náhledy
Hotový knedlík by měl být soudržný, nerozpadat se a v jeho struktuře by měly být znatelné kousky housky.
Autor: Marek Burza
Potřeba je jenom hrubá mouka, rohlík, vejce, mléko, droždí, sůl a cukr.
Autor: Marek Burza
V mouce udělejte důlek pro vajíčko, mléko a droždí.
Autor: Marek Burza
Počkejte pár minut, než droždí „vzejde“.
Autor: Marek Burza
Míchejte, dokud se suroviny nespojí.
Autor: Marek Burza
Pak vmíchejte nakrájený rohlík.
Autor: Marek Burza
Až těsto umícháte, zaprašte ho moukou a nechejte asi hodinu kynout.
Autor: Marek Burza
Kynout nechejte pod utěrkou na teplém místě.
Autor: Marek Burza
Vyklopte těsto z mísy na pomoučený vál.
Autor: Marek Burza
Těsto důkladně propracujte, aby bylo hladké a při vaření nepraskalo.
Autor: Marek Burza
Pak ho nechejte ještě asi pět minut dokynout.
Autor: Marek Burza
Vyválejte šišku.
Autor: Marek Burza
Vařte jen mírným varem.
Autor: Marek Burza
Po uvaření knedlík důkladně propíchejte vidlicí, aby se nesrazil.
Autor: Marek Burza
Doporučuje se knedlík potřít sádlem, aby neokoral.
Autor: Marek Burza
Krájet ho můžete nožem, naše babičky používaly nit.
Autor: Marek Burza