Rocker z Kroměříže šéfovou šokoval i potěšil. Dostal motivační hvězdu

aktualizováno 
Stará masna. Místo pro rockery a motorkáře, kde vládne pohoda. K tomu by však mělo patřit i slušné jídlo a pořádek v kuchyni, aby hosté měli důvod se na okraj Kroměříže vydat. A rozumnou cenovou politiku. Místo toho podnik upadá a majitel si tedy zavolá na pomoc duo Pagana v rámci pořadu Ano, šéfová!

Dalibor Vyzula, hrdý rocker, motorkář a otec od rodiny, provozuje svůj hudební klub a restauraci Stará masna přes šest let. Pomalu však docházejí síly, když se ani při maximálním nasazení nedaří podnik dostat z nuly, občas i z minusu.

Fotogalerie

Přesto nechce zarputilý majitel svůj boj o milovaný podnik s logem vepře na klavíru, vyhlášený díky večerům s živou hudbou, za žádnou cenu vzdát. Upřímně netuší, proč se mu nedaří, a věří, že pohled zvenčí by mohl pomoci.

Jitce a Santovi Pagana opravdu nezabere moc času, aby odhalili, kde v tomto podniku chybují a kde se skrývají rezervy. Na jednu stranu je šokuje chaos v kuchyni, kvůli kterému by si případná kontrola z hygieny přišla na své, současně uznávají, že majitel i kuchař jsou sympatičtí dříči, kteří se snaží veškeré chyby napravit.

Poctivý rocker je totiž pro provoz svého podniku opravdu zapálený a schopnosti k dobrému vedení tu jsou. Jak na něj prozradí manželka, jednu vesnickou hospodu už provozuje a také ji dokázal z nuly postavit na nohy.

V kuchyni u Kroměříže se opravdu snaží, takže tu snad mise Jitky a Santa Pagana...

V kuchyni Staré masna u Kroměříže se opravdu snaží, takže tu snad mise Jitky a Santa Pagana splnila účel.

A tak se šéfová se Santem a šéfkuchařem Petrem z pražského podniku Pagana pustí v kuchyni do radikální změny jídelního lístku. Vyškrtnou smažák v housce jako „vtipnou“ nabídku bezmasého jídla a pustí se mj. do svěžích burgerů. Koneckonců průzkum v kroměřížských ulicích ukázal, že za takovým jídlem by si lidé do Staré masny zajeli a jsou ochotni za něj i dobře zaplatit.

Nechybí praktické školení správných kalkulací cen, protože ty se opravdu nedají stavět „intuitivně“, jako to Dalibor dosud dělal. V jeho pojetí mu totiž ceny jídla neuhradily ani režii. A tak ho šéfovský tým polopaticky naučí spočítat ceny surovin na porci a vynásobit je číslem 3,21, jak se to v gastronomii má správně dělat.

Diváci posledního premiérového dílu Ano, šéfová! odvysílaném v pondělí večer na Primě sympatickému týmu Staré masny určitě přejí, aby se jim podnik podařilo rozjet. Potenciál se tu skrývá nejen v hudebních večerech, ale i v pozici u hlavní silnice, což lidé aktuálně chválí na sociálních sítích. Stará masna od šéfové tedy určitě nedostala motivační hvězdu nadarmo.

Autor:

Nejčtenější

Jan Punčochář, jeden z nejlepších českých kuchařů, rozjíždí vlastní podnik

Restaurace U Matěje, kterou v dubnu otevře Jan Punčochář.

Před časem se roznesla zpráva, že jeden z nejžádanějších pražských šéfkuchařů končí v restauraci Grand Cru. Od dubna...

Za lány bledulí míří tisíce turistů, ze vsi se na měsíc stalo parkoviště

Když vyjde počasí, vypadá to v rezervaci zhruba takto. Mezi lány bledulí se...

Poslové jara jsou tady, hlásí lidé z Chlébského na Bystřicku. Vesnička na pomezí Vysočiny a Jihomoravského kraje se...

KVÍZ: Otestujte se, co víte o jarní přírodě v Česku

Co víte o naší jarní přírodě? Úplně postačí, pokud se v ní umíte chovat. Víte...

Nemusíte být zrovna kovaní zoologové nebo odborníci přes tuzemskou flóru, nikdy ovšem nevíte, kdy se vám může vědění o...

Amuse bouche, clafoutis, gravlax, entrecôte. Průvodce jídelním lístkem

Chateaubriand je dvojnásobně tlustý steak ze svíčkové, asi 6 až 7 cm silný.

Dokonce i váš hostinský se zdánlivě zbláznil a má jídelníček plný cizích názvů pokrmů? Při návštěvě restaurace někdy...

Jak pěstovat kapradiny, ideální domácí čističky a zvlhčovače vzduchu

Ledviník je ideální i do závěsných nádob. Jeho listy mohou být až 75 cm dlouhé....

Jejich zajímavě tvarované listy osvěží domácnost jako málokterá jiná pokojová rostlina. Stačí si jen vybrat ten správný...

Další z rubriky

Sedmdesátiletá babička hvězdou internetu. Úspěšně předává tradiční recepty

Jelena Petrovičová je atypická důchodkyně. Každý den točí kuchařská videa.

Jelena Petrovičová ze Srbska je atypická důchodkyně. Každý den stráví celý tím, že společně s manželem vaří, natáčí...

Po zimě i větru nezanedbejte kontrolu střechy. Předejdete větším škodám

Zkontrolujte i oplechování všech průstupů střechy.

Letošní zima bohatá na srážky i změny teplot prověřila naše střechy. Majitelé rodinných domů, chat či chalup by tak...

Jak se vyhnout salmonele. Dejte pozor na křížovou kontaminaci

Mezi jednotlivými operacemi v kuchyni si myjte ruce.

Při práci s kuřecím masem nebo vejci by se podle kuchařů mělo automaticky pracovat tak, jako by se předpokládalo, že...

Najdete na iDNES.cz