Čeští kuchaři uspěli na soutěži v Lyonu. Vyzkoušejte jejich recepty

Část 4/4
Šéfkuchař Radek David a Jan Horký s cenou pro vítěze (International Catering...

Šéfkuchař Radek David a Jan Horký s cenou pro vítěze (International Catering Cup 2019)

Soufflé z čokolády a manga

Ingredience: 45 g žloutků, 190 g tmavé hořké čokolády, 20 g másla, 20 g cukru krupice, 100 g manga a 240 g bílků.

Čokoládové suflé s mangem

Mango oloupeme, okrájíme od pecky a rozmixujeme. Čokoládu rozpustíme, přidáme rozpuštěné máslo a pyré z manga. Promícháme stěrkou. Nakonec přidáme na třikrát bílky vyšlehané s cukrem dopevna. Spolu promícháme, dáme do cukrářského pytlíku a směsí naplníme vymazané mističky (takzvané kokotky) a uhladíme dohladka. Podle velikosti pečeme při 180 °C 10 až 15 minut.

Autoři: ,

Nejčtenější

Ze zahrady v satelitu vytvořila architektka venkovní obývák s bazénem

Pohled z domu na bazén časem milosrdně zacloní vysoká tráva ozdobnice. ...

Zahrada u rodinného domu by podle zahradního architekta Ferdinanda Lefflera měla rodině jednoznačně sloužit v podstatě...

VIDEO: Velikonoční nádivka nesmí chybět u žádného slavnostního stolu

Zlatavá velikonoční nádivka by měla být s chutí másla, uzeného masa a plná...

Dobrá nádivka je hotový poklad. Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova zbarvená. Máslová, s vůní uzeného masa a...

KVÍZ: Jak se vyznáte ve velikonočních tradicích

Kraslice Jaroslavy Vaňousové z Chebu zdobené drátkováním

Velikonoční svátky výrazně provázejí tradice. Mnohé z nich se ale udržují pouze lokálně a některé zvyky dokonce už...

Medvědí česnek je zdrojem síly. Jen ho trhejte rozumně s citem pro přírodu

Košík s "úlovkem česnekových" bylinek: vlevo vpředu česnek podivný, za ním...

Medvědí česnek je zásobárnou látek, které naše tělo po zimě uvítá. V kuchyni se hodí do pomazánek i na výrobu domácího...

Liščata odložená na zastávce se zachránit nepodařilo, všechna uhynula

Zvířecí záchranář Karel Bobál se snaží vypiplat liščí mláďata.

Ani jedno z pěti liščat nalezených v papírové krabici na autobusové zastávce nedaleko Horšovského Týna na Domažlicku se...

Další z rubriky

Recept na jehněčí hřbet s bylinkovou krustou krok za krokem

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou je snadný na přípravu a má lahodnou chuť. Na...

Velikonoce se blíží a jehněčí je opět na scéně. Ať už je to pro vás každoročně tradiční chod, nebo byste ho rádi...

KVÍZ: Jak se vyznáte ve velikonočních tradicích

Kraslice Jaroslavy Vaňousové z Chebu zdobené drátkováním

Velikonoční svátky výrazně provázejí tradice. Mnohé z nich se ale udržují pouze lokálně a některé zvyky dokonce už...

Patent na ježka v kleci slaví 123 let, proslavil ho Jaroslav Foglar

Ačkoliv se to mezi veřejností moc neví, ježek v kleci má daleko delší historii,...

Ačkoliv se to mezi veřejností moc neví, ježek v kleci má daleko delší historii, než známe z knížek Jaroslava Foglara....

Najdete na iDNES.cz