Nejostřejší potěšení. Pálivé chilli ovládlo smíchovskou náplavku

aktualizováno 
V sobotu 30. září se smíchovská náplavka stala rájem všech fanoušků pojídání chilli papriček. Nejenže ochutnávali street food v hodně ostré verzi, ale zároveň si odtud mohli odnést i semínka, aby si zkusili vypěstovat vlastní papričky.

Chilli je prostě populární. Kolem pojídačů chilli je kult, který tuto pro nás tak trochu exotickou zeleninu přináší do naší kultury. A existuje stále víc lidí, kteří si po celém světě shánějí semínka těch nejpálivějších odrůd a pak experimentují s použitím.

Fotogalerie

Stejně tak existují desítky firmiček, které vyrábějí omáčky a pasty a prodávají je na farmářských trzích nebo na podobných akcích, jako je Chillifest. A že to i ostatním „šmakuje“, je vidět i na návštěvnosti. „Loni, i když to byl první roční ročník, přišlo 6 000 lidí, takže myslím, že letos to bude ještě víc, zvlášť když nám takto počasí přeje,“ komentuje oblohu bez mráčku pořadatel Štefan Oršoš z agentury Food Event.

Součástí dne byla i soutěž v pojídání chilli, což obvykle bývá i vrcholem podobných setkání. Tady „okořeněná“ tím, že vítěz dostal jako cenu i letenku do Mexika. Zájemci si mohli místa do soutěže rezervovat zhruba čtrnáct dní předem, ale pár posledních odvážlivců si mohlo vyzkoušet soutěž přímo až na místě. I když je pravda, že pro podobná zápolení se aktivují spíše zkušení pojídači (podobně tomu bylo například i u soutěže v pojídání ostrého burgeru nedávno).

Autor:

Nejčtenější

Co s uštěkaným psem? Ať se s ním mazlí ti, na které štěká, radí odborník

Rudolf Desenský se seznamuje s brabantíkem Edou rodiny Lucie Benešové.

Ukočírovat domácnost se čtyřmi dětmi, čtyřmi psy a dvěma kočkami není pro vytíženou herečku Lucii Benešovou jen tak....

VIDEO: Rysí rodina spala u fotopasti, ochranář ji natočil na mobil

Fotograf natočil odpočívající rysí rodinku.

Netradiční úlovek se podařil fotografovi divoké zvěře Vladimíru Čechovi. Na severozápadě Šumavy půl hodiny natáčel na...

Česká akumulátorová sekačka dobývá svět a teď přivezla i cenu za design

Hlavním kladem akumulátorové vřetenové sekačky je její hodně tichý chod.

Výrobu modelu vřetenové sekačky Electra ohlásila společnost Swardman zhruba před rokem a tomuto modelu se podařilo...

Opravdu slovo robot vymyslel Čapek? Co o robotech vůbec víte? Otestujte se

Sophia je inteligentní humanoidní robot vyvinutý v roce 2016 společností...

Nejmodernější technologie jsou nedílnou součástí 21.století, roboti postupně pronikají do našich každodenních životů,...

Český kuchař si vyzkoušel, jak se vaří v nejlepší restauraci na světě

Stát se součástí týmu kuchaře a gastronomického vizionáře Reného Redzepiho (na...

Dva měsíce dřiny v kuchařském nebi. V restauraci, která byla čtyřikrát vyhlášena jako nejlepší na světě podle slavného...

Další z rubriky

Cihla budoucnosti ušetří přírodu i peníze. Vyrobí ji z hlíny a kalu

Cihly vyrobené z recyklovaného kalu z čistíren odpadních vod.

Se zajímavým nápadem přišli vědci z australské univerzity RMIT. Když se cihlářská hlína smíchá s deseti až pětadvaceti...

Chtějí chovat chobotnice na farmách. Podle vědců je to šílený nápad

Některé společnosti chystají farmy na chov chobotnic pro gastronomii.

Nejnovější studie New York University varuje před pokusy chovat chobotnice pro kulinářské využití. Předpoklady, že se...

Nově objevené restaurace pro gurmány. Nejlepší je na jihoafrické pláži

Vítězem hlavního ocenění nově udělovaných gastronomických cen World Restaurant...

Nenápadná malá restaurace v pobřežním městečku Paternoster, téměř dvě stě kilometrů severně od Kapského města, se stala...

Najdete na iDNES.cz