náhledy
Druhý chod v La Verandě byl pečený bůček a křupavou jarní rolku plněnou dušeným vepřovým pleckem, pastinákové pyré a konfitovanou šalotkou.
Autor: Maryia Yankouskaya
La Veranda leží přímo v epicentru "Pražského Soho", jak tomuto koutu Starého Města restauratéři kvůli nezvykle vysoké koncentraci kvalitních pohostinství familiárně přezdívají.
Autor: Maryia Yankouskaya
La Veranda představila jako mistrovský kousek šéfkuchaře marinovaného lososovitého pstruha se sladkokyselou kořenovou zeleninou, fenyklovým pyré a petrželkovým olejem.
Autor: Maryia Yankouskaya
Během festivalu se nám podařilo nahlédnout i do kuchyně.
Autor: Maryia Yankouskaya
Cowboys má jednoduše dokonalou atmosféru elegantního nepřepjatého steakhousu, kam byste si rádi vyrazili s přáteli na večeři.
Autor: Maryia Yankouskaya
Druhý chod v Cowboys: americké palačinky s bio javorovým sirupem a borůvkami.
Autor: Maryia Yankouskaya
Festival rozhodně není jen pro "obyčejné lidi". Díky cenové výhodnosti si festivalová menu objednávají i zákazníci, kteří do špičkových restaurací chodí běžně i po zbytek roku.
Autor: Maryia Yankouskaya
Menu v Cowboys: striploin steak s bernskou omáčkou, brokolicí a domácími hranolky.
Autor: Maryia Yankouskaya
Restaurací Cowboys se linuly poctivé šlágry amerického popu a při příchodu nás čekala vychlazená sklenka sektu jako pozornost podniku.
Autor: Maryia Yankouskaya
V Cowboys jsme dostali jako amuse bouche kachní rilet s fíkovým chutney v domácím datlovém chlebu.
Autor: Maryia Yankouskaya
Nestyďte se a neváhejte se na cokoliv zeptat! Během festivalu je k tomu skvělá příležitost. Kdy jindy vám přímo šéfkuchař vysvětlí, jak připravoval omáčku a předá vám recept.
Autor: Maryia Yankouskaya
Ochutnávku koňaků mimo jiné doprovázely variace originálních čokoládových pralinek, které speciálně pouze pro Studnu vyrábí cukrářské dílny Martina Polaneckého z cukrárny Viktoria.
Autor: Maryia Yankouskaya
Otcem Grand Restaurant Festivalu je gurmet Pavel Maurer.
Autor: Maryia Yankouskaya
Poslední zastávkou na cestě za kulinářským poznáním byl vítězný bar Maurerova Výběru Grand Bar pro rok 2012, U Staré Studny.
Autor: Maryia Yankouskaya
Povězte obsluze, jak vám chutnalo. Nenechávejte si dojmy z jídla jen pro sebe. Pokud se vás číšník zeptá, jak jste byli spokojeni, pochvalte a přiznejte i výhrady, pokud nějaké budete mít.
Autor: Maryia Yankouskaya
Producent jednoho z ochutnávaných koňaků, Jean Louis Landreau, dodnes sám vlastnoručně popisuje etikety na všech lahvích, které pošle do světa.
Autor: Maryia Yankouskaya
Tomáš Kratochvíl z baru U Staré Studny nám vysvětlil rozdíl mezi cognacem a armagnacem.
Autor: Maryia Yankouskaya