Čtvrtek 20. února 2020, svátek má Oldřich
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 20. února 2020 Oldřich

Diskuse k článku

Jak bleskově vykostit rybu: radí šéfkuchař

Vykostit rybu je otázka ani ne pěti minut, a to včetně stažení z kůže. A málokdo ví, že i na kaprovi se najdou místa zcela bez kostí, takže je možné ho beze strachu nabídnout i dětem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

MILOSTPAN

perfektní vykoštění

to takhle vemete 1 kapřyka, pleskneteho po řiti a řeknětě milý kapříku připrav se na smrt...pak ho majznete po kebuly...po tom ho upevní te do svěráku (neplést se svěračem) a sikama( nebo jinýma kleštěma) ho uchopíte za vocas ( ne za ud ale za řitní ploutvu) a prudce trhnete na zad a páteř i s těma přiblblíma žebrama je venku(Y)(Y)EU

0/0
2.6.2009 19:59

VyMeTaky.2

...

Nevíte někdo, kdy tu budou ukazovat, jak vykostit Paroubka?

0/0
29.5.2009 22:43

xlb2

Re: ...

ta bezpaterni svine zadny kosti nema

0/0
1.6.2009 8:36

cornelius

Jak to dělám já

Několik kaprů ročně (a nejsem sám)

rybu zabiju, vykuchám, odstraním ploutve, odříznu ocas a hlavu. Pak od hlavy rukou (u čerstvých to jde krásně) stáhnu kůži, odříznu páteř a je to. Pomáhám si novinama - neklouže to.

0/0
29.5.2009 9:11

gagaryn

Re: Jak to dělám já

mě chutná kapr s kůží. Taky používám noviny.

0/0
29.5.2009 9:20

RicnySysel

Re: Jak to dělám já

Kapra je asi jednodušší z kůže stahovat než ji odřezávat, ale určitě to není tak snadné jak naklepat řízek... ;-D

0/0
30.5.2009 1:21

Karel-Martel

nesmysl

proč řezat do hřbetu?

já hřbetní ploutev vytrhnu i s páteří při sloupávání kůže ale chce to cvik:-P

0/0
28.5.2009 20:11

Kleki Petra

Vykostit? Proč ne. Ale proč zmarnit kůži?

8-o?

0/0
28.5.2009 11:03

duhastrecht

Re: Vykostit? Proč ne. Ale proč zmarnit kůži?

někdo kůži jí, někdo ne, v tom bych problém neviděl, uniká mi však proč nejdřív kapra vykostit, naporcovat a pak teprve porce stáhnout, jednodušší je to přece naopak, králíka/prase/býka také nejdřív nevykostím, nenaporcuji a až poté je začnu zbavovat kůže...

0/0
30.5.2009 16:23

rigla

Gurman domaci

R^To si tak  mužou  dovolit  v Hiltonu  na  kapru  za  2400 kc.Ja se chci  nazrat  za  tak uz  ty  drahy  prachy,tak ucil  sem deti  obirat  kosti.:-)

0/0
27.5.2009 21:08

Chytracisko

Teda navim

co to nejdřív zbavit kůže šupin dokud je ryba ještě velká těžká v kuse, než pak blbnout s kleštěma a honit čtvrtku ryby po desce?

0/0
27.5.2009 18:29

VyMeTaky.2

Re: Teda navim

Furt lepší po desce, než po cédéčku...;-D

0/0
29.5.2009 22:43

ROSES LIVE

Proc to furt vykostovat ???

Clovek je jediny tvor na planete, ktery musi vykostovat rybu:-© Kdo pak kdy videl vykostovat rybu delfina, kocku, medveda, krokodyla, vydru, lachtan.. ??

0/0
27.5.2009 9:50

Chytracisko

Re: Proc to furt vykostovat ???

lepší to vykostit než být mrtvej :-)

0/0
27.5.2009 18:28

kolyvanov

Re: Proc to furt vykostovat ???

A videls nekdy delfina, ze by tu rybu jedl uvarenou nebo okorenenou? Takze pokud nevykostovat, tak teda zasyrova. Abys teda na planete nevybocoval z rady...

0/0
30.5.2009 10:46

Hampy

Plýtvání

Tímhle způsobem seřezávání filetů přijdete snad o polovinu masa. To radji vyberu z plátku ryby pár kostí a pořádně se najím :D

0/0
27.5.2009 8:27

asiclovek

Re: Plýtvání

jo a kuze je prece to nejlepsi:)):-P

0/0
27.5.2009 9:02

bufalo.blil

Re: Plýtvání

nikdo neříká, že to musíš vyhodit. já z té kostry s masem uvařím polívčičku, maso pak krásně oberu..........

0/0
27.5.2009 9:09

Si0

Re: Plýtvání

Jen neboj,  v restauraci to pak zaplatíš sakumprásk i s tím odpadem. Tak je to tam s každým kuchtěním, hlavně rychle rychle a nehospodárně. A hlavně v lepších podnicích, tam jsou na to mistři. Doma si to nedovolíš.

0/0
27.5.2009 15:36

msk

hmm

nutno říct, že tohle asi platí především u čerstvých / chlazeých ryb. u přemražených si nejsem jist, zda se to podaří ?

0/0
27.5.2009 8:07

Premium

Trend u rozvodů: čím dál více dětí končí ve střídavé péči

Neustálé pendlování mezi dvěma domácnostmi dětem škodí, varují odborníci. Ve střídavé péči je v Česku stále více dětí....

Premium

Jak se falšuje maso. Šunku bez „éček“ by nikdo nekoupil, říká odborník

Podvody s potravinami jsou staré jako lidstvo samo. Jen se postupně změnily metody. „Za záměnu hovězího masa za koňské...

Premium

Karlův most je jen most, stěžují si turisté. Kritika nešetří ani další památky

Do Česka loni přijel rekordní počet turistů. Památky si u nich leckdy vysloužily i bizarní recenze na internetu,...

První slečna Kateřina Zemanová přiznala po letech účast na pornovečírku

Kateřina Zemanová (26) přiznala v rozhovoru pro časopis Téma svou účast na pornovečírku. Ten se konal před sedmi lety,...

Rád Lucince barvím vlásky a starám se o ni jako o své miminko, říká Matuš

Vztah Bohuše Matuše (46) a jeho partnerky, o třicet let mladší studentky Lucie (16) vzbuzuje v posledních dvou letech...

Prodáváte rasistické zákusky, tvrdí zákazníci. Tradiční, brání se výrobce

Čokoládová pusinka, zákusek populární hlavně během německých únorových karnevalů, narazila na odpor kvůli svému...

Sex máme se ženou několikrát denně, mobil do ložnice nesmí, říká Bieber

Justin Bieber (25) prozradil svůj recept na úspěšné manželství. Důležité prý je, najít k sobě toho pravého člověka....

Výrobce největšího mobilního propadáku definitivně zavírá krám

Po třech letech od uvedení prvního neúspěšného pokusu prorazit na smartphonový trh značka Essential od spoluzakladatele...