Vychytané hambáče
Recept poslal Richard Burnog.
Stačí, když se sejde dobrá parta, co má hlad, ale pohoštění by nemělo zruinovat peněženku. První volbou jsou pak hamburgery.
Suroviny: Ideálně hovězí podplečí. „Všude se říká hovězí krk, ale já měl z podplečího vždy lepší výsledek,“ tvrdí autor receptu. Dále dijonská hořčice, worchestrová omáčka, ledový salát, slanina, cibule, sýr cheddar, bulky na hamburgery, sůl, pepř.
Postup je triviální: namlít, dochutit troškou dijonské hořčice a worchestrovou omáčkou, uplácat hamburgery, osolit, opepřit a ogrilovat.
Omáčka ala BigMac: Kečup, hořčice (ideálně yellow mustard), majonéza, french dressing, uzená paprika, granulovaný česnek, granulovaná cibule, okurkový relish, pepř a sůl.
Postup: Všechno zamíchat a nechat ideálně přes noc odležet. A pak zbývá to všechno jenom sestavit. „Když se sejde hodně lidí, klidně je můžete zapojit do práce, o to víc jim pak bude chutnat,“ doporučuje autor.
Takže hezky odspodu: spodní část ogrilované bulky, ledový salát, červená/bílá cibule, maso (na mase můžete nechat zapéct trošku cheddaru), (volitelně, na fotce není) ogrilovaná slanina, domácí omáčka ala BigMac, vrchní opečená bulka. Plus je jako bonus fajn, když to sníte s dobrou partou přátel.