Diskuse k článku
Dokonalou kachnu upeče i absolutní začátečník. Stačí kmín, sůl a budík
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
PeruciniTakhle to naše rodina dělá cca 50 letje dobré také kachnu v troubě na 3-4 hodiny vypnout a pak zase zapnout. To pak je ještě lepší!! |
![]() |
opportunityRe: Takhle to naše rodina dělá cca 50 let
|
![]() |
Shumwaynepodlévatanebo jenom trošku, my jsme ji podlili jako když se peče klasicky a rozpadla se na cucky
0/0
7.8.2011 11:11
|
![]() |
Helen_PragtipTo musím někdy vyzkoušet
0/0
1.8.2011 23:02
|
![]() |
opportunityRe: VyzkoušenoVychytávka? Normální příprava, žádná novinka... U vás se kachna nikdy nedělala? |
![]() |
wrahRe: jen samotná kachnaNeměla by se připéct, ale deci či dvě vývaru pod ní neuškodí. |
![]() |
flames828Re: jen samotná kachnaPodložte tu kachnu. Třeba nějakým dřevěným roštíkem nebo něco. Je jeden opravdu kachní zlozvyk - péct tu kačenu položenou v sádle. Po vytažený je mastná a kůže je jak pryž. Hnus. |
![]() |
usernameRe: jen samotná kachnaNo zrovna dnes jsem ji pekl tímto postupem, když jsem ji vytáhl po těch 6 hodinách, tak až po okraj plavala ve vlastním sádle a kůže byla fakt hnusná. Sádlo jsem dal pryč, kachnu jsem dal na 20 minut z každé strany nazpátek do trouby a kůže hezky získala barvu i křupavost. Mńam. |
![]() |
Stork.Dokonalou kachnu upeče i kdejaký zpravodajský server...
0/0
26.7.2011 8:05
|
![]() |
matysek-kteda nevímale upéct kachnu je hlavně o trefení soli, páč neslaná je jen mastná bez chuti. |
![]() |
dolchRe: teda nevímSoli přiměřeně. Přesné dávkování je ukázáno v pohádce Byl jednou jeden král. |
![]() |
petratucRe: Hmmm ...Vy jste blbci. Zajímalo by mě, jestli jste v životě něco uvařili, když ve vás článek o vaření vzbuzuje takové asociace. A jak říká Komenský v Českém nebi "...protože zjistili, že to tak nevypadá" : "kachna" se tomu neříká |
![]() |
MiriRe: *právě že ne, když jsem sledoval, jak to peče, tak na 100 stupních to bylo hned a pak se trouba zapínala cca na jednu minutu po 20ti minutových intervalech. Tím, že tam je menší teplotní rozdíl to šetří energii na úkor času. |
![]() |
username2 postupymimochodem existují 2 postupy - jeden tenhle s pomalým pečením, když vám nevadí že vám dlouho peče trouba. To ovšem u mnoha trub není až taková sranda (staré plynové, nebo některé moderní, které z bezpečnostních důvodů po x hodinách vypnou). Tak je pak druhý postup - rozpálit troubu "do žhava", kachnu v ní pár minut nechat péct a pak troubu vypnout - přes noc, ráno pak jen dáte dopéct. Dobrá je na to nějaký silnostěný hrnec, který drží teplotu (existují i keramické). P.S.: mimochodem zajímavé je potřít jí předtím medem, někomu to chutná víc |
![]() |
usernameRe: 2 postupyjo a ještě jsem si vzpomněl - na chatě, kde jsme měli takovou blbě regulovatelnou troubu jsme to vyřešili tak, že jsme tam dali kus kamene - ten když se ohřál tak udržel teplotu několik hodin. |
![]() |
wrahRe: 2 postupyProstě postavte pekáč na dvě cihly. Doporučuji je napřed nechat v troubě předehřát, aby pak vydržely vydávat teplo dlouho předlouho. Takové dvě pětikilové cihly pojmou tepla docela dost. V podstatě je efekt stejný, jako při pečení pomalu na nízkou teplotu, jen se napřed peče na tepleji a pak to pár hodin klesá. Jen já dávám na kachnu klín a dovnitř pár kusů cibulky a pár kusů jablíček, nejlépe takových nedozrálých kyseláků.. Po rozpečení to dodá zelí ke kachničce fantastický šmak.. |
![]() |
danianPoraďte, pls..Všechno skvělé, ale pečení u té elektrické trouby mám zapnuté horní, spodní nebo z obou stran? Díky |
![]() |
redy007Opravdu potřebujete jen kachnu, pekáč, sůl, kmín a budíka"Opravdu potřebujete jen kachnu, pekáč, sůl, kmín a budíka"- trouba jak se rika je jen nepotrebny doplnek |
![]() |
ivošRe: Opravdu potřebujete jen kachnu, pekáč, sůl, kmín a budíkaAle no tak... |
![]() |
aswe2pro vsechny co mi dole odpovedeli (snad krome toho prvniho)hledani na strance s recepty (var.... .cz) prisada kmin: 1800+ receptu hledani na strance s recepty (var.... .se) prisada kmin: 6 receptu Proste kmin je kysele koreni chudych sedlaku. Zamyslete se jestli vam opravdu chutna tak, ze musi byt vsude |
![]() |
ivošRe: pro vsechny co mi dole odpovedeli (snad krome toho prvniho)Mě osobně velice chutná a dávám ho všude, kde uznám za vhodné. Jestli ho považuješ za koření vidláků, jdi na hafburger. Dobrou chuť. |
![]() |
