Lukáš Skála je však i úspěšným matadorem na poli vrcholových gastronomických soutěží. Před sedmi lety si dokonce z olympiády v Erfurtu přivezl zlatou medaili a předloni mu v Lucembursku zlato těsně uniklo.
Jste na sladké?
Velmi!
Co máte nejradši?
Povidlovou buchtu. A co si pamatuji, máma peče pořád stejnou dvoubarevnou třenou bábovku, kterou dělávala i v době mého dětství. Tu mám moc rád. A teď v pondělí mi přivezla jednoduchou jablečnou buchtu na pekáč potřenou marmeládou a čokoládou. Byla výborná! Hned jsem si ji dal, a to jsem sotva přijel z práce. (smích)
Já si myslím, že když jíte věci od základních surovin, dáte si trošku cukru nebo něco z mouky bez umělých přídavků, pak to tělo umí normálně zpracovat, protože je na to historicky připravené.