Hobbyvidea roku: kachna, která vás zbaví slimáků či Pohlreich à la Babica

aktualizováno 
Během loňského roku jsme přidali ke článkům desítky videí, která jim dodala další rozměr. Přinášíme sestřih těch nejzajímavějších.

Sestřih připomíná i několik tipů, které jste nám poslali vy čtenáři. Například nebo pomocí boty. Anebo jak si správně uvázat kravatu.

Hned několikrát jsme všichni byli svědky velkých událostí v pavilonu goril pražské zoo. Prvně, když jsme mohli sledovat . Pak jsme hádali, a zároveň . Podruhé jsme se vrátili do pavilonu na podzim, když pražské gorilí parta dostala nového člena, samici Bikiru. Fascinující bylo první setkání "starých mazáků" s čerstvým nájemníkem, neobešlo se to .

Ani témata týkající se zahrady nebo prací kolem domu nepřišla zkrátka. Líbila se vám například  pochutnávající si na slimácích či elektrické , které pomáhá poradit si s přívaly sněhu.

Protože k Hobby patří i kulinaření, pozorně jsme sledovali práci dvou výrazných kuchařských osobností - Zdeňka Pohreicha a Itala Emanuela Ridiho. Všichni vzpomínáme se slzami smíchu na Pohlreichovu etudu parodující kuchaře Babicu (viz archivní video).

InsertSingleVideo

Hlavně nám ale šlo o to, abychom u každého z dílů kuchařských seriálů vytáhli nějakou drobnou kuchařskou fintu, kterou v kuchařkách nenajdete, ale pomůže při každodenním domácím vaření.

Protipólem kuchařského umění zmíněných borců byl návod, jak z jediného konzervovaného  udělat polévku na sto způsobů - takto se skutečně v některých restauracích vaří.

A borec nakonec: ve výběru nemohla chybět ani ukázka neohrožené a jako rytíř na koni podnikala nájezdy na bojového psa.

Autor:

Nejčtenější

Největší modelové kolejiště Království železnic je online na iDNES.tv

Míjející se vlaky

Království železnic je největší české modelové kolejiště, které simuluje tuzemský provoz vlaků. Stávající plocha...

Chtěl bydlet v lese. Tak postavil dům na kraji města a kolem vysázel stromy

Jezírko má plochu zhruba 1 000 metrů čtverečních, lesní porost okolo vznikl...

Takový malý soukromý les si pro sebe a svou rodinu založil na okraji Pardubic pan Milan. Takzvaně na zelené louce,...

Spěch je pro přípravu steaků smrtící, míní šéfkuchař Volšička

Jan Volšička z Pohostince Monarch

Vede Pohostinec Monarch v Praze, který se pyšní zvláště vyzrálými hovězími steaky. Přesto neoznačuje svoji restauraci...

Tatarák s koňakem i indické kari. Uvařte si oblíbená jídla Karla Gotta

Takto si Karel Gott užíval v restauraci u italského kuchaře Emanuela Ridiho.

Karel Gott, který 14. července slaví životní jubileum, nepatří k vybíravým celebritám. Miluje tradiční česká jídla, ale...

Statek v malebném údolí s rozlehlou zahradou, které dopřávají volnost

Jezírko v zahradě založili rodiče před třiceti lety. (Statek v údolí na...

Téměř tři čtvrtě hektaru na jihovýchodním svahu a na něm zpustlá zahrada se starými třešněmi. To byla před třiceti lety...

Další z rubriky

Postihne-li vás běhavka, zkuste místo pilulek ostružiník či majoránku

Čas nedobrovolně strávený na WC mohou zkrátit bylinkové čaje.

Není nutno sahat hned po pilulkách, když jsou po ruce ty správné bylinky. Poradí si i s průjmem, který dokáže život...

Je sezona bylinek. Užívejte si v kuchyni různé druhy bazalky, každá je dobrá

Červenolistá bazalka, odrůda "Rubim".

Liší se velikostí listů, zbarvením, chutí i vůní, ale účinné látky mají prakticky stejné. Bazalek je celá řada, v Česku...

Sýr a ratatouille. Odlehčené grilování do horkých dní podle Pohlreicha

Grilovaný kyperský sýr halloumi s ratatouille

Zdeněk Pohlreich rád ukazuje ve svém pořadu Rozpal to, šéfe! způsoby, jak se při grilováním necpat jen masem a...

Najdete na iDNES.cz