko_s

2. 3. 2011 13:46
???

proč bych to dělal když mám lžíci a příbor? ;-D

0 0
možnosti

pomocný učitel Václav Poustka

2. 3. 2011 13:48
Re: ???

A proč ne? Nikdo vás k tomu nenutí a můžete se sám rozhodnout.

0 0
možnosti

l.g

2. 3. 2011 13:23
Malé doplnění

Technika držení hůlek není všude stejná. Může se i dost lišit. Dokonce někteří tvrdí, že způsob držení hůlek byl znakem určitých kast a společenství.

Při odkládání hůlek je vysloveně neslušné hůlky zapíchnout do misky s jídlem. Může se to vkládat tak, že vám jídlo nechutná, nebo je vám nepříjemná stolující společnost tak, že nechcete dále v jídle pokračovat.

0 0
možnosti

Rudla01

2. 3. 2011 13:40
Re: Malé doplnění

Já myslel, že je to neslušné, protože tak se v Japonsku obětuje jídlo zemřelým...

0 0
možnosti

vrgf

2. 3. 2011 12:13
-

hezky.

ale co ta cinska hudba, kdyz uz o japoncich :)

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!