Kotlety na gril zkuste naplnit sýrem a šunkou a potírejte máslem s chilli

  • 2
Grilovací sezona i přes dosud střídavé počasí začíná. Vyzkoušejte grilování trošku jinak – fádní vepřové kotlety naplňte balkánským sýrem a šunkou s jarní cibulkou. To jim dá jemnost, máslová směs s chilli papričkami na potírání zase pikantnost. Kompletní postup a rozpis surovin najdete v těle článku.

Budete potřebovat:

  • 150 g balkánského sýra
  • 100 g vepřové šunky
  • 1 jarní cibulka
  • 1 žloutek
  • 4 vepřové kotlety
  • sůl
  • 50 g másla
  • 1–2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 750 g malých brambor
  • 200 g cherry rajčátek
  • čerstvé oregano na ozdobu

Postup:

Balkánský sýr nahrubo nastrouháme do mísy. Šunku nakrájíme najemno a přisypeme k sýru. Jarní cibulku očistíme, nasekáme nadrobno a přidáme spolu se žloutkem do mísy. Vše promícháme.

Kotlety očistíme a nožem ze stran nařízneme. Kapsy naplníme připravenou sýrovou směsí a okraje masa k sobě přitiskneme. 

Osolíme je a na každou dáme trochu másla smíchaného s prolisovaným česnekem, nasekanou chilli papričkou a pažitkou. Brambory uvařené v osolené vodě do poloměkka přepůlíme. 

Maso dáme na rozehřátý gril (s dřevěným uhlím) a z každé strany ho asi čtyři minuty opékáme. Během grilování ho potíráme zbylým ochuceným máslem. 

Pak řeznou stranou položíme na gril brambory a opečeme je. Nakonec k nim přidáme i opláchnutá rajčátka. Maso ozdobíme oreganem a podáváme s ogrilovanou zeleninou.

Doba přípravy 40 minut, 1 porce obsahuje 2596 kJ/620 kcal, počet porcí/kusů 4


Letní grilování - Maso