Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

grilování

VIDEO: Přejedli jste se při grilování masa? Nezapomeňte ho zajíst ananasem

5. srpna 2017

Šéfkuchař Vojtěch Kalášek pracující na britské ambasádě má ohromnou výhodu. V zahradě...

Jak grilovat kukuřičný klas, sezonní výživovou bombu. A jak ho vybírat

3. srpna 2017

Grilovat jen tak v alobalu, nebo v hávu vlastních listů? Vyberte si sami. Návod z rubriky „Vaříme...

HLASUJTE: Ohodnoťte nejlepší recepty a vyberte výherce grilu

25 ks předvařených krevet. na marinádu: 3 stroužky česneku, lžíce šafránu, hrst...
1. srpna 2017

Během června a července jste posílali své fotky s recepty grilovaných jídel. Připravili jsme pro...

Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

25. července 2017

Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních...

Může se to stát i vám. Pět největších nebezpečí při grilování

6. července 2017

Mně se to určitě nestane: věta, která už to zavařila mnoha milovníkům letních grilovaček. Pětici...

Natrhejte si plecko a máte úžasné pohoštění pro všechny kamarády

16. června 2017

Vepřové plecko nemusíte používat jen na guláš či výpečky, zkuste z něj dlouhým pečením vyrobit...

Pečená jablka s mandlemi a rozinkami jsou nepřekonatelná tečka na závěr

12. června 2017

Sladká tečka, kterou připravil Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! je zároveň i tečkou za...

VIDEO: Na pomalu pečený bůček či kachní prsa je ideální peletkový gril

7. června 2017

Dlouhé úpravy masa na grilu jsou čím dál populárnější. A když se spojí i se zauzením, je specialita...

Pošlete fotku grilované pochoutky a vyhrajte jeden z pěti grilů

Grilování jako jedna z nejoblíbenějších letních činností
1. června 2017

Grilovací sezona se díky pěknému počasí rozjíždí naplno. To vám dá spoustu prostoru vyfotografovat...

Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

22. května 2017

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco...

Devět pravidel při grilování. Stačí je dodržet a nemůžete se splést

20. května 2017

Grilovací sezona už naplno propukla a možná i ti, kdo jsou v tomto oboru naprostí nováčci, se také...

Klobásky na gril nemusíte kupovat, připravte si vlastní, radí Pohlreich

Domácí klobásky se salátem
15. května 2017

Klobásky neodmyslitelně patří ke grilování, většinou si je kupujeme v obchodě. Zdeněk Pohlreich v...

VIDEO: Telecí klopsy podle Pohlreicha, svižné grilování s mletým masem

8. května 2017

Nechte si u řezníka umlít kousek telecího s kouskem hovězího masa, přikupte veku, hlívu a pár...

Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

29. dubna 2017

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je...

První letošní grilovačka: barevné špízy, hamburger a hodně ostrá žebra

22. dubna 2017

I když to vypadá, že jaro se po rychlém nástupu zase vzdalo urputné zimě, pohled do kalendáře dává...

Královská disciplína: perfektní mřížkovaný steak

24. září 2016

Babí léto je nejlepší čas, kdy se důstojně rozloučit s grilovací sezonou. Proto jsme pro vás...

Když nevíte, co s lilkem, udělejte z něj burger s tzatziki

31. srpna 2016

Když se řekne hamburger, nemusíte si vždycky jen představit klasickou placku z hovězího. Lehký...

Houbový guláš i bramborové placky si upečte přímo pod širým nebem

24. srpna 2016

Přenese vás do dětství, když Petra Pospěchová jako autorka Outdoorové kuchařky vzpomíná, jak si na...

Vyzkoušejte uzení na grilu. Zvládnete to na briketách i na plynu

Uzení při grilování dává pokrmu úplně novou chuť.
23. srpna 2016

Uzení patří vedle grilování k nejstarším a nejzákladnějším způsobům přípravy jídla. Potřebujete jen...

Grilování ryb: hlavně neztrácejte nervy a nesnažte se je obrátit předčasně

17. srpna 2016

Grilování ryb se mnoho lidí bojí, protože se jim ryby přilepí na mřížku a roztrhají se. Přitom...

