zavřít
Dýňová polévka je na zimu jako dělaná.
FTV Prima
Na polévku lze vybírat z několika druhů dýní.
FTV Prima
Šéf na polévku vybral tzv. muškátovou dýni, stačit bude půlka.
FTV Prima
Dýni oloupejte.
FTV Prima
Dýni oloupejte, kolečko si dejte bokem. Nakrájíte z něj drobné kostičky, které opečete a nahradíte jimi krutony.
FTV Prima
Oloupanou dýni pokrájejte na kostičky.
FTV Prima
V hrnci rozehřejte trochu olivového oleje.
FTV Prima
Na oleji orestujte oloupanou a pokrájenou cibuli.
FTV Prima
Na cibulku přihoďte i na kousky pokrájenou dýni a restujte je společně.
FTV Prima
Při restování obsah hrnce promíchávejte, ať ho nepřipálíte.
FTV Prima
Dýni v hrnci osolte a opepřete.
FTV Prima
Pro pikantnější chuť přidejte i trochu chilli.
FTV Prima
Přihoďte i pár lístků tymiánu.
FTV Prima
Orestovanou dýni, která začíná měknout, zalijte vývarem a vařte do změknutí.
FTV Prima
Přidat pro chuť trochu cukru, trochu mléka a bobkový list, jako to dělá Zdeněk Pohlreich, můžete, ale nemusíte.
FTV Prima
Plátek dýně nakrájejte na drobné kostičky, ty osmahněte na pánvičce na kousku másla, osolte a opepřete. Přidáte je do polévky při servírování.
FTV Prima
Do polévky opražte dýňová semínka, ke kterým přidejte trochu soli i trochu cukru, aby sůl měla šanci na hladkém povrchu semínek ulpět.
FTV Prima
Do polévky opražte dýňová semínka, ke kterým přidejte trochu soli i trochu cukru, aby sůl měla šanci na hladkém povrchu semínek ulpět.
FTV Prima
Jakmile dýně změkne, přilijte trochu smetany, polévku rozmixujte, ochutnejte a můžete servírovat.
FTV Prima
Do polévky na talíř přidejte i opečené a ochucené dýňové kostičky.
FTV Prima
Neměla by chybět ani čerstvá petrželka.
FTV Prima
Dýňovou polévkou v zimě nic nezkazíte, zahřeje i zasytí.
FTV Prima
Související články
Odpad z krevet je poklad. Pohlreich prozradil recept na skvělý vývar
Zabiják špatné zimní nálady? Podle Pohlreicha polévka z kysaného zelí
Stačí pórek, máslo, cibule, ementál. Pohlreichova sýrová polévka bez cucků
VIDEO: Jak na hustou rajčatovou polévku, radí šéf. Jíšku nepotřebujete
zpět na článek