VIDEO: Svěží hrášková polévka pro dietáře podle Kateřiny Cajthamlové

aktualizováno 
Oříšek másla a jinak samé dietní ingredience doporučuje do hráškového krému doktorka Kateřina. Recept, který pochází z kuchyně Romana Hadrbolce a obejde se bez vajíčka, bez mouky a bez smetany, si zamilovala a vzala ho za svůj.

Na přípravu receptu ze čtvrté řady pořadu Jste to, co jíte budete potřebovat čerstvý nebo mražený hrášek, ledový nebo hlávkový salát, muškátový květ, česnek a oříšek másla. Ten bere doktorka Cajthamlová doslova jako provokaci vůči těm, kteří mají pocit, že se do všeho musí přidávat jen panenský olivový olej. Ten by se ve skutečnosti neměl tepelně upravovat, zatímco máslu to nevadí.

Hráškový krém pro dietáře

Nezapomeňte na mixér, bez něj hladký krém nepřipravíte. Zato klidně vynechte sůl a užijte si čistou chuť zeleniny. Podobně jako při přípravě kapra, jak ho pro vás Kateřina Cajthamlová vařila v páře před týdnem (video s receptem ZDE). Postup přípravy hráškového krému najdete v úvodním videu.

Jako samostatné jídlo by vás tato polévka jen těžko nasytila, ale s lehkým dietním rizotem by dohromady jít mohla. Zkuste to, recept na něj najdete ZDE.

Autoři: ,

Nejčtenější

V Africe vyfotili vzácného černého levharta. Prvního po 110 letech

Britský fotograf Will Burrard-Lucas zachytil v keňském parku Laikipia...

Britskému fotografovi Willu Burrardovi - Lucasovi se v Africe povedl náramný kousek. Podařilo se mu vyfotit vzácného...

Co s uštěkaným psem? Ať se s ním mazlí ti, na které štěká, radí odborník

Rudolf Desenský se seznamuje s brabantíkem Edou rodiny Lucie Benešové.

Ukočírovat domácnost se čtyřmi dětmi, čtyřmi psy a dvěma kočkami není pro vytíženou herečku Lucii Benešovou jen tak....

Opravdu slovo robot vymyslel Čapek? Co o robotech vůbec víte? Otestujte se

Sophia je inteligentní humanoidní robot vyvinutý v roce 2016 společností...

Nejmodernější technologie jsou nedílnou součástí 21.století, roboti postupně pronikají do našich každodenních životů,...

Český kuchař si vyzkoušel, jak se vaří v nejlepší restauraci na světě

Stát se součástí týmu kuchaře a gastronomického vizionáře Reného Redzepiho (na...

Dva měsíce dřiny v kuchařském nebi. V restauraci, která byla čtyřikrát vyhlášena jako nejlepší na světě podle slavného...

Sázejte původní druhy dřevin, jinak ptáci nebudou mít co do zobáku

Kvetoucí dřišťál obecný - náš původní druh - je zdrojem potravy jak pro hmyz....

Ptáci ve městech strádají kvůli sázení exotických dřevin v parcích. Ty totiž vytlačují původní druhy, které jsou...

Další z rubriky

Cihla budoucnosti ušetří přírodu i peníze. Vyrobí ji z hlíny a kalu

Cihly vyrobené z recyklovaného kalu z čistíren odpadních vod.

Se zajímavým nápadem přišli vědci z australské univerzity RMIT. Když se cihlářská hlína smíchá s deseti až pětadvaceti...

Nové protisněhové háky nasadíte i uprostřed zimy. Chrání kolemjdoucí

Sníh postupně klouzající ze střechy může zranit kolemjdoucí lidi.

V této fázi zimy se často setkáváme s tím, že hodně nasněží a za pár dnů přijde obleva, takže celá sněhová čepice...

Když si jen potřebujete přitopit v dílně, volte úspornější infrazářiče

I v nevytápěné dílně se můžete v zimě zahřát.

Jednou za čas se i v zimním období potřebujete zašít do nevytápěné garáže. Abyste tam nezmrzli, ohřejete se malým...

Najdete na iDNES.cz