náhledy
"Zeleninu na grilu nepolévejte olejem, nesolte, nepepřete, ani na ni nesypte bylinky. Jen ji pěkně z obou stran ogrilujte ´na skus´, aby zůstala šťavnatá, dochutíte ji až poté," radí kuchař David Izák
Autor: video.iDNES.cz
Kuchař David Izák radí, jak připravovat zeleninu na grilu.
Autor: iDNES.cz
Žampiony kupujte jen čerstvé a pevné, na gril je porcujte maximálně na čtvrtiny.
Autor: video.iDNES.cz
Ke grilování se žlutá cibule moc nehodí, bílá ano.
Autor: video.iDNES.cz
Lilek krájejte na centimetr silná kolečka.
Autor: video.iDNES.cz
I cibuli krájejte na centimetr silná kolečka, papriku na kousky, které by se vešly na lžíci.
Autor: video.iDNES.cz
Papriku omyjte jen před porcováním, pak ji okrájejte "za bříšky".
Autor: video.iDNES.cz
Z dužnaté papriky jednoduše okrájejte jednotlivá "bříška".
Autor: video.iDNES.cz
Získáte tak dílky čisté dužniny a zbyde vám jen jakýsi "ohryzek".
Autor: video.iDNES.cz
Na gril žampiony porcujte maximálně na čtvrtiny.
Autor: video.iDNES.cz
Zeleninu na grilu nepolévejte olejem, nesolte, nepepřete, ani na ni nesypte bylinky. Jen ji pěkně z obou stran ogrilujte ´na skus´, aby zůstala šťavnatá.
Autor: video.iDNES.cz
Zeleninu grilujte jen natolik, aby byla měkká, ale ne vysušená.
Autor: video.iDNES.cz
Čerstvé bylinky najemno nasekejte. Část promíchejte s olivovým olejem, který použijete na hotovou zeleninu, část můžete použít do dipu, který připravíte ze zakysané smetany.
Autor: video.iDNES.cz
Hotovou zeleninu osolte, opepřete a promíchejte s olivovým olejem s nasekanými bylinkami.
Autor: video.iDNES.cz