Mikrovlnná trouba
Vejce: Mikrovlnka ohřívá nerovnoměrně, takže by mohly bakterie salmonely přežít.
Olej: V mikrovlnné troubě bude tak vroucí, že by mohl skutečně začít hořet.
Maso v celku: Nikdy, neohřívá se totiž rovnoměrně a může uvnitř zůstat syrové nebo nedovařené, což je riziko pro zdraví. Nedostatečně tepelně upravené maso může obsahovat škodlivé bakterie, raději ho pokrájejte na kousky.
Vajíčka připravíte v mikrovlnce i bez výbuchu. Zkuste naše tipy![]() |
Brambory: Vařené jsou velmi náchylné ke vzniku choroboplodných zárodků. Ohřívejte je proto tak, aby se prohřály rovnoměrně. Vhodná není obecně žádná zelenina se slupkou, je dobré ji nejprve naříznout nebo propíchnout, aby se pod slupkou nekupila pára, která způsobí výbuch chystaného pokrmu.
Zlacené nádobí: Kov je dobrým elektrickým vodičem, létaly by jiskry.
Feferonka: Její ostrá chuť se při tak intenzivním ohřívání umocní.