Ještě před večerním vařením pro Kašpárkovy pozvané hosty to koneckonců odhalí i vaření školního oběda pro děti. Respektive téměř teenagery, pro něž měli všichni soutěžící, každý sám za sebe, navařit školní oběd za 42 korun na porci. Přesně za tolik totiž musí kuchaři a kuchařky ve školních jídelnách uvařit jídlo, které splňuje výživové hodnoty, a ještě musí malým strávníkům chutnat, jak vysvětlil Kašpárek. Nicméně soutěžící tuto výzvu asi trochu podcenili.
Navíc v tu chvíli ani jeden z nich netušil, že se současně hraje o jeho setrvání v soutěži – protože autoři nejhorších pokrmů, které se dětem ani neservírovaly, se stali adepty na vyřazení. A Radek Kašpárek ze čtyř lidí, kteří nedokázali navařit slušný školní oběd, sáhl po Vencovi. Ten musel okamžitě soutěž opustit, stačil jen poděkovat za nově nabyté kuchařské zkušenosti.
K večernímu vaření pro hosty pak zřejmě kompletní tým soutěže přistupoval s větší pokorou než v předchozích dvou večerech. Už jen zeštíhlení jídelního menu věci zřejmě prospělo, protože žádný učený z nebe nespadl a učit se přípravu špičkových pokrmů naostro a za pochodu, to rozhodně není pro každého. A v Kašpárkově kuchyni se každý má co učit.
A tak se Radek Kašpárek jako šéfkuchař-modla v podstatě stává součástí obou týmů, aby je usměrňoval, radil i povzbuzoval a současně stavěl do latě. A dával najevo, že z toho, co nezvládají, rozhodně radost nemá. A že (ho) to něco stojí. Ať jde o čerstvý brzlík nebo pečlivě vyfiletované rybí maso.
Kdo soutěžil v Kašpárkově Hell’s Kitchen? Seznamte se![]() |
„Tu rybu otočíš, až ti to ta kůže dovolí! Ta kůže je tvůj pán. Ne ty...,“ vysvětluje například polopaticky Hibi u přípravy candáta na pánvi, jak ho má nejprve po obou stranách opéct bez potrhání kůže, a pak pečlivě „zamáslovat“. Bez toho totiž nezíská tu nejlahodnější chuť a nevykouzlí hostům „nebe v hubě“ a slastný úsměv na tváři. Moc to nepomohlo. Podobně jako u Jakuba, kterému se přes letité zkušenosti v oboru v Kašpárkově kuchyni moc nedaří.
Člen modrého týmu nicméně dostal další šanci a ještě si v ní zavaří. Na rozdíl od Hibi, která musela Kašpárkovi odevzdat kuchařsko zástěru a vrátit se za plotnu svého plzeňského bistra. Jejím kolegyním v kuchyni to bylo líto, nicméně k ní prý někdy určitě zajdou na její vynikající humus.
Maggi je jediné ochucovadlo, na které nedám dopustit, říká Radek Kašpárek![]() |

-
-25 %Získat slevuS kartou Visa poukaz 500 Kč na další nákup.
-
-20 %Získat slevu
-
-20 %Získat slevu
-
-25 %Získat slevuS kartou Visa poukaz 500 Kč na další nákup.
-
-20 %Získat slevuDodatečný bonus při platbě kartou Visa.
-
-25 %Získat slevuS kartou Visa poukaz 20 % na další nákup.
-
-20 %Získat slevuS kartou Visa na prodejně sleva +3 %.
-
-15 %Získat slevuS kartou Visa poukaz 10 % na další nákup.
-
-20 %Získat slevu
-
-30 %Získat slevuS kartou Visa poukaz 500 Kč na další nákup.
-
-25 %Získat slevuS kartou Visa poukaz 15 % na další nákup.
-
-15 %Získat slevuS kartou Visa sleva 15 % na další nákup.
-
-20 %Získat slevu
-
-20 %Získat slevuS kartou Visa 1+1 na nápoje Coffizz.
-
-33 %Získat slevu