Panenka
Recept poslal Miroslav Kováč.
Suroviny: 0,8 kg vepřové panenky, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce hrubé soli, 1 lžíce čerstvě namletého pepře, 2 lžičky granulované cibule, 2 lžičky granulovaného česneku, 2 lžičky hnědého cukru.
Postup: Z koření si nachystáme sypkou směs a asi dvě hodiny před grilovaním maso posypeme a zakápneme olivovým olejem. Samozřejmě, pokaždé je recept trochu odlišný podle hesla „co dům dá“.
Když jsou po ruce čerstvé bylinky, nasekáme je do směsi a stanou se tak součástí kořenící směsi.
Gril rozpálíme na 350–400 °C. Panenku potom v celku přidáme na gril a grilujeme ji se zapíchnutým teploměrem, protože je docela rychle udělaná (18–20 minut). Čtenáři se osvědčila teplota uvnitř masa kolem 75 °C.
Po ugrilovaní necháme panenku odpočívat, pak dozdobíme bylinkami a podáváme.