Sobota 18. ledna 2020, svátek má Vladislav
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Sobota 18. ledna 2020 Vladislav

Pohlreich griluje i listové těsto a namíchá omáčku co dvůr dal

aktualizováno 
Pikantní jižanské kuřátko se salátem z avokáda, vepřová panenka s láskou zabalená do anglické slaniny, navíc s fajnovou omáčkou z domácí majonézy. Pak ještě "čučuka" z listového těsta plněná zeleninou, jako dezert grilovaný ananas s vanilkovou zmrzlinou a navrch legendární beton.

To je menu další výživné grilovačky Zdeňka Pohlreicha, z něhož si určitě něco vybere každý. Ten, co sází na nejsnáze dostupné a lehké kuřecí maso, i ten kdo rád experimentuje, aby posléze mohl oslňovat rodinu či přátele, ideálně obojí.

Z uvedeného menu tentokrát vyčnívá "chucuchka", kterou Pohlreich představuje jako "čučuku", jídlo s příběhem, jež ho naučil jeho někdejší šéf. Ten si recept přivezl z Afriky, kde působil jako voják ve francouzské armádě.

Menu z Pohlreichova grilu

Není to nic jiného než těsto plněné orestovanou zeleninou, kterou si předem připravíte na běžném woku a necháte zchladnout. Stačí cibuli, česnek, červenou papriku, cuketu a lilek pokrájet na kostičky, orestovat, podusit a dochutit solí, pepřem a bylinkami. Třeba čerstvým oreganem a rozmarýnem. Ten raději posekejte na jemno, protože když se vám do směsi připlete celá jehlička (lístky rozmarýnu jsou tenké a ostré), není to to pravé.

Pak už můžete jít stejně jako šéf cestou nejmenšího odporu a popadnout listové těsto. Vyválet, pomoučit, vrchní stranu potřít rozšlehaným vajíčkem a na polovinu těsta nanést připravenou náplň. Samozřejmě ne až do krajů, aby šlo těsto přehnout a okraje spojit. Čučuku ještě potřete vajíčkem i navrch a můžete ji šoupnout na rozpálený kámen, přikrýt a hlídat. K tomu si podle našeho videa připravte zelenou omáčku bez pravidel - tedy salsa verde - a máte jídlo jako víno.

Lépe jednou vidět, než si nechat stokrát popsat

Šéfovy kuchařky za akční ceny

Kuchařky Zdeňka Pohlreicha koupíte na Knihy.iDNES.cz

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vaří venku! Na grilu připravuje nejen pořádné kusy...

U grilování, jehož nedílnou součástí jsou i vůně a ochutnávání, to platí dvojnásob. Takže pokud žijete grilováním, můžete se v neděli v podvečer na Primě podívat, jak to ten chytrolín s prořízlou vyřídilkou dělá a pak zkusit alespoň něco z toho připravit se stejnou lehkostí, ochutnat a hodnotit. A případně zařadit mezi své oblíbené lahůdky.

Štáb se v rámci natáčení pátého dílu zastavil i v pražské zoo, aby alespoň z rychlíku přiblížil náročnou péči o zvířecí svěřence. A jako výraz ocenění každodenní a nikdy nekončící práce chovatelů pozval "šéf" dva z nich na vlastnoručně připravené výše uvedené menu. Jen škoda, že jich nemohlo přijít víc. V pražské zoo pracuje více než stovka chovatelů a určitě by osvěžujícím letním grilováním nepohrdli.

Autor:

Sýr a ratatouille. Odlehčené grilování do horkých dní podle Pohlreicha

Grilovaný kyperský sýr halloumi s ratatouille

VIDEO Zdeněk Pohlreich rád ukazuje ve svém pořadu Rozpal to, šéfe! způsoby, jak se při grilováním necpat...

Pohlreich se pustil do hovězího pupku. Vyšperkoval ho cibulovou marmeládou

Flank steak s rajčaty a cibulovou marmeládou

VIDEO Zatímco běžné steaky jako rib eye nebo nízký roštěnec se dávají na gril nakrájené proti vláknu, u...

Pohlreich čaroval na grilu s nízkým roštěncem. Nejprve ho osolil

New York Strip s rajčatovým salátem

VIDEO Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ukázal v dalším dílu své grilovací show na Primě Rozpal to, šéfe!, že za...

Neváhejte a grilujte. Nabízíme tipy jak na kukuřici

Kukuřice

Začal čas grilování a ideální zeleninou je kukuřice. Je pevná a můžete ji dochutit různým kořením,...

