náhledy
Podívejte se, jak se dělá tradiční skotský pokrm haggis.
Autor: iDNES.cz
Vnitřnosti se nejprve několik hodin vaří ve vývaru.
Autor: iDNES.tv, iDNES.cz
Uvařené vnitřnosti se na drobno nakrájejí.
Autor: iDNES.tv, iDNES.cz
Nakrájené vnitřnosti
Autor: iDNES.tv, iDNES.cz
Následně se vnitřnosti se semelou.
Autor: iDNES.tv, iDNES.cz
Ovesné vločky se před přidáním směsi nasucho na pánvi lehce opečou.
Autor: iDNES.tv, iDNES.cz
Ječné kroupy se předem nijak neupravují, uvaří se spolu s masovou směsí.
Autor: iDNES.tv, iDNES.cz
Důležité ingredience: ovesné vločky, kroupy a nakrájená cibule
Autor: iDNES.tv, iDNES.cz
K muškátovému oříšku se přidá i muškátový květ.
Autor: iDNES.tv, iDNES.cz
Okořeněná náplň připravená k promíchání
Autor: iDNES.tv, iDNES.cz
Nakonec se směs pořádně promíchá.
Autor: iDNES.tv, iDNES.cz
Maso s ostatními surovinami se zředí vývarem, aby směs nebyla suchá.
Autor: iDNES.tv, iDNES.cz
Hovězí střevo se musí alespoň dvě hodiny máčet ve vodě, aby se odstranila sůl, ve které střevo naložené.
Autor: iDNES.tv, iDNES.cz
Plnění střeva
Autor: iDNES.tv, iDNES.cz
Po naplnění střeva se provázkem rozdělí na jednotlivé porce.
Autor: iDNES.tv, iDNES.cz
Haggis se vaří zhruba dvě hodiny na 80 °C.
Autor: iDNES.tv, iDNES.cz
Uvařená náplň v hovězím střevě
Autor: iDNES.tv, iDNES.cz
Slavnostní rozříznutí haggis
Autor: iDNES.tv, iDNES.cz
Jako příloha se podává bramborová kaše.
Autor: iDNES.tv, iDNES.cz
Pak přijde na talíř ještě tuřínová kaše.
Autor: iDNES.tv, iDNES.cz
Servírování slavnostního pokrmu
Autor: iDNES.tv, iDNES.cz
Talíř se přelije krémovitou omáčkou z whisky.
Autor: iDNES.tv, iDNES.cz
Kuchař Vojtěch Kalášek s haggis v jeho provedení
Autor: iDNES.tv, iDNES.cz