Čtvrtek 7. července 2022, svátek má Bohuslava
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 7. července 2022 Bohuslava

Rohlíčky máme obzvláště vypečené, dokazují čtenáři svými příspěvky

Na naši výzvu, aby čtenáři posílali výsledky domácího pečení, zareagovalo mnoho čtenářů. Dělí se většinou na dvě skupiny: pekaře chleba, nebo rohlíků. V tomto přehledu se zaměříme na recepty na rohlíky, což je jednodušší disciplína než u pečení chleba, zvláště toho kváskového.
Část 1/10

Během několika dní se sešlo mnoho desítek receptů. Vynechali jsme ty, kde přišla třeba krásná fotografie, ale slovní doprovod byl nedostatečný. Jde nám totiž hlavně o to nashromáždit recepty s postupem práce. 

Vinohradské kozí rohlíky

Vinohradské kozí rohlíky

Příspěvek poslal Jan Beer.

Budete potřebovat: 1/2 kg hladké mouky (já tu z obchodu doma ještě prosévám skrz jemné síto, aby se do těsta opravdu nedostal žádný žmolík), 125 ml oleje (někdo dává sádlo, ale aby bylo cítit trochu přírody, lepší je použít třeba slunečnicový olej), 1/2 lžíce cukru (doporučuji přírodní hnědý), lžička soli, kostku droždí (když není, je dobré mít doma po ruce kvásek jako rezervu) no a nakonec 300 ml kozího mléka (kdo chce ušetřit, může použít samozřejmě vodu, ale neodstraní tak univerzální chuť rohlíků z velkokapacitních pekáren, které známe z hypermarketů). 

Postup: těsto nechat kynout asi hodinku a pak udělat mikrobochánky a rozválet je do trojúhelníků, ty zabalit od širší strany směrem ke špičce a posypat kmínem se solí, pak dát do trouby na 20 minut na 200 °C a na dalších 5 minut na 250 °C, aby rohlíky chytly barvu. Ke zjemnění chuti je možné dát do trouby hrnek s vodou.

Autor:
Témata: Vaření

Podívejte se živě do útrob včelího úlu

  • Nejčtenější

Pes v práci? Sobecké. Má spát 14 hodin denně, říká veterinářka Frühauf Kolářová

Premium O stále dokonalejším léčení zvířat, ale i sobecké lásce k domácím mazlíčkům vypráví veterinářka a univerzitní pedagožka...

VIDEO: Sám předělal starý panelákový byt, ušetřil přes sto padesát tisíc

Michal s Lucií bydlí v pronájmu, ale podařilo se jim pořídit byt v panelovém domě před rekonstrukcí, který by chtěli...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Superčerv si rád pochutnává na polystyrenu. Znamená naději pro recyklaci

Vědci zjistili, že určitý druh „superčerva“ může skutečně jíst plast, aniž by mu to uškodilo. To ukazuje cestu k...

Hledá se nejroztomilejší mazlík. Posílejte fotky, rozhodne férová anketa

Máte doma psa, kočku, papouška, chameleona či jiného zvířecího mazlíka? Říkáte si při každém pohledu na něj, jak je...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ztratil jsem nůž, pozdravuj psa. Pohledy z tábora si hrají s emocemi rodičů

Premium I v internetové epoše se posílají pohledy z tábora. Dětská sdělení jsou sice stručnější, než bývala, ale o to...

Cesta do Chorvatska 2022: Jak projet rozkopané Slovinsko a tankovat v Maďarsku

Premium Dobrá zpráva pro dovolenkáře mířící autem na Jadran. Cesta byla letos hladká, na nejrychlejší trase přes Vídeň, Graz...

Zbraně, které zaskočily Putina: „Muskovo“ bombardování

Premium Už druhý den po nočním překročení hranic měli triumfálně projíždět centrem Kyjeva, po čtyřech měsících místo toho vězí...

Jet sto třicet, nebo zpomalit? Na dálnici můžete uspořit litry paliva

Premium Ceny paliv opět atakují rekordy. Také si všímáte, o kolik víc řidičů jezdí poslední měsíce „na spotřebu“? Vyzkoušeli...

  • Další z rubriky

KVÍZ: Máte rádi a znáte chorvatskou kuchyni?

Jezdíte rádi do Chorvatska nejen kvůli moři, ale taky proto, že si vždycky výborně pochutnáte na místní kuchyni? Pak...

Kečup, levné těstoviny a už se vařila Itálie, vzpomíná šéf v kuchyni Itala

Špičkový šéfkuchař Davide Lagomarsino, rodilý Ital, se v Praze usadil v roce 2008 po návratu z Austrálie. Italská...

Kedlubna je hvězda. Uděláte z ní zelí i řízek. A nacpete se vitaminem C

Kedlubna patří na jaře k nejoblíbenější zelenině. Hodí se k masu, ovšem dobroty z ní vykouzlí také vegetariáni,...

Ohořelé dřevo ve zmrzlině a lívance na tálu. To je jiné letní grilování

Seriál Sezona grilování je tady, nad ohněm se dá kromě masa, ryb či zeleniny připravit i sladký dezert. Jak na heboučké...

Ne, ne, já nemusím, já už ho vidím. Holčička z reklamy na Kofolu se vrací

Malá holčička z vánoční „prasátkové“ reklamy na Kofolu, ve které zazněly hlášky „a bude mít ty velký zahnutý zuby...

Pavla Tomicová výrazně zhubla a s kolegy oslavila šedesátiny

Pavla Tomicová měla s Dášou Zázvůrkovou v květnu nehodu, když do kolegyniny Vespy před Národním divadlem nabouralo...

Móda z Varů: Luxus i lacinost. Sexy Ramba a Plodková. Třeštíková přestřelila

Na červeném koberci zazářily v den slavnostního zahájení 56. ročníku karlovarského filmového festivalu v luxusních...

Hvězdy ve Varech: Bývalí milenci Jágr s Verešovou po 20 letech opět spolu

Jaromír Jágr (50) a modelka Andrea Verešová (42) patřili kdysi k nejsledovanějším párům showbyznysu. Hokejista vyrazil...

Ruská ekonomika se hroutí, už není pochyb, ukazují nová statistická data

Ekonomika v Rusku se postupně hroutí, píše americký týdeník Newsweek. Průmyslová výroba se propadla hned v několika...