wrahRe: pro vsechny co mi dole odpovedeli (snad krome toho prvniho)Ostatně, ohledně toho hambáče.. Skuste jen čisté mleté hovězí, sůl, pepř, papriku a kmín, vše mleté. Případně přidejte trošičku strouhaného muškátu. On se nezdá, ale podpoří aroma dalších koření a udělá zajímavou chuť. A co se toho kmínu týká, tak jej můžete nasít po záhonku. Vypadá prakticky jako kopr, nezralé smítky můžete přidat vyvařit třeba do brambor, nebo do láku na okurky, zelí.. A dozrálý uříznete, necháte hlavou dolů uschnout a vymnete nad čistými novinami. Pro běžnou rodinu stačí na roční spotřebu "ohromná" část záhonu, o rozloze asi 1m3. Ostatně, kdo má chalupu, tak doporučuji podle babiček zřídit bylinkovou zahrádku. Taková 3*5 metrů více než stačí.. Pár snítek kopru, kmínu, libeček, oregano, majoránka, bazalka.. Yzop, saturejka, máta, medunka. Minimálně tu mátu, medunku a libeček můžete použít i na příjemné ovonění koupele i v zimě.. |
![]() |
Inkvizitor JohnyRe: pro vsechny co mi dole odpovedeli (snad krome toho prvniho)No a Italové zas do všeho rvou bazalku. Si nevyberete |
![]() |
algraRe: pro vsechny co mi dole odpovedeli (snad krome toho prvniho)Jestli není výsledek ovlivněn tím, že Slovensky se kmín řekne rasca. Opakuj hledání |
![]() |
algraRe: pro vsechny co mi dole odpovedeli (snad krome toho prvniho)Au, pardon, teď koukám, že tam nemáš ".sk", ale ".se". A ".se" je co? |
![]() |
aswe2Re: pro vsechny co mi dole odpovedeli (snad krome toho prvniho)uz jsem chtel neco napsat ;) kmin ANO ale s MIROU. |
![]() |
vskiperRe: pro vsechny co mi dole odpovedeli (snad krome toho prvniho)SE je kod Svedska blondynko, takze je 6 vysledku pro "kmin" docela uspech |
![]() |
radecacekA už mi došla trpělivost a odteď budu prudit pokaždé
|
![]() |
BigpetBigRe: A už mi došla trpělivost a odteď budu prudit pokaždéNovinařina v pravém slova smyslu to určitě není, když seš nucen vychrlit tuny matrošu tak ti na nějakou kvalitu čas moc nezbude a korektora asi zaměstnávat nemíní. Sice smutné, ale je to tak. Nakonec je to ve všech oborech kolem nás. |
![]() |
vymrzovac2a teď radu kde se dá koupit kachna ?To, co se dá koupit v krámech nemá žádný maso, ale jenom samý sádlo...takže se to nevyplatí péct |
![]() |
dolchRe: a teď radu kde se dá koupit kachna ?Naposled jsem koupil vodňanskou chlazenou a byla super. A některý německý mražený docela taky ujdou. Samozřejmě u kachny musíte počítat se značným úbytkem na váze, ale bez toho sádlíčka by to prostě nebylo ono. Jednou jsem měl nějakou čínskou kachnu a z ní se nevypeklo vůbec nic. Číňanům to nevadí, protože ti připravují kachnu jinými způsoby. Je to taky dobré, ale je to něco jiného. |
![]() |
síma25Prosím o radu!Co mám dělat, když mám doma prastarou plynovou troubu s nějakými ruskými popisky - typ prostě nezjistím a nemá na sobě popis ve stupních celsia? Je na ní jen kolečko s regulací, která probíhá stylem že trouba buď hřeje na maximum, nebo nehřeje vůbec. Mám strach odejít z domu a nechat tohle monstrum zapnuté, navíc ani nevím na kolik... Nemá někdo zkušenosti s plynovou troubou? Kolika stupním odpovídá třeba obvyklé minimum? |
![]() |
dolchRe: Prosím o radu!Jednoduchá rada - plynovou trouby vyhodit a koupit elektrickou. Složitější rada. Taky jsem párkrát pekl kachnu v plynové troubě. Je to opruz, ale vždy se to celkem povedlo. Fígl byl v tom, že jsem ji dělal hodně dlouho, třeba těch 6 hodin a troubu vždy po půl hodině vypínal a pak zase za půl hodiny zapínal. Plynová trouba se totiž hodně špatně reguluje. |
![]() |
Inkvizitor JohnyRe: Prosím o radu!Tak to jsme na tom byli stejně. A jaká je to pohoda na elektrice, co? |
![]() |
dolchRe: Prosím o radu!Tak tak, to se nedá srovnat. Plynová trouba, to je tortura pro kuchaře/ky. |
![]() |
síma25Re: Prosím o radu!No děkuju oběma:) Mám v Brně malý byt na občasné přespání a tam mám tuhle hrůzu, jinak bydlím kousek dál a tam mám normální eletrickou. O to víc mě to zlobí, když znám ten rozdíl, ale nebudu měnit sporák v bytě, kde jsem třikrát do měsíce. Jen se třeba loni stalo, že jsme na Martina byli zrovna v Brně na bytě a laborování nad tím, jak to upéct, nakonec skončilo v Nebeském Mlýně na večeři, páč jsem si to prostě zrovna na Martina netroufla risknout. Navíc zkazit takovou lahůdku, to bych si nafackovala... |
![]() |
Inkvizitor JohnyRe: Prosím o radu!Jít na kachnu do restaurace, je levnější než měnit troubu. A máte jasno |
předchozí | 1 2 3 | další |