náhledy
Indické chlebové placky, tedy naan bread, jsou skvělou přílohou jak ke grilovanému masu, tak k letním salátům.
Autor: Prima TV
Smíchejte v jedné míse všechny suché ingredience: hladkou mouku, sušené kvasnice, cukr i sůl.
Autor: Prima TV
Přidejte bílý jogurt.
Autor: Prima TV
Přilijte rozpuštěné máslo a směs promíchejte.
Autor: Prima TV
Směs zpracujte na těsto, které by mělo být hladké a vláčné.
Autor: Prima TV
Z hotového těsta vytvořte bochánek, přikryjte ho v misce utěrkou a nechte vykynout.
Autor: Prima TV
Šéf s kuličkou těsta na indický chléb naan, které je potřeba nechat chvíli odpočinout a vykynout.
Autor: FTV Prima
Než nakyne těsto na chlebové placky, můžete si zatím připravit třeba jehněčí šašlik.
Autor: Prima TV
Zeleninový salát by neměl k masu chybět. A v kombinaci s indickým chlebem bude chutnat dvojnásob.
Autor: Prima TV
Z nakynutého těsta odkrojíte kousek velký tak akorát na jednu placku.
Autor: Prima TV
Z každého kousku vytvarujte dlaní a prsty poměrně tenkou placku.
Autor: Prima TV
Placky dejte péct na gril na rozpálený kámen.
Autor: Prima TV
Placky při pečení hlídejte a ve správnou chvíli je otočte.
Autor: Prima TV
Placky při pečení hlídejte a ve správnou chvíli je otočte.
Autor: Prima TV
A můžete servírovat placky, díky kterým nebudete potřebovat příbor.
Autor: Prima TV
I příprava jídel na grilu potřebuje správnou koordinaci, aby se všechno sešlo na talíři ve správnou chvíli.
Autor: Prima TV
Indické chlebové placky jsou ideální ke spoustě indických jídel, třeba k typickému jehněčímu šašliku.
Autor: Prima TV
Jehněčí šašlik se salátem a chlebovými plackami naan.
Autor: FTV Prima