náhledy
Sušené plody goji se dovážejí z Číny, kde si jich nesmírně váží a považují je za omlazující prostředek.
Autor: Getty Images
Červené drobné plody goji jsou na větvičkách neřehlédnutelné. Kustovnici můžete pěstovat i u nás, vyžaduje ovšem slunné stanoviště.
Autor: Getty Images
Čerstvé plody kustovnice (goji) mohou být kulatější jako ty na snímku, jiné jsou protáhlejší a mají tvar kapky. Záleží na kultivaru.
Autor: Getty Images
Sušené plody goji a pro srovnání čerstvé plody u nás běžného dřišťálu obecného, které jsou také jedlé, lze je sušit i zpracovávat (džemy, kompoty, likéry) a mají řadu léčivých účinků.
Autor: Getty Images
Sušené plody kustovnice se doporučuje konzumovat každý den, pokud chcete povzbudit imunitní systém. Lze si z nich dělat čaj (nabobtnalé plody pak sníte), přidávat si je k ovesné kaši, v Asii pak je goji také běžnou součástí masitých jídel a polévek.
Autor: Getty Images
Keř kustovnice čínské dorůstá až dvou metrů výšky, vyžaduje ovšem velmi slunné stanoviště.
Autor: Getty Images