Respektive brány pořadu Hell’s Kitchen Česko, tedy české verze kuchařské reality show moderované Gordonem Ramsaym. „Pokud nemáte rádi televizní vaření, tak byste si měli pustit právě Hell’s Kitchen. Ta soutěž vám dá všechno. Dá vám slzy, dá vám radost, dá vám emoci. Budete možná občas z toho trošku vykolejení – tím, že budu ostrej,“ řekl pro iDNES.cz šéfkuchař Radek Kašpárek během jarního natáčení v hostivařských ateliérech, kam se šestnáct soutěžících kuchařů nechalo zavřít.
Lákavá pro ně jistě byla nejen představa finanční výhry ve výši dva a půl milionu korun, ale pro většinu z nich ještě lákavější možnost získat práci šéfkuchaře v Kašpárkově nové restauraci 420 na Staroměstském náměstí v Praze.
Kde se natáčelo Hell’s Kitchen Česko |
Jak se Radek Kašpárek cítil, když ho Nova s nabídkou na natáčené české verze světové show oslovila? Nebál se srovnávání se slavným šéfkuchařem? „Úplně v první chvíli jsem cítil neskutečnou zodpovědnost, protože znám ten formát, mám nakoukaných pár dílů – americkou verzi, kterou uvádí Gordon Ramsay – a první, co mě napadlo: Ty vole, utáhnout celovečerní pořad v prime time bude velká fuška,“ přiznal Radek Kašpárek na kameru.
Nicméně nezalekl se toho a od loňského podzimu se na natáčení připravoval pod dohledem svého kondičního trenéra. „Pracuje se na tom i teď, mám během natáčení ve své šatně airbike a jedu dál, co mi nastavil můj trenér. V poslední řadě MasterChefa jsem měl 125 kilo a teď mám 105 – shodil jsem 20 kilo, nabral jsem svalovou hmotu a cítím se dobře,“ pochvaloval si šéfkuchař během natáčení. Měl totiž zdravotní problémy po třech covidech, i když byl plně očkovaný, a trpěl velkou dušností, která se s tréninkem úplně ztratila.
Věděl, že to bude velké sousto, ale podle svých vlastních slov do toho šel po hlavě. „Cítím se psychicky tak silný a odolný, jak jsem se v životě necítil. A myslím si, že výsledek bude stát za to,“ věřil od počátku v skvělý výsledek úspěšný a známý šéfkuchař, k němuž řada českých kuchařů opravdu vzhlíží.
Připomeňte si Radka Kašpárka při vyhlašování loňského Masterchefa.
20. prosince 2023 |
Těch 16 vybraných profíků, 6 žen a 8 mužů, kteří se do soutěže přihlásili a prošli sítem výběru, dobře vědělo, že jim Radek Kašpárek bude v průběhu natáčení soutěže poskytovat cennou zpětnou vazbu. I tím, že bude neustále nekompromisně hodnotit jejich výkony. Nejen chuť a prezentaci jídla, ale celkový přístup, kreativitu i schopnost překonávat nečekané výzvy či překážky. Všechny získané zkušenosti a rady bezpochyby ve své profesi využijí.
Pro koho budou v rámci soutěže vařit? Každý večer na ně bude čekat 40 hostů. „K těm hostům já přistupuju úplně stejně, jako v mých dvou podnicích. Pekelný je to, že vlastně v tom smrtelném tempu musíme odbavit ty hosty, a já mám pod sebou ze začátku 16 soutěžících, takže dva týmy. Zkorigovat, aby fungovali jako správně namazaný stroj, není jednoduché,“ vysvětluje Radek Kašpárek že on je tam právě proto, aby s nimi zvládl celovečerní servis.
A nakolik vám bude připomínat nekompromisního a tvrdého britského šéfkuchaře? Jaké bude jeho vystupování v porovnání s Gordonem Ramsaym? Nechte se překvapit. Nicméně, něco málo už Radek Kašpárek naznačuje v našem úvodním videu. S jeho ostrostí a profesionalitou rozhodně počítejte.