náhledy
Emanuele Ridi se Zdeňkem Pohlreichem připravují směs bešamelu se žloutkem a parmazánem na zalití čekanky.
Autor: FTV Prima
Na směs, ve které zapékají ryby, Italové využijí i obyčejnou strouhanku.
Autor: FTV Prima
Emanuele Ridi neboli Manu jednoduše očistí a naporcuje mořský jazyk.
Autor: FTV Prima
Rybu nakrájí na kostičky ideálně velké na napichování na špíz.
Autor: FTV Prima
Mezitím Zdeněk připraví v mixéru směs tří hrstí strouhanky...
Autor: FTV Prima
...dvou hrstí petržele...
Autor: FTV Prima
... a spolu s parmazánem vše rozmixuje.
Autor: FTV Prima
Strouhanková směs se pak nasype do vhodné misky a prokape olivovým olejem, aby nebyla suchá.
Autor: FTV Prima
Ve strouhankové směsi se obalí rybí špíz.
Autor: FTV Prima
Obalovat zlehka, nemačkat!
Autor: FTV Prima
Obalenou rybu i zasypanou mušli klidně lze ještě zakápnout olivovým olejem.
Autor: FTV Prima
Do bešamelu přimíchejte žloutek a parmazán.
Autor: FTV Prima
Čekanka (rozpůlená a rozprostřená) se zalije přiměřeným množstvím bešamelové omáčky.
Autor: FTV Prima
I u vaření se můžete skvěle bavit, jako tito dva šéfkuchaři.
Autor: FTV Prima
Vše dá Ital zapéct.
Autor: FTV Prima
Výsledkem je naprostá delikatesa.
Autor: FTV Prima
Dobré jídlo si šéfkuchaři umí pěkně vychutnat.
Autor: FTV Prima
Zapečený je i koláč s rebarborou a sněhovou krustou
Autor: FTV Prima
A třeba i ke steaku si můžete dát zapečené těstoviny.
Autor: FTV Prima
Výběr zeleninové přílohy je na vás.
Autor: FTV Prima
Zapékat se dá i humr. Tedy až poté, co jej uvaříte.
Autor: FTV Prima
Zapečený humr
Autor: FTV Prima