Na čtyři porce budete potřebovat:
- 600 g hovězí roštěné
- 1 lžíce drceného jalovce
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce vinného octa
- 2 lžíce vodky
- 1 cuketa
- 1 lilek
- 4 červené cibule
- 2 červené papriky
- 2 žluté papriky
- 200 g cherry rajčátek
- sůl
- čerstvé bylinky na ozdobu
Postup:
1. Hovězí maso očistíme, přes vlákno rozkrojíme na čtyři steaky a vložíme do mísy.
2. V misce smícháme drcený jalovec, olej, vinný ocet a vodku. Marinádu důkladně promícháme, přilijeme k masu a dobře ho v ní obalíme. Zakryjeme ho a při pokojové teplotě necháme asi hodinu marinovat.
3. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.
4. Odleželé roštěnky opečeme na rozehřátém grilu, z každé strany je grilujeme asi šest minut, přitom je potíráme zbylou marinádou. Nakonec je necháme na kraji grilu ještě několik minut odpočinout. Zeleninu také ogrilujeme. Maso i zeleninu podle chuti osolíme a podáváme. Můžeme ozdobit čerstvou bylinkou.
Doba přípravy 45 minut (bez doby odležení).
1 porce obsahuje 1561 kJ/373 kcal
Zobrazit celou fotogaleriiProhlédněte si pohodlně všechny fotografie |