náhledy
Pizza Margherita
Autor: Pavel Vítek
Italská pizza je typická tím, že na její přípravu není třeba velké množství surovin. Navíc bez chemického zpracování.
Autor: Pavel Vítek
K mouce přidejte „živé“ droždí.
Autor: Pavel Vítek
Těsto na pizzu potřebuje čas. Nejprve zraje v lednici 24 hodin. Po vytvarování koulí ještě potřebuje dalších šest hodin, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Autor: Pavel Vítek
Než se roztopí gril, připravte si omáčku.
Autor: Pavel Vítek
Připravte si plech na tvarování pizzy, který dostatečně posypte moukou.
Autor: Pavel Vítek
Opatrným pootáčením v rukách vytáhněte dokola tvar.
Autor: Pavel Vítek
Pizza lopatku posypte moukou.
Autor: Pavel Vítek
Pizzu přemístěte do rozpáleného grilu. Během pečení plackou pootáčejte.
Autor: Pavel Vítek
Typický tvar neapoiské pizzy
Autor: Pavel Vítek
Nejjednodušší pizza Margherita se základní rajčatovou omáčkou
Autor: Pavel Vítek
Před sázením do grilu ještě těsto po obvodu povytáhněte.
Autor: Pavel Vítek
Pizza Margherita
Autor: Pavel Vítek
Quattro Formaggi není tak barevně dekorativní, ale zase dovolují ochutnat chutě více sýrů.
Autor: Pavel Vítek
Quattro Formaggi po upečení
Autor: Pavel Vítek
Domácí pizza není sice tak pravidelná jako průmyslově připravená, ale nese známky ruční práce.
Autor: Pavel Vítek