Cestovní espresso můžete mít na výletě, na rybách i při lyžovačce

aktualizováno 
Pro milovníky dobré kávy v polních podmínkách je určený cestovní kávovar, se kterým byste si měli udělat lepší den i mimo domov a dobrou kavárnu.

Hongkongský výrobce Wacaco startuje s prodejem začátkem roku 2015 a cena při předobjednání vyjde na 40 dolarů plus poštovné, po zahájení prodeje o deset dolarů víc.

Fotogalerie

Miniespresso funguje tak, že se kávou prožene horká voda z termosky nebo turistického vařiče pomocí manuální pumpičky, jak to bude fungovat, uvidíte nejlíp na našem videu. Podle výrobce by se pomocí ručního pumpování mělo dosáhnout stejného tlaku jako v běžných domácích espresso strojích. Uvádí tlak 116 PSI, což odpovídá u nás obvyklejším 8 barům.

Výrobce tvrdí, že speciálně zkonstruoval cestu od zásobníku vody ke komoře s kávou, aby se voda příliš nezchlazovala. Dobrého výsledku louhování se dosahuje už při teplotě vody 67 °C. Pokud to není podvod, tak káva na videu soudě podle pěny vypadá docela dobře.

Dávkování je běžné, pomocí dávkovače se do přístroje vloží 7 gramů kávy a na 13 až 18 stisknutí by se měl protlačit standardní šálek (záleží, jak velkému dáváte přednost), na 28 stisků získáte velký šálek. Kávovar je dlouhý 25 centimetrů a váží 360 gramů, takže by v batohu neměl zabrat příliš místa.

Hodil by se vám podobný cestovní kávovar?

celkem hlasů: 1271

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 středa 22. října 2014. Anketa je uzavřena.

Určitě, využil bych v práci, kde se čepuje jenom brynda 793
Nevěřím, že z toho může vytéct něco pořádného 373
Nepotřebuji, stačí mí instantní káva 105
Autor:

Nejčtenější

V Africe vyfotili vzácného černého levharta. Prvního po 110 letech

Britský fotograf Will Burrard-Lucas zachytil v keňském parku Laikipia...

Britskému fotografovi Willu Burrardovi - Lucasovi se v Africe povedl náramný kousek. Podařilo se mu vyfotit vzácného...

Český kuchař si vyzkoušel, jak se vaří v nejlepší restauraci na světě

Stát se součástí týmu kuchaře a gastronomického vizionáře Reného Redzepiho (na...

Dva měsíce dřiny v kuchařském nebi. V restauraci, která byla čtyřikrát vyhlášena jako nejlepší na světě podle slavného...

Sázejte původní druhy dřevin, jinak ptáci nebudou mít co do zobáku

Kvetoucí dřišťál obecný - náš původní druh - je zdrojem potravy jak pro hmyz....

Ptáci ve městech strádají kvůli sázení exotických dřevin v parcích. Ty totiž vytlačují původní druhy, které jsou...

Drsný bengálský kocour Max potřebuje vybít baterky, radila trenérka

Před návštěvou Kláry byl Max postrachem domácnosti: napadal ostatní tři kočky...

Manželé Raškovi z Třince postupně poskytli domov čtyřem nechtěným šelmám. Ke třem klidným kočkám přibyl jako poslední...

Cihla budoucnosti ušetří přírodu i peníze. Vyrobí ji z hlíny a kalu

Cihly vyrobené z recyklovaného kalu z čistíren odpadních vod.

Se zajímavým nápadem přišli vědci z australské univerzity RMIT. Když se cihlářská hlína smíchá s deseti až pětadvaceti...

Další z rubriky

Tajemství zrání křehkého steaku: teplota, vlhkost a proudění vzduchu

Steaky po vysušení sice mění barvu, ale jsou daleko křehčí.

Suché zrání neboli staření steakových partií, během něhož maso několik týdnů odpočívá ve speciálních podmínkách, je pro...

Známe vítěze infrasauny, první cenu si odnesl snímek z horského srubu

Se svou přítelkyní relaxujeme nejraději aktivně. Pro většinu lidí by...

Soutěž o nejlepší místo k relaxaci zná svého vítěze. Stal se jím snímek, který poslal David Kudr. Jen těsně v...

I vitaminy se lze předávkovat. U některých hrozí arytmie a poruchy jater

Vitaminy, ovoce, vitaminové přípravky

Vitaminy hrají zásadní roli pro náš metabolismus i imunitní systém, ovšem stačí tělu to, co mu dodáme ve stravě?...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz