náhledy
Pečení chleba
Autor: iDNES.cz
Napřed smíchejte obě mouky.
Autor: Marek Burza
Na odměřování jednotlivých ingrediencí poslouží jednoduchá kuchyňská váha.
Autor: Marek Burza
Míchejte asi deset minut. Lze to však zvládnout i ručně pomocí vařečky.
Autor: Marek Burza
Než začnete zpracovávat vyzrálé těsto, důkladně si pomoučete vál.
Autor: Marek Burza
Po zrání těsto důkladně prohněťte a popřekládejte.
Autor: Marek Burza
Vytvarujte do bochníku podle tvaru, v jakém ho budete péct, a vložte do dokonale pomoučeného pedigového košíku. Střed zamáčkněte, protože ve střední části se při kynutí zdvihá víc.
Autor: Marek Burza
Jakmile vyzrálé těsto propracujete, umístíte ho do ošatky, zakryjete utěrkou a necháte asi 50 minut kynout.
Autor: Marek Burza
Chleby v kulatém nebo podlouhlém košíku.
Autor: Marek Burza
Bochníček po vykynutí vyklopený z ošatky
Autor: Marek Burza
Chleba pečte na pizza kameni.
Autor: Marek Burza
Na manipulaci s chlebem se hodí lopatka, která se prodává na pizzu.
Autor: Marek Burza
Když poklepete na kůrku a zvoní, je chleba hotový.
Autor: Marek Burza