Rocker z Kroměříže šéfovou šokoval i potěšil. Dostal motivační hvězdu

aktualizováno 
Stará masna. Místo pro rockery a motorkáře, kde vládne pohoda. K tomu by však mělo patřit i slušné jídlo a pořádek v kuchyni, aby hosté měli důvod se na okraj Kroměříže vydat. A rozumnou cenovou politiku. Místo toho podnik upadá a majitel si tedy zavolá na pomoc duo Pagana v rámci pořadu Ano, šéfová!

Dalibor Vyzula, hrdý rocker, motorkář a otec od rodiny, provozuje svůj hudební klub a restauraci Stará masna přes šest let. Pomalu však docházejí síly, když se ani při maximálním nasazení nedaří podnik dostat z nuly, občas i z minusu.

Fotogalerie

Přesto nechce zarputilý majitel svůj boj o milovaný podnik s logem vepře na klavíru, vyhlášený díky večerům s živou hudbou, za žádnou cenu vzdát. Upřímně netuší, proč se mu nedaří, a věří, že pohled zvenčí by mohl pomoci.

Jitce a Santovi Pagana opravdu nezabere moc času, aby odhalili, kde v tomto podniku chybují a kde se skrývají rezervy. Na jednu stranu je šokuje chaos v kuchyni, kvůli kterému by si případná kontrola z hygieny přišla na své, současně uznávají, že majitel i kuchař jsou sympatičtí dříči, kteří se snaží veškeré chyby napravit.

Poctivý rocker je totiž pro provoz svého podniku opravdu zapálený a schopnosti k dobrému vedení tu jsou. Jak na něj prozradí manželka, jednu vesnickou hospodu už provozuje a také ji dokázal z nuly postavit na nohy.

V kuchyni u Kroměříže se opravdu snaží, takže tu snad mise Jitky a Santa Pagana...

V kuchyni Staré masna u Kroměříže se opravdu snaží, takže tu snad mise Jitky a Santa Pagana splnila účel.

A tak se šéfová se Santem a šéfkuchařem Petrem z pražského podniku Pagana pustí v kuchyni do radikální změny jídelního lístku. Vyškrtnou smažák v housce jako „vtipnou“ nabídku bezmasého jídla a pustí se mj. do svěžích burgerů. Koneckonců průzkum v kroměřížských ulicích ukázal, že za takovým jídlem by si lidé do Staré masny zajeli a jsou ochotni za něj i dobře zaplatit.

Nechybí praktické školení správných kalkulací cen, protože ty se opravdu nedají stavět „intuitivně“, jako to Dalibor dosud dělal. V jeho pojetí mu totiž ceny jídla neuhradily ani režii. A tak ho šéfovský tým polopaticky naučí spočítat ceny surovin na porci a vynásobit je číslem 3,21, jak se to v gastronomii má správně dělat.

Diváci posledního premiérového dílu Ano, šéfová! odvysílaném v pondělí večer na Primě sympatickému týmu Staré masny určitě přejí, aby se jim podnik podařilo rozjet. Potenciál se tu skrývá nejen v hudebních večerech, ale i v pozici u hlavní silnice, což lidé aktuálně chválí na sociálních sítích. Stará masna od šéfové tedy určitě nedostala motivační hvězdu nadarmo.

Autor:

Nejčtenější

Jídlo se má zapíjet, klidně i ryba mlékem. Panák na vytrávení je však zlo

Pivo je oblíbené zejména v kombinaci s obtížněji stravitelnými pokrmy. Ty jsou...

Zatímco Francouzi a Italové při jídle obvykle sáhnou po sklence vína, drsní seveřané dávají přednost...

Chtěla kocoura na mazlení, on na ni místo toho útočí. I na vnoučata

Ačkoliv působí jako agresor, podle Kláry kocour Mazlík ve skutečnosti jen...

Šestiletý kocour důchodkyně z Milevska se sice jmenuje Mazlík, ovšem jakémukoliv souznění se svým jménem se úspěšně...

Gastronomie je náhradní vojenská služba, řekl Pohlreich v Rozstřelu

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.

Zdeňka Pohlreicha znají mnozí jen díky roli televizního šéfa, kterou loni po deseti letech s úlevou opustil. Další ho...

V Ugandě staví odolná kola z bambusu. Vydrží víc než z oceli nebo hliníku

Noordin Kasoma z Ugandy se rozhodl vyrábět kola z bambusu.

V Kampale, která leží v africké Ugandě, žije Noordin Kasoma, který se rozhodl pro neobvyklou výrobu kol. Místo dnes...

Kysané zelí je vitaminová bomba, kterou si snadno vyrobíte doma

Kysané zelí je vitaminová bomba, která od pradávna sloužila přes celou zimu...

Udělejte si zásoby vitaminů na zimu a rozjeďte pořádný zelný proces. Návod je zároveň fermentačním autopilotem, který...

Další z rubriky

O venkovní žaluzie je třeba pečovat i v zimě. Hrozí hlavně přimrznutí

Venkovní žaluzie dostávají zabrat při venkovním sněžení.

Venkovní žaluzie prokazují velkou službu nejenom přes léto, ale i v zimě, kdy chrání před chladem a před nechtěnými...

Nákup až ke dveřím přivezou autonomní vozíky. Testuje je britské Tesco

Britské Tesco zavádí autonomní vozíky, které přivezou nákup až ke dvěřím

Technologická společnost Starship vsadila místo dronů na autonomní vozíčky, které dokážou přivézt nákup do čtvrthodiny...

Většinu orchidejí stačí namáčet, rosit a hnojit. I ty maceškovité

Můrovce jsou ideální orchideje pro začátečníky.

Mnohé orchideje spojují dlouhou dobu kvetení a exotický vzhled s překvapivě malými nároky na péči. Konkrétní praktické...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz