Domácí muffiny nejsou nijak složité, přidat můžete i rumovou pralinku

aktualizováno 
Oblíbený hrníčkový recept, kdy se všechno jednoduše odměřuje na hrníčky, prozradila cukrářka Markéta Krajčovičová na muffiny. Recept je to rychlý a hotové muffiny oceníte ke kávě i jako odpolední svačinku pro děti. Jestli jim do nich vložíte pralinku, kousek čokolády nebo třeba lžičku džemu, to je jen na vás.

Potřebovat budete 2 vejce, 3/4 hrnku oleje, 3/4 hrnku cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 3/4 hrnku mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, kypřicí prášek do pečiva, pro vůni 3 lžíce rumu a jako náplň rumové pralinky. Než se pustíte do přípravy těsta, předehřejte si troubu na 170 °C.

Sladká fotogalerie

Do zadělávací mísy rozklepněte obě vejce, přidejte vanilkový cukr i cukr krupici a začněte šlehat. Pak postupně přidejte olej, mléko, pár lžic rumu a mouku promíchanou s kypřicím práškem do pečiva a pečlivě prošlehejte.

Připravte si formu a košíčky na muffiny, které našlehaným těstem naplňte tak do dvou třetin, při pečení muffiny nabudou.

Naplněné košíčky pak narovnejte například do dortové formy nebo na plech a doprostřed každého muffinu položte jednu pralinku, kterou pomocí špejle zanořte do těsta, aby nebyla vidět. Nakonec je posypejte čokoládou a dejte péct do předem vyhřáté trouby (na zmíněných 170 °C) na 15 až 20 minut. 

A je

Dort jako čerstvě upečené kuře

Tento rychlý a jednoduchý recept prozradí cukrářka Markéta Krajčovičová v pondělí po osmé večer v premiérovém dílu pořadu Božské dorty od Markéty na televizi Prima love. A muffiny zdaleka nebudou to jediné, co předvede.

Ingredience pro pečení muffinů

Suroviny pro domácí muffiny vyhledejte v akci - na AkcniCeny.cz.

Upeče také dort v podobě kuřete, čerstvě upečeného či grilovaného. A tuto hmatatelnou iluzi vytvoří natolik dokonale, až je matoucí. Vždyť kdo by od "pečeného kuřete" čekal, že je to ve skutečnosti sladký dort.  

     

Autor:

Nejčtenější

V Africe vyfotili vzácného černého levharta. Prvního po 110 letech

Britský fotograf Will Burrard-Lucas zachytil v keňském parku Laikipia...

Britskému fotografovi Willu Burrardovi - Lucasovi se v Africe povedl náramný kousek. Podařilo se mu vyfotit vzácného...

Opravdu slovo robot vymyslel Čapek? Co o robotech vůbec víte? Otestujte se

Sophia je inteligentní humanoidní robot vyvinutý v roce 2016 společností...

Nejmodernější technologie jsou nedílnou součástí 21.století, roboti postupně pronikají do našich každodenních životů,...

Český kuchař si vyzkoušel, jak se vaří v nejlepší restauraci na světě

Stát se součástí týmu kuchaře a gastronomického vizionáře Reného Redzepiho (na...

Dva měsíce dřiny v kuchařském nebi. V restauraci, která byla čtyřikrát vyhlášena jako nejlepší na světě podle slavného...

Co s uštěkaným psem? Ať se s ním mazlí ti, na které štěká, radí odborník

Rudolf Desenský se seznamuje s brabantíkem Edou rodiny Lucie Benešové.

Ukočírovat domácnost se čtyřmi dětmi, čtyřmi psy a dvěma kočkami není pro vytíženou herečku Lucii Benešovou jen tak....

Sázejte původní druhy dřevin, jinak ptáci nebudou mít co do zobáku

Kvetoucí dřišťál obecný - náš původní druh - je zdrojem potravy jak pro hmyz....

Ptáci ve městech strádají kvůli sázení exotických dřevin v parcích. Ty totiž vytlačují původní druhy, které jsou...

Další z rubriky

Tajemství zrání křehkého steaku: teplota, vlhkost a proudění vzduchu

Steaky po vysušení sice mění barvu, ale jsou daleko křehčí.

Suché zrání neboli staření steakových partií, během něhož maso několik týdnů odpočívá ve speciálních podmínkách, je pro...

Mistr řezník rozebere v Rozstřelu kvalitu masa prodávaného v Česku

Zatím má jen jednu prodejnu. "Snažíme se udržet si kvalitu. Až najdu lidi a...

Jméno František Kšána je mezi milovníky masa pojem. Ten starší dlouhá léta kraloval legendárnímu řeznictví v pražském...

Galerie mizejícího světa, který už vaše děti nebudou pamatovat

Legendární česká motorka Pionýr, známá pod přezdívkou fichtl, znovu ožívá. Při...

S těmito věcmi jste se ještě nedávno běžně potkávali, ale vaše děti už je nebudou znát. Svět se mění rychleji, než si...

Najdete na iDNES.cz