Pohlreich okoukal, jak si Španělé umí užít pečenou zeleninu na talíři

Naneste na opečené tortily grilovanou zeleninovou směs.

VIDEO Sbalil grily, nakoupil a vyrazil do Španělska. Za teplem, sluníčkem i mořem a jeho dary. Se štábem,...

Jak grilovat kukuřičný klas, sezonní výživovou bombu. A jak ho vybírat

Kukuřice je plná cenných živin. Využijte, že je její sezona, a grilujte o sto...

Grilovat jen tak v alobalu, nebo v hávu vlastních listů? Vyberte si sami. Návod z rubriky „Vaříme...

VIDEO: Na grilu lehce uděláte i kuskus. Koření nechejte teplem rozvonět

Kuskus s grilovanou zeleninou

VIDEO Kuskus s grilovanou paprikou nám v dalším dílu Rozpal to, šéfe! uvaří kuchař Zdeněk Pohlreich....

  • Nejčtenější

Návrat na obrazovky v roli superšéfa, to se blbě odmítá, říká Pohlreich

Předloni v létě Zdeněk Pohlreich oznámil, že s pořadem Ano, šéfe! po deseti letech končí, je unavený a ztratil chuť...

Zmijovka patří k českému řezníkovi. Dnes se polovina vyváží do Afriky

Kostkovaná košile, zástěra a zmijovka – takhle vypadá typický český řezník. Je otázkou, kde se charakteristická...

Zvládnete upéct věnečky podle receptu špičkového cukráře? Není to legrace

Patří k tomu nejlepšímu, co si můžete dát jen tak pro radost ke kávě, přesto jsou žloutkové věnečky jedním z...

Nejstarší hospody Česka přečkaly staletí a dodnes to v nich žije

Někde se z nich muselo utíkat před lapky tajnými chodbami, jinde štamgastům probourali průchod i hradbami. Nejstarší...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Premium

Tajemství dokonalé makronky. Česká cukrářka má zákazníky i v Ománu

Během tříměsíčního kurzu v Paříži se Tereza Gondková zamilovala do francouzské cukrařiny a na český trh vtrhla s...

Premium

Ve škole byla terčem posměchu. Dnes džihádistka Kristýna nenávidí i matku

Plánuje zabíjet. Soudí ji jako uprchlou. Žena z Mělnicka měla problémy s rodiči i spolužáky. Pětadvacetiletá Kristýna...

Premium

Převratná metoda z IKEM: jak zhubnout přeprogramováním metabolismu

Lékař Marek Beneš je už třetím rokem vedoucím lékařem projektu, při kterém se pomocí laseru „oslepí“ nervové buňky...

Premium

TEST: Vyplatí se benzin, hybrid, nebo diesel? Spočítali jsme to

Auto máte vybrané, co mu ale dát pod kapotu, aby vás provoz vyšel co nejlevněji – klasický benzin, úsporný diesel, nebo...

  • Další z rubriky
Premium

Šťastné rostliny vytvoří domov plný radosti a přinesou i peníze

Víte, že některým rostlinám je od nepaměti přisuzována schopnost přinášet štěstí či bohatství tomu, kdo je pěstuje, a...

Štrúdl podle rodinného receptu, ovšem listové těsto si musíte připravit sami

Jen dvě a půl hodiny času dostali účastníci televizní soutěže Peče celá země na přípravu štrúdlu z listového těsta....

Návrat na obrazovky v roli superšéfa, to se blbě odmítá, říká Pohlreich

Předloni v létě Zdeněk Pohlreich oznámil, že s pořadem Ano, šéfe! po deseti letech končí, je unavený a ztratil chuť...

Zvládnete upéct věnečky podle receptu špičkového cukráře? Není to legrace

Patří k tomu nejlepšímu, co si můžete dát jen tak pro radost ke kávě, přesto jsou žloutkové věnečky jedním z...

NENECHTE SI UJÍT: Výprodeje Gues, CK, O bag a Desigual, které stojí za to
NENECHTE SI UJÍT: Výprodeje Gues, CK, O bag a Desigual, které stojí za to

Vánoce jsou za námi, nastává čas výprodejů. Udělejte si radost a oživte svůj šatník novým módním kouskem, který je navíc za zlomek původní ceny. Máme pro vás tipy na ty nejzajímavější značky, které si zamilujete. Jsou módní, stylové a originální. Kde je seženete nejlevněji?

Najdete na iDNES.cz