Nesmrtelné Člověče, nezlob se nezemřelo ani v době internetových her

  14:35aktualizováno  14:35
Hraní deskových her se nevzdávají ani uživatelé internetu. Z průzkumu společnosti STEM/MARK vyplynulo, že v internetové populaci je 84 procent hráčů stolních her a hlavním důvodem, proč k nim sedají, je zábava a legrace. Nejoblíbenější hrou je Člověče, nezlob se.

Člověče, nezlob se.

"Na celé čáře vyhrálo staré, dobré Člověče, nezlob se, a to s velkým náskokem před hrami Dostihy a sázky a Aktivity," řekl analytik STEM/MARK Petr Šipula.

Člověče, nezlob se, žolíky, prší, šachy, případně dámu podle zjištění společnosti hraje zhruba třetina hráčů. Dvě třetiny dávají přednost moderním deskovým hrám jako Aktivity, Monopoly, Carcassone nebo Bang. O něco více přitom hrají ženy a lidé ve věku 30 až 44 let.

Denně hraje stolní hry jedno procento dotázaných, deset procent hráčů k nim usedá alespoň jednou týdně, 22 procent jednou za měsíc a 26 procent jednou za půl roku. Čtvrtina je hraje méně často.

Společnost jim při hře v roli spoluhráčů či protihráčů dělají zejména ostatní členové rodiny a děti. Dvě pětiny lidí si ke hře zvou své přátele.

Životní partneři spolu hrají v necelé třetině případů, uvedl STEM/MARK.

Podle něj 70 procent lidí hraje hry doma. Další příležitostí ke hře jsou setkání s přáteli nebo dovolená.

Legraci a zábavu jako důvod k hraní uvedlo 66 procent hráčů, pro polovinu dotázaných je důvodem hra samotná a pro 41 procent vyplnění volného času.

Zhruba třetina občanů hraje kvůli zabavení dětí a 15 procent baví na hře pocit vítězství.

STEM/MARK provedl internetový průzkum ve dnech 27. až 29. března mezi 509 respondenty.

Autoři: ,

Nejčtenější

Jan Punčochář, jeden z nejlepších českých kuchařů, rozjíždí vlastní podnik

Restaurace U Matěje, kterou v dubnu otevře Jan Punčochář.

Před časem se roznesla zpráva, že jeden z nejžádanějších pražských šéfkuchařů končí v restauraci Grand Cru. Od dubna...

Hledám zmizelé příběhy, říká tvůrce legendárních papírových modelů

Architekt a tvůrce legendárních papírových vystřihovánek Richard Vyškovský

Jeho populární papírové modely pobláznily generace českých dětí. Architekt Richard Vyškovský je legenda vystřihovánek,...

Za lány bledulí míří tisíce turistů, ze vsi se na měsíc stalo parkoviště

Když vyjde počasí, vypadá to v rezervaci zhruba takto. Mezi lány bledulí se...

Poslové jara jsou tady, hlásí lidé z Chlébského na Bystřicku. Vesnička na pomezí Vysočiny a Jihomoravského kraje se...

Amuse bouche, clafoutis, gravlax, entrecôte. Průvodce jídelním lístkem

Chateaubriand je dvojnásobně tlustý steak ze svíčkové, asi 6 až 7 cm silný.

Dokonce i váš hostinský se zdánlivě zbláznil a má jídelníček plný cizích názvů pokrmů? Při návštěvě restaurace někdy...

KVÍZ: Otestujte se, co víte o jarní přírodě v Česku

Co víte o naší jarní přírodě? Úplně postačí, pokud se v ní umíte chovat. Víte...

Nemusíte být zrovna kovaní zoologové nebo odborníci přes tuzemskou flóru, nikdy ovšem nevíte, kdy se vám může vědění o...

Další z rubriky

Údržbu domova zvládnou Češi z velké části svépomocí, ukázal průzkum

Drobné opravy většinou zvládáme sami.

Na práci řemeslníků dovedou Češi výrazně ušetřit. Více než polovina lidí by se totiž sama pustila například do zbourání...

Jan Punčochář, jeden z nejlepších českých kuchařů, rozjíždí vlastní podnik

Restaurace U Matěje, kterou v dubnu otevře Jan Punčochář.

Před časem se roznesla zpráva, že jeden z nejžádanějších pražských šéfkuchařů končí v restauraci Grand Cru. Od dubna...

Milujete industriální styl? Místo jarní výmalby zkuste betonovou stěrku

Efektu betonové stěrky na stěnách svého domova můžete docílit i sami, pokud si...

Charakteristická struktura surového přírodního betonu je pro řadu milovníků minimalismu přitažlivá natolik, že po ní...

Najdete na iDNES.cz