Kdy grilovat přímo a kdy nepřímo? Kuřecí nebo ryby zprudka a krátce

11. srpna 2016

Pro milovníky klasického grilování na dřevěném uhlí je nejpodstatnější připravit žár a pak si...

Přehledný návod, jak si na grilu poradit s jednotlivými druhy masa

Grilování
28. července 2016

Každý druh masa potřebuje na grilu něco jiného. Jinak se zachází s kuřecím, jinak s hovězím, jinak...

Návrat uzenářských časů. Nový trend má u nás na čem stavět

Voňavé domácí uzené se k nám z Ameriky a Británie vrací jako staronový trend.
8. července 2016

Novou módou amerických a britských domácností je udírna na zahradě a nyní tento trend přichází i k...

Kus přeštického prasátka na grilu jako Pohlreichova inspirace Amerikou

17. června 2016

Když koupíte pěkný plátek vepřové zadní kýty, tak aby na něm šly krásně ukázat jak vrchní a spodní...

Indické chlebové placky si ke grilovanému masu upečte venku na kameni

10. června 2016

Indové pečou placaté chlebové placky v peci zvané tandoor, vám na to postačí kámen na grilu. Není...

Mouka, máslo, cibule, slanina a můžete se šéfem grilovat po francouzsku

4. června 2016  1:16

Už jste někdy pekli na grilu francouzský koláč neboli quiche? Zkuste si to podle šéfkuchaře Zdeňka...

Pohlreich vykostí kuře na gril „naplacato“. Kosti upeče psovi

27. května 2016

Pokud jste přesvědčeni, že celé kuře nelze jen tak ugrilovat položené na rozžhavené mřížce grilu,...

Když víte jak, může být grilování nejzdravější způsob přípravy jídla

25. května 2016

Grilování je silně návykové. Odborníci navíc tvrdí, že to může být nejzdravější způsob ohřevu...

Grilovací orgie s Pohlreichem po italsku: topinky s lilkem i ančovičkami

20. května 2016

Za vůní a chutí kuchyně Středomoří nemusíte nikam cestovat, snadno ji dostanete i na svou zahradu....

Domácí housku na hambuger ničím nenahradíš. Vystřelí maso o patro výš

Domácí houska na hamburger bude vždycky chutnat lépe než průmyslová z...
19. května 2016

Dobrá houska je půl úspěchu hamburgru. Kdo nemá rád ty divné housky prodávané v řetězcích, které se...

Češi jsou masožrouti, kteří grilují rádi a téměř na čemkoliv

Grilování si jen desetina Čechů umí představit bez masa. Naštěstí už jsem ale...
11. května 2016

Kdo negriluje, jako by nebyl - každý rok to v Česku platí zhruba od května, tedy jakmile počasí...

Muži mohou mít své dny i v zimě. S šéfkuchařem na pořádnou grilovačku

29. ledna 2016

Grilování je celoroční zábava. Když se sejdete se sousedy, promění se ve společenské setkání....

Jak připravit veganský burger s konopnou tofunézou. Chutná jako pravý

5. listopadu 2015

Za lehké, ale zdaleka ne „plané“ jídlo, lze označit veganský burger s „majonézou“ z tofu a...

SOUTĚŽ: Grilovat se dá i na starém bubnu od pračky, dokázal čtenář

17. července 2015

„Nerad vyhazuji staré věci, raději je rozeberu a snažím se je recyklovat. A tak mi ze staré pračky...

Grilovaná zelenina má zůstat šťavnatá. Připravte ji podle Davida Izáka

16. července 2015

Lilek vybírejte vždy menší, stejně jako cuketu, papriku nikdy nekupujte zelenou, cibuli ideálně...

SOUTĚŽ: Ze dna starého darlingu vyrobil gril s kamenem i roštem

1. července 2015

„A my zrovna minulý týden zavezli starý darling do sběrny,“ zalitoval kolega, když na nás z e-mailu...

Krmítko v americkém Ohiu