Kuře „à la Spiderman“
Kuře „à la Spiderman“
Recept poslal Cristian Reta.
Autor recept doplnil i zážitkem. „Jsem obklopen lesem, cvrččím cvrkotem a zpěvem ptáků. Nevzal jsem si s sebou ale své nářadí, tedy myslím tím kuchyňské vybavení jako gril, kleště, hrnce, pánve. Vlastně ho nemám ani ne tak proto, že bych se na to vykašlal, ale spíš že jsem chtěl opustit své pohodlí a znovu ho zase při grilování nalézt,“ popisuje.
Něco mu připomnělo techniku, kterou stále ještě používá kmen Masajů v Keni. Zavěšení. „Už vím, jak zítra budu vařit,“ zaraduje se.
Suroviny: Farmářské kuře, tymián, bobkový list, sůl
Postup: Začněte přípravou ohně. K výrobě stojanu klidně použijte zahradní nářadí, třeba hrábě nebo vidle, které rozmístíte do podoby stojanu nad oheň.
Pak pokračujte ve výrobě návazce, kde bude kuře viset. Délku nití budete muset regulovat podle toho, jak se oheň rozhoří. Až se kuře trochu „orosí“ od plamene a žáru, začněte ho natírat nálevem z bylinek, který vyrobíte podušením se slanou vodou. Zajistí regulaci teploty a zároveň dává kuřecí kůžičce přiměřenou slanost a křupavost.
Máte několik hodin času, které můžete věnovat povídání s přáteli. Když nechybí hudba a trocha vína, vytváří v kombinaci s linoucí se vůní pomalu pečeného kuřete nádhernou atmosféru.
Po čase se nitě, které drží kuře, stanou „shromaždiči“ šťávy. Zároveň jsou i ukazatelem toho, že kuře je hotové.
„Podle mých zkušeností nebudete potřebovat ani talířky. Až budete nožem odřezávat kousky masa, doslova vám budou mizet pod rukama,“ zapřísahá se čtenář.
Velká letní grilovací soutěž o ceny
Ceny do soutěže věnovala značka špičkových spotřebičů SAGE, o které se hraje. Pravidla soutěže najdete zde.
Kontaktní gril SGR700BSS. Je vybavený oboustrannými vyměnitelnými keramickými deskami. Na každé grilovací desce lze grilovat jiný pokrm díky separátnímu ovládání každé desky zvlášť.

3x udicí pistole Sage
Udicí pistole vám dovoluje povýšit různé druhy potravin a nápojů na gurmánský zážitek.
3x poukaz pro dva na Sage Academy
Zúčastněte se Sage kurzu a staňte se mistrem v přípravě masa.