náhledy
Gril nezapomeňte čistit, čistota je půl zdraví.
Autor: iDNES TV
Grilované krůtí bochánky servírujte s okurkovou salsou, grilovanou jarní cibulkou a opečenými tousty.
Autor: iDNES TV
Připravte si mleté krůtí maso, může být z prsou i stehen, co máte raději.
Autor: iDNES TV
Mleté krůtí maso osolte a přidejte čerstvě mletý černý pepř.
Autor: iDNES TV
Nebojte se k masu vymačkat šťávu z půlky citronu, dodá směsi lehkost a zvýrazní chutě.
Autor: iDNES TV
Hrst bazalky najemno nasekejte a přihoďte ji k masu.
Autor: iDNES TV
Najemno nasekejte i nať jarní cibulky a také ji přidejte k masu.
Autor: iDNES TV
přidejte sojovou omáčku.
Autor: iDNES TV
S citem přidejte strouhanku.
Autor: iDNES TV
Mleté maso nejprve promíchejte se všemi ingeriencemi.
Autor: iDNES TV
Pak masovou směs čistýma rukama pořádně propracujhte.
Autor: iDNES TV
Česnek najemno nasekejte.
Autor: iDNES TV
Promíchanou směs ochutnejte a případně dochuťte podle potřeby.
Autor: iDNES TV
Můžete případně přidat další citronovou šťávu, která dává směsi lehkost a zvýrazní chutě.
Autor: iDNES TV
Směs pořádně propracujte.
Autor: iDNES TV
Ze směsi vytvarujte nejprve kuličku, tu zplácněte na bochánek.
Autor: iDNES TV
Bochánky by měly být dostatečně vysoké.
Autor: iDNES TV
Do každého bochánku udělejte doprostřed důlek, aby se rovnoměrně propekl.
Autor: iDNES TV
Připravené krůtí bochánky.
Autor: iDNES TV
Každý bochánek na gril pěkně jemně přimáčkněte.
Autor: iDNES TV
Tvar bochánků můžete upravit ještě před položením na rozpálený gril.
Autor: iDNES TV
Kousek papričky jalapeño najemno nasekejte.
Autor: iDNES TV
K nastrouhané okurce, ze které vymačkejte š´távu, přidejte trochu najemno nasekaného čerstvého kopru, špetku najemno nasekané papričky jalapeño, dochuťte mořskou solí a čerstvě mletým pepřem a dobře promíchejte.
Autor: iDNES TV
K bochánkům přihoďte na gril i jarní cibulku, ale musíte ji hlídat.
Autor: iDNES TV
Dochuťte troškou čerstvé citronové šťávy.
Autor: iDNES TV
K bochánkům přihoďte na gril i tousty pokapané olivovým olejem.
Autor: iDNES TV
Grilované krůtí bochánky servírujte s okurkovou salsou, grilovanou jarní cibulkou a opečenými tousty.
Autor: iDNES TV
Krůtí bochánky s okurkovou salsou podle Zdeňka Pohlreicha
Autor: Prima TV